kosztka 07.12.2011 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 W poznaniu pada grad Dobrze, że już dach nad głową, okna w styczniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawenda i Lubczyk 07.12.2011 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 Dolny Śląsk wietrzny, ale na razie bez śniegu. Wygląda na to, że koszmar okienny zmierza ku końcowi. Okna zamontowane (pod nadzorem Męża). Za tydzień dojadą rolety we właściwym kolorze.Ekipa klei powoli styropian, przyjechały rynny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia Krzysiek 08.12.2011 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 u nas pompa ciepa u nas też pompa; na co się zdecydowaliście, znaczy jaka pompa gruntowa (pionowa, pozioma,) czy powietrzna jak gęsto rury na podłodze wam zrobili?? u mnie jak wszystko dobrz pójdzie jutro pierwszy start pompy;(ale to się obaczy czy wszystko ok) pozdrawiam; ps. my mamy okna drewniane; trzy szyby - chyba daliśmy 23 kpln jak dobrze pamiętam z montażem Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wandeczka 08.12.2011 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 u nas też pompa; na co się zdecydowaliście, znaczy jaka pompa gruntowa (pionowa, pozioma,) czy powietrzna jak gęsto rury na podłodze wam zrobili?? u mnie jak wszystko dobrz pójdzie jutro pierwszy start pompy;(ale to się obaczy czy wszystko ok) pozdrawiam; ps. my mamy okna drewniane; trzy szyby - chyba daliśmy 23 kpln jak dobrze pamiętam z montażem Krzysiek my będdziemy mieli PC z kolektorem pionowym (na razie 1 ratę zapłaciliśmy) bo my trochę w tyle jesteśmy:( - mamy zaprojektowaną podłogówkę, ale może będzie ona odbiegała od realizacji - różnie to bywa: wię tak mamy w projekcie rozstaw rurek ogrzewania podłogowego: salon, kuchnia, hol, wiatrołap i mała łazieneczka co 10cm, a pokój -gabinet co 20cm na górze: łazienka co 15cm pokoje nad garażem co 15cm sypialnia przy łazience i garderoba oraz hol co 20cm a u Was jak jest? taras mamy od płd-zach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wandeczka 08.12.2011 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 po śniegu ani śladu:rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kazia666 08.12.2011 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Mam pytanko do osób, które planują schody drewniane i oświetlenie nad nimi w postaci dwóch kinkietów po obu stronach. Na jakiej wysokości zrobić kinkiety? Elektryk się dopytuje, a ja postawiłam oczy w słup:confused:. Schody będą ze spocznikiem, ale nijak nie umiem sobie ich wyobrazić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agsuchodolska 08.12.2011 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Hejka z tego co czytam Wasze posty wychodzi na to, ze tylko ja z mezem przekombinowalismy z kominkiem. Nie bedziemy go miec na srodku a na scianie miedzy salonem a malym pokoikiem a moze sie myle?? jest ktos jeszcze z takim pomyslem ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vojtek 08.12.2011 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 my też tak mamy z kominkiem na ścianie od małego pokoiku ale.......... usuneliśmy też tą ścianę, żeby powiększyć salon.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia Krzysiek 09.12.2011 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 my będdziemy mieli PC z kolektorem pionowym (na razie 1 ratę zapłaciliśmy) bo my trochę w tyle jesteśmy:( - mamy zaprojektowaną podłogówkę, ale może będzie ona odbiegała od realizacji - różnie to bywa: wię tak mamy w projekcie rozstaw rurek ogrzewania podłogowego: salon, kuchnia, hol, wiatrołap i mała łazieneczka co 10cm, a pokój -gabinet co 20cm na górze: łazienka co 15cm pokoje nad garażem co 15cm sypialnia przy łazience i garderoba oraz hol co 20cm a u Was jak jest? taras mamy od płd-zach U nas wszędzie 10 cm rozstawu, pompa powietrze woda, sekcje po 90 m chyba ale to muszę zbadać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
suede 09.12.2011 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 Hej kto może niech pochwali się fotkami ze środka, a nóż coś kogoś zainspiruje. Ja jeszcze może podzielę się swoim wyborem co do wyboru projektu Z124. Generalnie parterówki są wygodniejsze, życie toczy sie na dole itp itd ale nie każdy na to sobie moze pozwolić chocby ze wzgl.na rozmiar działki.Dół to salon +pokójze względu na to że, jeśli doczekam starości i nie bede w stanie chodzić po schodach to mam opcję(istnieje jeszcze zrobienie pokoju z garażu) ze nie mam tylko salonu na dole.Dodatkowy pokoik moze być dla np gości, bądź dla moich rodziców którymi będę zmuszona się zaopiekować.spiżarka-czego nie posiada wiele projektów, moze i niewielka ale jestbrak balkonów u góry z których sie nigdy nie korzysta(mamy taras) a jest to dodatkowy koszt plus straty ciepłaprosty dach i jego wielkość tzn w sam razfajny wykusz w którym zmieści się stółwejscie do garażu z domu a nie z zewnątrz-zdarzało sie w projektachwystarczające pomieszczenie