Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

zniknąłem na chwilę a tu już kuchnie i łazienki zrealizowane :) super to wygląda i rzeczywiście teraz widać, że miejsca jest w sam raz a i wykonanie 1sza klasa :)

Wandeczka - napisz mi proszę czy te 3 sztuki okien dachowych od lewej to wszystkie w jednym pokoju? czy coś tam masz wydzielone?

http://img833.imageshack.us/img833/5246/img3824x.jpg

prawe to widzę schody - a w łazience zlikwidowałaś...

tak 3 okna są w pokoju nad garażem, z 2 było zdecydowanie za ciemno (ja nie mam zwykłych okien w ścianach szczytowych) - a pokój od płn -wsch

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

cały czas kombinuje zeby z tego wąskiego pokoju wydzielic małą pralnie ale cięzko to widze!! mam nadzieje że w łazience będzie na tyle miejsca zeby wsadzić pralke w jakiejś zabudowie? jest to do wykonania?? pozdrawiam wszyskich!!:)

u nas pralka będzie stała za prysznicem i tą wnękę zabudujemy szafą

ale my przesuwaliśmy ścianę w stronę sypialni

4.jpg

wandeczko mój e-mail - [email protected] z góry dziękuje!! Ja też myślę zeby przesunąć scianke powiększając łazienkę.Dziewczyny a czy jest jeszcze coś co byście poprawiły lub zmieniły w projekcie? Moje zmiany są prawie identyczne z Waszymi;czyli powiększenie garażu, okna w ścianie szczytowej,połaczenie 2 garderób i powiększenie jej,powiększenie salonu o gabinet, powiększenie okna tarasowego przesuwka 4m, balkonik nad wykuszem, w wykuszu okno przesuwne bo chce tam taras,powiekszenie tarasu iwieksze zadaszenie tak jak ma Olencja. no i zobaczymy co z tym kominkiem chciałabym narożny ale skierowany w strone salonu.:)

Sluchajcie czy ktos z Was mial do czynienia z plytkami Opoczna? przymierzam sie do zakupu plytek do lazienki ale jak poczytalam w necie to strasznie ludzie narzekaja ze sa krzywe i nierowne :/ wiec albo kupic i liczyc na szczescie ze beda dobre albo szukac cos z Tubadzina lub Paradyza :)

Ja miałam do czynienia. Możesz liczyć że będą trzymały wymiar, ale generalnie to loteria. Moim zdaniem Paradyż, Tubądzin i Nowa Gala zdecydowanie lepsze. U nas do II gat. z Paradyża fachowcy nie mieli żadnych zastrzeżeń, a przy I z Opoczna często trzeba niwelować różnice w wymiarach grubością fugi.

zmiany zaproponowane przez Wandeczkę czyli wydzielenie pralni (2m x 3,1m) z pokoju nad garażem to strzał w 10tkę! na bank tak zrobimy :) a i żona ciśnie mnie na dodanie lukarny nad schodami - więc muszę to przemyśleć...

http://www.i-g.pl/riddlah/z124/lukarna.jpg

czy ktoś z Was robi identyczną elewacje jak w projekcie? mi się ona bardzo podoba ale nie wiem czy jest do zrealizowania (technicznie i cenowo :)

mi akurat się ta lukarna nie podoba, ale skoro żona chce:) to warto pomyśleć kris :)

epiotrek zrobił taką elewację, ja też się przymierzam do drewna, ale w innych kolorach

cenowo oczywiście wychodzi drożej niż zwykły tynk na całym domu

nam wycenili położenie drewna na 40zł/m2 + drewno ok 28zł/m2+ środki do impregnacji i malowania - jeszcze nie wiem czy to drogo czy tanio

kris - lukarnie mówię nie, jak to jacek już napisała kiepsko wpada światło w lukarnę, poza tym to jest drogi gis i łatwo mogą spierniczy "fachowcy"

jak bardzo chcecie mieć dom z lukarnami to w archetonie prawie każdy projekt je ma a z500 jest innym biurem, stawia na proste eleganckie budynki

Wanda a co ty tak wydzielasz ludziom ten pomysł, co niby jest tam takiego super?! Ludzie: zwykłe poprzesuwanie drzwi, chyba każdy z nas ma na tyle wyobraźni, żeby nie skomleć o kawałek rozwiązania, które jest banalne - jak nie chce pokazać publicznie to po co tu o tym pisze, zapominasz Wanda, ze to jest forum

Wanda a co ty tak wydzielasz ludziom ten pomysł, co niby jest tam takiego super?! Ludzie: zwykłe poprzesuwanie drzwi, chyba każdy z nas ma na tyle wyobraźni, żeby nie skomleć o kawałek rozwiązania, które jest banalne - jak nie chce pokazać publicznie to po co tu o tym pisze, zapominasz Wanda, ze to jest forum

Lottta, zaglądam na to forum regularnie i nie zauważyłam, żeby ktokolwiek skomlał o cokolwiek. Czymś innym jest udostępnienie rozwiązania osobom zainteresowanym, czymś innym opublikowanie zdjęć w necie bez zgody autora.

Wandeczka super, że w końcu udało się zamontować okna!

to ja jeszcze wstawię zdjęcia prawie skończonej łazienki :)

Olencjaaa, łazieneczka bardzo śliczna, moim zdaniem. Napisz, proszę, czy: wymiary 160x160 cm jak w projekcie, czy coś zmieniałaś? Kabinę wstawiłaś 80 cm? Drzwi chyba suwane? Zadowolona jesteś?

Pozdrawiam :)

kris - lukarnie mówię nie, jak to jacek już napisała kiepsko wpada światło w lukarnę, poza tym to jest drogi gis i łatwo mogą spierniczy "fachowcy"

jak bardzo chcecie mieć dom z lukarnami to w archetonie prawie każdy projekt je ma a z500 jest innym biurem, stawia na proste eleganckie budynki

Ojjj, to nie było miłe... :-(