r.konrad 24.01.2012 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 a wy macie ten kosztorys z500 czy zrobione przez kosztorysanta dla waszego konkretnego domu i dla konkretnego regionu? ja mam z z500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r.konrad 24.01.2012 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 U nas też wejście jest od kuchni - z tych samych powodów, ale cała zabudowa będzie w "U". a masz/możesz podesłać jakaś wizualizacje kuchni, jak planujecie ustawic meble Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r.konrad 24.01.2012 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 wysłany kosztorys r.konrad - poproszę o kosztorys na maila (podaje na priv) schneider77 - mi też się podoba kuchnia L ze spiżarnią od kuchni - ale żona nie daje zgody na piekarnik pod kuchenką więc musi być U - pomyślę nad rozwiązaniem jak u Kasi Kasia & Krzysiek - rewelacyjnie to wygląda Lottta - dlatego ja też skłaniam się ku pralko-suszarce w garderobie- zawsze można otworzyć drzwi do sypialni lub wystawić tam suszarkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wandeczka 24.01.2012 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 r.konrad - obraziłeś się?napisz proszę czy masz nowy czy stary kosztorys - 409tyś czy na 316tyś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wandeczka 24.01.2012 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 (edytowane) AKCJA WEŁNA - ocieplanie poddaszaNapiszcie mi proszę, czy ocieplaliście wełną krokwie na całej długości - na stryszku też?oraz ile m2 wełny zużyliście i jakie o jakich grubościach byłabym super wdzięczna za odpowiedź Edytowane 24 Stycznia 2012 przez Wandeczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziapawel1719509150 24.01.2012 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 BK - beton komórkowy np. solbet. Będę bardzo wdzięczny za odpowiedź.pozdr:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris_białystok 25.01.2012 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 napisz proszę czy masz nowy czy stary kosztorys - 409tyś czy na 316tyś? to były aż tak dwa różniące się kosztorysy? teraz jest ten wyższy a jak Wam wychodziło w praktyce w porównaniu do tych kosztorysów szacunkowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wandeczka 25.01.2012 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 to były aż tak dwa różniące się kosztorysy? teraz jest ten wyższy a jak Wam wychodziło w praktyce w porównaniu do tych kosztorysów szacunkowych? na stonie z500 teraz jest ten niższy - więc zastanawiałam się czy teraz jak się kupuje szczegółowy kosztorys czy tez ma obniżoną wartość ja mam doświadczenie tylko ze stanem surowym i oknami - więc stan surowy wyszedł nam taniej niż w założeniach z500 a stolarka zewnętrzna (okna drzwi brama i parapety) minimalnei drożej. oczywiście miałam trochę modyfikacji materiałowej, powiększony dom itp jak coś konkretnego Cię interesuje to pytaj, wydaje mi się, że na wykończeniówce wyjdzie mi drożej niż w założeniach biura - bo tez trochę modyfikacji materiałowych wprowadzamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris_białystok 25.01.2012 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 ja jestem na etapie zmian adaptacyjnych - nie wiem czy w tym roku zacznę budowę - więc pewnie wiele się może zmienić... jak przyjdą konkrety oczywiście zasypie pytaniami - na razie chcę najbardziej jak się da dostosować to co mam do moich potrzeb na stronie właśnie jest dość dziwny kosztorys - podają około 350 tyś brutto - ale potem w szczegółach jak się z sumuje pozycje z 1, 2 i 3 to ni jak tyle nie wychodzi może sumę dali nową a szczegóły stare... nie wnikam - wierzę, ze jest to dość tani dom w budowie - prosta bryła, prosty dach, bez balkonu, bez lukarn - ale im dłużej patrze tym mniej chce zmieniać wygląd z zewnątrz zdecydowanie taki jak w projekcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olencjaaa 25.01.2012 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Kasia & Krzysiek jakie postępy no i cegła świetnie wygląda! my dopinamy wszystko na ostatni guzik przed jutrzejszym montażem kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kazia666 25.01.2012 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Przyznasz Olencjaaa, że po tynkach kuchnia się sporo powiększyła? Bardzo ładne te płytki nad blatem. Mam pytanie, czy robicie w kuchni parapety czy okładacie płytkami? My nie podnosiliśmy okna, i jak przyjdą meble to chyba będzie na styk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olencjaaa 25.01.2012 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Kazia666 zgadza się kuchnia nie jest taka mała jak mi się wydawało na początku parapet robiliśmy z płytek i wyszło świetnie, nie wyobrażam sobie żeby miał tam być inny parapet... następnym razem zrobię lepsze zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kazia666 25.01.2012 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Ja też jestem mile zaskoczona, po wytynkowaniu ilość miejsca jest naprawdę przyzwoita. Wczoraj zamówiłam parapety do wszystkich pomieszczeń oprócz kuchni i górnej łazienki, właśnie na rzecz obłożenia płytkami. Życzę powodzenia przy montażu kuchni! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lottta 25.01.2012 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Olencjaaa - ale czad, ty już mozesz mieszkać! kafle rewelka, a ściany docelowo będą białe tak?ja w kuchni chcę parapet zrobić z tego samego co blat, niby mam niewielką róznicę ale moze da się to wyprowadzić, zrobilam okna w kolorze złoty dąb - i nie polecam bo po pierwsze kolor nie jakiś super a jak sie okazuje im ciemniejsze okna tym mają gorsze właściwości, mnie komór robią jak okno w kolorze itp Kazia666 a co u ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kazia666 25.01.2012 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 U mnie do piątku będzie wszystko wytynkowane i zaczynają kłaść płyty k-g na poddaszu. Tak sobie myślę, że już mogę kuchnię wymierzyć i obmyślić jakąś koncepcję. Chciałam kuchnię z Ikea, ale nie wiem czy okno nie jest za nisko (te ikeowskie kuchnie są ciut wyższe niż standardowe). W kuchni też położę płytki na parapecie, chociaż ostatnio przyszło mi do głowy, żeby na ścianie położyć tapetę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lottta 25.01.2012 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 tapety są super - i jest wybór, to na jakiej wysokosci masz okno? ikeowska kuchnia ma niecałe 90cm z blatem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lottta 25.01.2012 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 a jak Wam wychodziło w praktyce w porównaniu do tych kosztorysów szacunkowych? nas stan surowy otwarty wyniosł 135tyś w tym 45tyś robocizna (nie polecam pracowników)+ 2,5tyś kierownik budowy+9tyś(projekt+pozwolenia na budowę, adatacja projektu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olencjaaa 25.01.2012 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Olencjaaa - ale czad, ty już mozesz mieszkać! kafle rewelka, a ściany docelowo będą białe tak? ściany miały być białe jednak będą takie tylko w kuchni a w salonie będzie kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r.konrad 25.01.2012 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 r.konrad - obraziłeś się? napisz proszę czy masz nowy czy stary kosztorys - 409tyś czy na 316tyś? obraziłem..nie no co ty..tylko ciezkie dni teraz w pracy za dużo a za mało czasu i tak zwane robienie z debilami kosztorys podesłałem Ci na maila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r.konrad 25.01.2012 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Olencjaaa - super to wygląda czekam z niecierpliwością na zdjęcia po zamontowaniu kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts