Miszka23 23.01.2012 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2012 Witam, obserwuję Wasze forum od dłuższego czasu, bo też mieliśmy budować z124, ale w ostatecznie zdecydowaliśmy się na z240 http://www.z500.pl/projekt/z240,Wygodny-dom-z-poddaszem-uzytkowym-i-duzym-zapleczem-gospodarczym.html W sumie jest podobny powierzchnią i rozwiązaniami w środku. Niestety nie ma ludzi, którzy już budują ten dom, dlatego zaglądam tutaj Jestem z zachodniopomorskiego i mam pytanie czy macie jakąś firmę, która montuje pompy ciepła. Najlepiej, gdyby już ktoś miał taką pompę u siebie (gruntową). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris_białystok 23.01.2012 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2012 (edytowane) hej, gdzie planujecie trzymać pralkę i suszarkę w swoim domach? ja planowałem połączyć i powiększyć garderobę i tam wstawić pralko-suszarkę - wyszło by wtedy jakieś 10m2 po podłodze - ale dochodzą do mnie opinie, że może być zbytnia wilgoć, która nie przysłuży się ubraniom w szafach... planuję tam tez dać okno i doprowadzenie wentylacji z rekuperatora - zastanawiam się też nad ogrzewaniem podłogowym alternatywą jest wydzielenie oddzielnego pomieszczenia na pralkę i suszarkę - bardzo małego (około 3m2 po podłodze) - ale obawiam się, że tam pranie będzie schło chyba z tydzień jak to jest/będzie u Was? Edytowane 23 Stycznia 2012 przez kris_białystok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wandeczka 23.01.2012 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2012 kris, ja robię pralnio suszarnię z mini garderobą - czyli takimi ubraniami etc, których na co dzień się nie używa, nie przeszkadza mi opinia, ze wilgoć bo teraz suszę wszystko w pokoju na rozstawianych suszarkach, jak się wietrzy i jest wentylacja to jedynym minusem jest wygląd tego w pokoju,,, na pewno byłoby lepiej gdyby to było osobne pomieszczenie, ale uważam że nie ma co przesadzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
suede 23.01.2012 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2012 hej, gdzie planujecie trzymać pralkę i suszarkę w swoim domach? ja planowałem połączyć i powiększyć garderobę i tam wstawić pralko-suszarkę - wyszło by wtedy jakieś 10m2 po podłodze - ale dochodzą do mnie opinie, że może być zbytnia wilgoć, która nie przysłuży się ubraniom w szafach... planuję tam tez dać okno i doprowadzenie wentylacji z rekuperatora - zastanawiam się też nad ogrzewaniem podłogowym alternatywą jest wydzielenie oddzielnego pomieszczenia na pralkę i suszarkę - bardzo małego (około 3m2 po podłodze) - ale obawiam się, że tam pranie będzie schło chyba z tydzień jak to jest/będzie u Was? Hej ja własnie tak samo myślałam-oddzielić szuszarnię od garderoby ale mnie załamałes tą wilgocią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
suede 23.01.2012 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2012 wykusz czy ktoś z was poszerzał wykusz??? ja tego nie zrobiłam i żałuję bo będzie tam stół i mógłby wejść cały a tak będzie wystawać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wandeczka 23.01.2012 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2012 wykusz czy ktoś z was poszerzał wykusz??? ja tego nie zrobiłam i żałuję bo będzie tam stół i mógłby wejść cały a tak będzie wystawać nie ma co narzekać, zobaczysz będzie super, a stół trochę odzieli część salonową od kuchni:), napisz na jakim etapie jesteście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r.konrad 23.01.2012 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2012 Nareszcie wybrana ekipa i "może" dopięte zmiany w projekcie , pewnie życie pokaże okaże się inne. postanowienia : budujemy z Ytong'a kominek z płaszczem wodnym podpiwniczenie pod całością no i standardowy misz masz w środku jeżeli ktoś chętny na plany i kosztorys z z500 piszcie podeślę. Wandeczko a jak z kuchnia u ciebie? ja chciałem mieć wejście do spiżarni ż kuchni ale jak piszesz że ciasno..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
suede 23.01.2012 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2012 (edytowane) hej,ja mam inaczej niz wiekszość czyli kanapa na scianie obok schodów a TV na tej scianie co wykusz-bo np nie cchę zeby mo ktos z kanapy zaglądał do kuchni Edytowane 23 Stycznia 2012 przez suede Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
