Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

wysłany kosztorys

r.konrad - poproszę o kosztorys na maila (podaje na priv)

schneider77 - mi też się podoba kuchnia L ze spiżarnią od kuchni - ale żona nie daje zgody na piekarnik pod kuchenką :) więc musi być U - pomyślę nad rozwiązaniem jak u Kasi

Kasia & Krzysiek - rewelacyjnie to wygląda :)

Lottta - dlatego ja też skłaniam się ku pralko-suszarce w garderobie- zawsze można otworzyć drzwi do sypialni lub wystawić tam suszarkę...

to były aż tak dwa różniące się kosztorysy? teraz jest ten wyższy :)

a jak Wam wychodziło w praktyce w porównaniu do tych kosztorysów szacunkowych?

na stonie z500 teraz jest ten niższy - więc zastanawiałam się czy teraz jak się kupuje szczegółowy kosztorys czy tez ma obniżoną wartość

ja mam doświadczenie tylko ze stanem surowym i oknami - więc stan surowy wyszedł nam taniej niż w założeniach z500 a stolarka zewnętrzna (okna drzwi brama i parapety) minimalnei drożej. oczywiście miałam trochę modyfikacji materiałowej, powiększony dom itp

jak coś konkretnego Cię interesuje to pytaj,

wydaje mi się, że na wykończeniówce wyjdzie mi drożej niż w założeniach biura - bo tez trochę modyfikacji materiałowych wprowadzamy

ja jestem na etapie zmian adaptacyjnych - nie wiem czy w tym roku zacznę budowę - więc pewnie wiele się może zmienić... jak przyjdą konkrety oczywiście zasypie pytaniami - na razie chcę najbardziej jak się da dostosować to co mam do moich potrzeb

na stronie właśnie jest dość dziwny kosztorys - podają około 350 tyś brutto - ale potem w szczegółach jak się z sumuje pozycje z 1, 2 i 3 to ni jak tyle nie wychodzi :)

może sumę dali nową a szczegóły stare... nie wnikam - wierzę, ze jest to dość tani dom w budowie - prosta bryła, prosty dach, bez balkonu, bez lukarn - ale im dłużej patrze tym mniej chce zmieniać :) wygląd z zewnątrz zdecydowanie taki jak w projekcie.

Olencjaaa - ale czad, ty już mozesz mieszkać! kafle rewelka, a ściany docelowo będą białe tak?

ja w kuchni chcę parapet zrobić z tego samego co blat, niby mam niewielką róznicę ale moze da się to wyprowadzić, zrobilam okna w kolorze złoty dąb - i nie polecam bo po pierwsze kolor nie jakiś super a jak sie okazuje im ciemniejsze okna tym mają gorsze właściwości, mnie komór robią jak okno w kolorze itp

Kazia666 a co u ciebie?

U mnie do piątku będzie wszystko wytynkowane i zaczynają kłaść płyty k-g na poddaszu. Tak sobie myślę, że już mogę kuchnię wymierzyć i obmyślić jakąś koncepcję. Chciałam kuchnię z Ikea, ale nie wiem czy okno nie jest za nisko (te ikeowskie kuchnie są ciut wyższe niż standardowe). W kuchni też położę płytki na parapecie, chociaż ostatnio przyszło mi do głowy, żeby na ścianie położyć tapetę.

bon-apetit.jpg