gospodarcze na piec-w naszym przypadku eko groszek (mimo ze budujemy się w mieście jest pozwolenie)no i oczywiście to ze się podoba z zewnątrz zwłaszcza elementy drewna które najprawdopodobnie zastąpimy klinkierem w imitacji drewna No to na tyle, może kogoś to zainspiruje kto sie waha czy kupić-to czy będzie funkcjonalny a raczej tak, to się okaże jak zamieszkamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OżeszTy 09.12.2011 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 Zgadzam się dlatego tez zainwestowałem w ten projekt. Ale tak naprawdę śledzę to forum jakiś czas i jestem pod wrażeniem dobrych pomysłów i niezłych realizacji. Jak będę cos posiadał tzn miał coś do powiedzenia to wstawię. Zaczynam na wiosnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wandeczka 09.12.2011 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 Hej kto może niech pochwali się fotkami ze środka, a nóż coś kogoś zainspiruje. Ja jeszcze może podzielę się swoim wyborem co do wyboru projektu Z124. Generalnie parterówki są wygodniejsze, życie toczy sie na dole itp itd ale nie każdy na to sobie moze pozwolić chocby ze wzgl.na rozmiar działki. Dół to salon +pokój ze względu na to że, jeśli doczekam starości i nie bede w stanie chodzić po schodach to mam opcję(istnieje jeszcze zrobienie pokoju z garażu) ze nie mam tylko salonu na dole.Dodatkowy pokoik moze być dla np gości, bądź dla moich rodziców którymi będę zmuszona się zaopiekować. spiżarka-czego nie posiada wiele projektów, moze i niewielka ale jest brak balkonów u góry z których sie nigdy nie korzysta(mamy taras) a jest to dodatkowy koszt plus straty ciepła prosty dach i jego wielkość tzn w sam raz fajny wykusz w którym zmieści się stół wejscie do garażu z domu a nie z zewnątrz-zdarzało sie w projektach wystarczające pomieszczenie gospodarcze na piec-w naszym przypadku eko groszek (mimo ze budujemy się w mieście jest pozwolenie) no i oczywiście to ze się podoba z zewnątrz zwłaszcza elementy drewna które najprawdopodobnie zastąpimy klinkierem w imitacji drewna No to na tyle, może kogoś to zainspiruje kto sie waha czy kupić-to czy będzie funkcjonalny a raczej tak, to się okaże jak zamieszkamy. My oczywiście przeglądaliśmy setki projektów domów, bo mieliśmy zawężone kryterium - mała działka, taras od płd-zach, garaż w bryle budynku, oprócz salonu jeszcze jeden pokój na dole, oczywiście fajny wygląd. Padło na z124, w którym dostrzegliśmy jeszcze kilka plusów: wykusz na stół jadalniany, nieskomplikowana bryła i dach, garderoba na górze, którą częściowo zaadoptowałam na pralnio-suszarnię, spodobało mi się drewno na elewacji - ale zastępuje je płytką klinkierową. Są też i minusy, dla mnie narożny kominek - zamieniłam go na kominek z 1 szybą skierowaną na salon, wysokie schody, a jak dołożyliśmy podłogówkę byłyby jeszcze wyższe, - zmuszeni byliśmy je obniżyć - robiąc schody zabiegowe, trochę irytują mnie 2 słupy na dole - ale jakoś nie kombinowaliśmy za wiele by się ich pozbyć, a wiele plusów i minusów również "wyjdzie w praniu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia Krzysiek 10.12.2011 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2011 Jeśli chodzi o plusy projektu z124 to zgadzam się z przedmówcami. Dla nas dodatkowymi atutami przemawiającymi "za" były: - prostota projektu - brak wszelkich udziwnień tak często spotykanych w większości projektów (mam tu na myśli wszelkie: kolumienki, wykusze, balkoniki, okrągłe okienka, wole oczka i inne tego typu cudeńka),- funkcjonalna góra, a przede wszystkim duże pokoje (w przypadku dzieci to przecież bardzo ważne - w końcu spędzają tam sporą część czasu),- prosty i tani dach,- zwarta bryła domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pmona 11.12.2011 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 A oto inna opcja ustawienia komina ;-0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pmona 11.12.2011 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 I jeszcze ściana szczytowa nad garażem. Okna duże, bez przesuwania ścian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia Krzysiek 11.12.2011 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 Kilka fotek wnętrza. Parter: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia Krzysiek 11.12.2011 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 Parter c.d.: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia Krzysiek 11.12.2011 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 I piętro: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosztka 11.12.2011 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 No ładnie, już dużo macie zrobione. A to w ogóle nie tynkowaliście ścian? Wszystko G-K?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia Krzysiek 12.12.2011 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2011 Tak wszystko płyty GK. Na górze wszystkie ściany działowe (z wyłączeniem łazienki) mamy z GK . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts