Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam serdecznie wszystkich

planujemy zakup projektu więc bardzo chętnie zobaczyłabym go "na żywo" gdzieś w woj zachodniopomorskim lub lubuskim.

Liczę na odpowiedz bo między sobą dużo "rozmawiacie" na stronie jest suuuuper. Fajnie jest was wszystkich czytać.

można na adres [email protected]

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dziewczyny powiedzcie czy okno w kuchni jak zostawie tak jak w projekcie nie bedzie za duze jako jednoskrzydłowe? do jakich rozmiarów je zmiejszaliście bo wiem ze niektóre osoby to zrobiły. pozdrawiam.

anso ja zmniejszyłam do 150cm szerokości - jednoskrzydłowe bez problemu - i żałuję, ze nie zostawiłam 180cm tak jak jest w projekcie

Dziewczyny powiedzcie czy okno w kuchni jak zostawie tak jak w projekcie nie bedzie za duze jako jednoskrzydłowe? do jakich rozmiarów je zmiejszaliście bo wiem ze niektóre osoby to zrobiły. pozdrawiam.
A ja zostawiłam wymiar jak w projekcie (piękne, przestronne, jasno...), ale podzieliłam na dwie części (1/3 i 2/3 szerokości). Węższa część po lewej stronie rozwierno - uchylna, szersza - rozwierna. Bardzo praktyczne rozwiązanie moim zdaniem :-)

Pozdrawiam Forumowiczki i Forumowiczów wśród mrozów (przestój z robotą)!

Wandeczko a jaki wymiar masz bramy garażowej? ja bede poszerzac dom o 60 cm ale chyba wiekszość z was to zrobiła.

ja poszerzyłam dom o 40cm, wyrównałam wysokość bramy z wysokością drzwi, żeby były w 1 linii tak jak to jest na oryginalnym projekcie, szerokość chciałam mieć na 260cm i tak miałam na projekcie, ale "super" murarz się pomylił i nie zauważył poprawki na czerwono i mam 250 - bez komentarza. Nie jest źle ale lepiej by wyglądała brama szersza i byłaby chyba funkcjonalniejsza dla kobiety:)

anso - a dlaczego chcesz poszerzać dom?

Noo, brama jest ok. Tym bardziej, że samochód combi, a od płotu do bramy będzie tylko (jak dla mnie) 6m.

Na górze ściankę działową zrobimy (z płyty g-k, a to po wylewkach, które czekają na cieplejsze dni) troszkę przesuniętą w stronę tego pokoju, kt. jest nad kotłownią. Dzięki temu pokój (ten nad garażem) będzie troszkę mniej kiszkowaty, a okno będzie nieco odsunięte od ściany. Na razie mamy to kredą rozrysowane po konsultacji z panem majstrem. Poza tym układ bez zmian. Ze ścianek na górze mamy na razie łazienkę - z pustaków ceramicznych. Od sypialni obłożymy dodatkowo wełną mineralną i płytą g-k żeby było ciszej.

zniknąłem na chwilę a tu już kuchnie i łazienki zrealizowane :) super to wygląda i rzeczywiście teraz widać, że miejsca jest w sam raz a i wykonanie 1sza klasa :)

Wandeczka - napisz mi proszę czy te 3 sztuki okien dachowych od lewej to wszystkie w jednym pokoju? czy coś tam masz wydzielone?

http://img833.imageshack.us/img833/5246/img3824x.jpg

prawe to widzę schody - a w łazience zlikwidowałaś...