suede 23.01.2012 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2012 (edytowane) ja mam wejście do spiżarki bezpośrednio z kuchni bo tam będą też sprzęty typu mikser , parowar itp i chciałam zeby było wyodniej.Lodówka pod okno pójdzie, meble będą w L. Obecnie mam o wiele mniej melbli (tylko pare szafek na jednej scianie w kuchni o pow 8 m)i owszem brakuje miejsca ale nie jest tragicznie, więc L wystarczy Edytowane 23 Stycznia 2012 przez suede Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziapawel1719509150 23.01.2012 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2012 Witam po dłuższej przerwie:) Mam pytanko do osób budujących z BK - ile tak mniej więcej poszło Wam bloczków na wybudowanie, bo rozważam właśnie z czego budować... A tak poza tym to gratuluję postępów Tym, którzy brna do przodu!!! Efekty są super.Nam udało się zrobić fundamenty i teraz czekamy do wiosny by ruszyć dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lottta 23.01.2012 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2012 dobry wieczór, dawno mnie nie byłoa i ja mam SS, reszta dopiero w marcu ruszy, teraz obmyślamy plany i aranżacje wnętrz, wejście do spiżarki też mam od kuchni -kiepsko to mi wyszło, nie wiem czy nie przerobimy, bo wole mieć kuchnię w U, Wanda miała fajną wizualizację z ikei właśnie w U. A ta po L jak sobie predzej upatrzyłam na stronie z500 przestaje mi się widzieć bo z lodówką nie mam co zrobić za bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lottta 23.01.2012 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2012 a co to jest BK? bo moze ja z tego buduje i nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia Krzysiek 23.01.2012 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2012 Kilka najnowszych zdjęć 1-3,5 salon i kuchnia 4 cegła na ścianie w sypialni Koza jest tymczasowa żeby panowie budowlańcy nie marzli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia Krzysiek 23.01.2012 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2012 ja mam wejście do spiżarki bezpośrednio z kuchni bo tam będą też sprzęty typu mikser , parowar itp i chciałam zeby było wyodniej.Lodówka pod okno pójdzie, meble będą w L. Obecnie mam o wiele mniej melbli (tylko pare szafek na jednej scianie w kuchni o pow 8 m)i owszem brakuje miejsca ale nie jest tragicznie, więc L wystarczy U nas też wejście jest od kuchni - z tych samych powodów, ale cała zabudowa będzie w "U". A pro pos pralni i suszarni - my wydzielamy z górnej łazienki - powstanie wprawdzie mini mini pralnia, ale garderoby było mi szkoda. W końcu częściej się przebieram niż piorę masz może do tego projekt rzutu? też uważam, że fajnie jakby każdy pokój/lokator miał swoja garderobę - ale te pokoje wydają się dość małe - ta pralnio-suszarnia to miała być tylko nasza - a u dzieci w pokojach zwykłe szafy np typu komandor W weekend dokładnie wymierzyłam pokój z garderobą 4,05 szeroki x 4,95 długi; garderoba 4,05x 1,10 Poniżej zdjęcia: wyjście z pokoju i wejście do garderoby oraz kawałek dolnej łazienki (prysznic + wnęka). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lottta 24.01.2012 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Kasia&Krzysiek - cegła rewelacyjna, szczególnie ta w sypialni jaśniejsza, macie na nią namiar, zeby obejrzeć w przybliżeniu razem z ceną słuchajcie ludziska - za 2 miesiące za prąd z budowy przyszedł mi rachunek ponad 300zł - czy to normalne? dla mnie to jakaś abstrakcja - jakoś bardzo dużo, czy ten prąd budowlany naprawdę tyle kosztuje wszędzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kazia666 24.01.2012 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Kasia&Krzysiek - cegła rewelacyjna, szczególnie ta w sypialni jaśniejsza, macie na nią namiar, zeby obejrzeć w przybliżeniu razem z ceną słuchajcie ludziska - za 2 miesiące za prąd z budowy przyszedł mi rachunek ponad 300zł - czy to normalne? dla mnie to jakaś abstrakcja - jakoś bardzo dużo, czy ten prąd budowlany naprawdę tyle kosztuje wszędzie? My za pół roku zapłaciliśmy 640 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lottta 24.01.2012 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Masakra - boli taka kasa - bo niby jej nie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lottta 24.01.2012 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 kris_białystok, gdzie planujecie trzymać pralkę i suszarkę w swoim domach? my pralnio suszarnię mamy wydzieloną z pokoju nad garażem, mała pralniosuszarnia to nieporozumienie, pranie schnie długo i się "kisi" tak mieliśmy teraz w mieszkaniu, w końcu przestałam w tej swojej klitce wieszac pranie tylko niosłam suszarki do salonu fakt że w bloku nie mamy rekuperacji ale mamy tam komin wentylacyjny i ogrzewanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris_białystok 24.01.2012 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 r.konrad - poproszę o kosztorys na maila (podaje na priv) schneider77 - mi też się podoba kuchnia L ze spiżarnią od kuchni - ale żona nie daje zgody na piekarnik pod kuchenką więc musi być U - pomyślę nad rozwiązaniem jak u Kasi Kasia & Krzysiek - rewelacyjnie to wygląda Lottta - dlatego ja też skłaniam się ku pralko-suszarce w garderobie- zawsze można otworzyć drzwi do sypialni lub wystawić tam suszarkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lottta 24.01.2012 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 a wy macie ten kosztorys z500 czy zrobione przez kosztorysanta dla waszego konkretnego domu i dla konkretnego regionu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts