suede 26.01.2012 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 (edytowane) Żałuję, że nie zrobiłam okna w kuchni na 180cm jak było w projekcie i żałuje chyba:), że okna w wykuszu zrobiłam na 40cm od podłogi a nie tak jak w projekcie 10cm od podłogi, bo z zewnątrz chyba to gorzej wygląda Wandeczko, ja tez zrobiłam taki wykusz i ani na zewnątrz ani wewnątrz nie będzie nieładnie a tylko praktycznie pierwsze primo jesli będzie padał deszcz zapomnisz za kazdym razem myc bo wyobraź sobie co robi deszcz z zewnątrz z oknami na II piętrze od parapetu a co dopiero przy ziemii, po drugie jesli w wykuszu postawisz stół jak ja to i tak nie będzie widać czy są do ziemi czy nie a po drugie ja np obawiałam sie ze ktos mi krzesłem w okno uderzy i lipa:( jesli chodzi o okno w kuchni, no cóż, powiem tyle , je nie zmieniałam i nie żałuję Edytowane 26 Stycznia 2012 przez suede Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
suede 26.01.2012 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Kasia & Krzysiek jakie postępy no i cegła świetnie wygląda! my dopinamy wszystko na ostatni guzik przed jutrzejszym montażem kuchni Olencja a na podłodze to płytki czy panele/deska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
suede 26.01.2012 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Oświetlenie w salonie Jak robicie oświetlenie tzn gdzie i co umieszczacie? halogeny? ja w salonie żyrandol tylko nad stołem, reszta halogeny ale zasatanawiam się gdzie, dodam ze ja mam lustrzane odbicie i kanapa nie będzie jak u większości od strony kuchni, tylko vis a vis schodów tj na tej scianie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wandeczka 26.01.2012 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 (edytowane) schneider77 Wandeczko, ja tez zrobiłam taki wykusz i ani na zewnątrz ani wewnątrz nie będzie nieładnie a tylko praktycznie pierwsze primo jesli będzie padał deszcz zapomnisz za kazdym razem myc bo wyobraź sobie co robi deszcz z zewnątrz z oknami na II piętrze od parapetu a co dopiero przy ziemii, po drugie jesli w wykuszu postawisz stół jak ja to i tak nie będzie widać czy są do ziemi czy nie a po drugie ja np obawiałam sie ze ktos mi krzesłem w okno uderzy i lipa:( jesli chodzi o okno w kuchni, no cóż, powiem tyle , je nie zmieniałam i nie żałuję widzę, ze pocieszamy sie nawzajem:) ja też tak zrobiłam, żeby było praktycznie:) cóż - tak już zostanie i będzie ok:) nad stołem i w salonie żyrandol, myślę, że nie zrobię nigdzie halogenów, bedę ewenementem na forum, po prostu nie mieści się w to w mojej koncepcji, ale kto wie czy nie zostanę przekonana, przez druga połowę bo są pewne naciski Ola a Ty nie w kuchni?! czekamy na fotorelację! Edytowane 26 Stycznia 2012 przez Wandeczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olencjaaa 26.01.2012 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Kasia & Krzysiek oo to też będziecie mieć te same płytki w małej łazience :> a fugę mamy zwykłą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olencjaaa 26.01.2012 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Olencja a na podłodze to płytki czy panele/deska? płytki Paradyż Woodentic Brown Ola a Ty nie w kuchni?! czekamy na fotorelację! niestety montaż przełożony na jutro :[ ale na pocieszenie w końcu wybrałam farby do salonu jeśli chodzi o oświetlenie to przede wszystkim ledy... żyrandol tylko w salonie, kuchni i holu jak będzie skończony to wstawię więcej zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
suede 26.01.2012 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Nie wiem czy widzieliście... na swoim profilu FB studio wstawiło wizualizację wnętrz http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/253415_10150205906501523_232029411522_7368794_6096919_n.jpg http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/252873_10150205906251523_232029411522_7368789_655406_n.jpg http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/250163_10150205906361523_232029411522_7368790_265021_n.jpg http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/249569_10150205906441523_232029411522_7368791_4208986_n.jpg http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/247364_10150205906476523_232029411522_7368793_7454098_n.jpg u mnie tak będzie własnie wyglądała kuchnia, tj lodówka pod oknem i L ale w drugą stronę, bo mam lustrzane odbicie, tylko zakonczę blatem z jakimiś hokerami Nie tak sobie wyobrażałam no ale cóż i tak we wszystkich podobnych projektach kuchnie niewielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
suede 26.01.2012 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 schneider77 Wandeczko, ja tez zrobiłam taki wykusz i ani na zewnątrz ani wewnątrz nie będzie nieładnie a tylko praktycznie pierwsze primo jesli będzie padał deszcz zapomnisz za kazdym razem myc bo wyobraź sobie co robi deszcz z zewnątrz z oknami na II piętrze od parapetu a co dopiero przy ziemii, po drugie jesli w wykuszu postawisz stół jak ja to i tak nie będzie widać czy są do ziemi czy nie a po drugie ja np obawiałam sie ze ktos mi krzesłem w okno uderzy i lipa:( jesli chodzi o okno w kuchni, no cóż, powiem tyle , je nie zmieniałam i nie żałuję widzę, ze pocieszamy sie nawzajem:) ja też tak zrobiłam, żeby było praktycznie:) cóż - tak już zostanie i będzie ok:) nad stołem i w salonie żyrandol, myślę, że nie zrobię nigdzie halogenów, bedę ewenementem na forum, po prostu nie mieści się w to w mojej koncepcji, ale kto wie czy nie zostanę przekonana, przez druga połowę bo są pewne naciski Wiesz co, to co mogę zasugerować to i tak nikt ci nie patrzy na żyrandol który się kurzy juz przy zakupie jest droższy i swieci w jeden punkt, to halogeny są tansze i w kupnie i eksploatacji a nic tak nie boli jak koszty/ rachunki. Ja wszędzie wale halogeny tj kuchnia, przedpokój, łazienka, gdzie się da to ledowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kazia666 26.01.2012 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Może i racja, ale żaden halogen nie da takiego klimatu, jaki dać może tylko fajny żyrandol Podobnie jak Wandeczka, jestem tradycjonalistką w tym temacie. Jednak w salonie będą halogeny - złamałam się :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
suede 26.01.2012 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Oświetlenie w salonie Jak robicie oświetlenie tzn gdzie i co umieszczacie? halogeny? ja w salonie żyrandol tylko nad stołem, reszta halogeny ale zasatanawiam się gdzie, dodam ze ja mam lustrzane odbicie i kanapa nie będzie jak u większości od strony kuchni, tylko vis a vis schodów tj na tej scianie coś takiego wyczytałam: Najmniej popularne, a najbardziej potrzebne dla naszych oczu jest dobre oświetlenie telewizora. Pod żadnym pozorem nie umieszczajmy lampy z boku czy u góry telewizora, ponieważ światło będzie nam jedynie przeszkadzać. Idealne będzie podświetlenie przestrzeni za telewizorem, które zmniejszy kontrasty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
suede 26.01.2012 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 A gdzie planujecie zrobić kącik/regał z książkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wandeczka 26.01.2012 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 to forum uzależnia;) a ksiażki, mam 2 pomysły, jeden standardowo w gabinecie, a 2 w holu na piętrze, szukam odpowiednich witryn - wydaje mi się, że jest tam sporo miejsca a co do oświetlenia tv, to zaskoczę Was ale nie mamy telewizora, być może będziemy mieli, ale to nie jest wcale pewne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia Krzysiek 26.01.2012 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Kasia & Krzysiek oo to też będziecie mieć te same płytki w małej łazience :> a fugę mamy zwykłą Nie, w małej łazience mam płytki z Nowej Gali; ale szukam cały czas 2 gatunków do pomieszczeń gospodarczych i do spiżarni wzięłam właśnie twój Modern Sguare (jasną). Oświetlenie w salonie Jak robicie oświetlenie tzn gdzie i co umieszczacie? halogeny? ja w salonie żyrandol tylko nad stołem, reszta halogeny ale zasatanawiam się gdzie, dodam ze ja mam lustrzane odbicie i kanapa nie będzie jak u większości od strony kuchni, tylko vis a vis schodów tj na tej scianie U nas też głównie oprawy halogenowe - w salonie i kuchni; w wykuszu będą oprawy natynkowe takie jak poniżej; do tego 2 plafony w salonie (zdjęcie poniżej) i 2 lampy wiszące nad barkiem. Na ścianie przy schodach oprawki schodowe a wyżej kinkiety. Kiedyś w planach paski ledowe w obniżeniu sufitu w salonie. Do tych co myślą już poważnie o meblach kuchennych - jaki sprzęt agd wybieracie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olencjaaa 26.01.2012 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Do tych co myślą już poważnie o meblach kuchennych - jaki sprzęt agd wybieracie? my mamy z różnych firm AGD, wszystko oprócz mikrofali kupione na http://www.electro.pl polecam bo naprawdę mają najniższe ceny- na gwałt szukałam lodówki bo tam akurat była niedostępna i wszędzie indziej wychodziło ok. 400 zł drożej ten sam model ale na szczęście lodówka się pojawiła i kupiliśmy na electro jeśli chodzi o książki to regał będzie w moim gabinecie na piętrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r.konrad 26.01.2012 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Wandeczka super, że w końcu udało się zamontować okna! to ja jeszcze wstawię zdjęcia prawie skończonej łazienki świetnie wygląda ten pasek ledowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r.konrad 26.01.2012 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 u mnie tak będzie własnie wyglądała kuchnia, tj lodówka pod oknem i L ale w drugą stronę, bo mam lustrzane odbicie, tylko zakonczę blatem z jakimiś hokerami Nie tak sobie wyobrażałam no ale cóż i tak we wszystkich podobnych projektach kuchnie niewielkie też panujemu zrobić zakończenie kuchni ..ale tez myslałem o pienie kuchenka mikrowela ... kominek może gilotynowy z płaszczem wodnym ale jeszcze do tego etapu daleko ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lottta 27.01.2012 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 ja tez wszedzie daję halogeny, lampe chyba tylko dam nad stołem, będe miała popodwieszane sufity w różnych kształtach i wzorach, np nad narożnikiem będzie niżej, w pokojach dla dziewczynek nad biurkami i łóżkami, a w na schodach też przy stopniach robicie oświetlenie, u nas będzie książki będą u dzieci w pokojach, nie mamy niewiadomo jakiej biblioteki Wanda ty nie masz telewizora ???? to co będziecie mili w salonie na ścianie na przeciw kanapy? meblościankę? czy ktoś jeszcze nie ma telewizora? jesteś pierwszą osoba, którą znam bez tv, a dzieci jak? nie marudzą Ci? Olencjaaa kuchnia dojechała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olencjaaa 27.01.2012 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 Olencjaaa kuchnia dojechała? tak, właśnie się montuje i jutro będzie skończona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lottta 27.01.2012 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 wandeczka forum faktycznie uzależnia, zaglądam co chwilę i patrzę czy Olencjaaa dała zdjęcia kuchni, OLENCJAAA pokaż prosze wszyscy czekamy na choć małe zajawki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olencjaaa 27.01.2012 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 dzisiaj tylko przedsmak jutro jak skończą to wstawię więcej zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts