kris_białystok 12.02.2012 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 zima zimą - nie ma co czekać....stan surowy otwarty zrobiony! wersja w odbiciu lustrzanym http://www.i-g.pl/riddlah/sso.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekzac 12.02.2012 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Mam pytanie odnośnie fundamentów. Ile Was kosztował materiał a ile robocizna?. Bo mi powiedzieli 5,5 tys za robociznę, a za materiał około 9 tys. A całość domu z pokryciem 34 tys. ( oczywiście cały czas mowa o robociźnie). No i nie wiem na co się zdecydować, na bloczki fundamentowe, czy tylko na beton? Będę wdzięczna za wszelkie sugestie Moniu, dopytaj co wykonawca rozumie przez 'wykonanie fundamentów' Zwykle w ten sposób określa się wszystko, co poprzedza wzniesie ścian parteru. Nie da się tego zrobić za 15 tyś. Jeżeli wykonawca będzie tak twierdził, radzę go zmienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kazia666 12.02.2012 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Moniu, dopytaj co wykonawca rozumie przez 'wykonanie fundamentów' Zwykle w ten sposób określa się wszystko, co poprzedza wzniesie ścian parteru. Nie da się tego zrobić za 15 tyś. Jeżeli wykonawca będzie tak twierdził, radzę go zmienić. Jacekzac ma rację - u nas koszt był dwukrotnie wyższy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wandeczka 12.02.2012 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 MoniaB - u nas za fundamenty wyszło niecałe 33tyś z robocizną, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniab 12.02.2012 23:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Dzięki bardzo za radę Trochę mnie to załamało, bo liczyłam na trochę mniej, ale Wy już jesteście po, więc wiecie lepiej. A czy może mi ktoś wypisać jakie materiały Wam weszły na fundameny ? Co prawda kupiłam od biura kosztorys, ale chyba jest trochę przesadzony, jedyne co to mogę liczyc na Wasze doświadczenie i ewentualną pomoc. Z góry dzięki. W razie w podaję maila : [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga-krakow 14.02.2012 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 Witam,mam do sprzedania projekt z124. Niestety z przyczyn nie związanych z projektem, musielismy go zmienić. Kupiliśmy projekt i nie budowaliśmy z niego. Architekt powiedzial, ze bez problemu ktos moze z niego skorzystac. Probowalam projekt juz sprzedac na tym forum ale widocznie chcialam za duzo- tym razem sprzedam za jedyne 500pln. Zainteresowanych prosze o kontakt na [email protected]. Pozdrawiam,aga-krakow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris_białystok 15.02.2012 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 przypomnę się z pytaniem o rekuperator - do posiadaczy: będziecie rozprowadzać ciepło z kominka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kazia666 15.02.2012 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 przypomnę się z pytaniem o rekuperator - do posiadaczy: będziecie rozprowadzać ciepło z kominka? My nie robimy rozprowadzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawenda i Lubczyk 16.02.2012 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 przypomnę się z pytaniem o rekuperator - do posiadaczy: będziecie rozprowadzać ciepło z kominka? My poprowadzimy do łazienki, bo prosta sprawa i prawie bez kosztów. Do pozostałych pomieszczeń raczej nie. Wentylacja wymuszona i tak wumusza krążenie ciepłego powietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawenda i Lubczyk 16.02.2012 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Chodzi oczywiście o łazienkę na górze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WiolaMarcin 20.02.2012 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 WitamPiec Klimosz LING DUO,koszt C.O.(podłogowe) - 28400 z piecemPozdrawiamMarcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vojtek 22.02.2012 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Hey czy ktoś z was montuje system wentylacji mechanicznej z rekuperacją?pytam konkretnie o rekuperator.. mam 2 oferty jedną tańszą z rekuperatorem Vent-axia za 5 tysi droższą z rekuperatorem brinks renovent za 8 tys.. czy ktoś montuje coś innego, jakieś opinie? dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olencjaaa 24.02.2012 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 dzisiaj zamontowali nam piecyk- Nordpeis QUADRO 1 jeszcze tylko drzwi, sprzątanie i przeprowadzka (schody będą w połowie marca) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kazia666 25.02.2012 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 (edytowane) dzisiaj zamontowali nam piecyk- Nordpeis QUADRO 1 jeszcze tylko drzwi, sprzątanie i przeprowadzka (schody będą w połowie marca) No i namieszałaś, dziewczyno Mój mąż - przeciwnik piecyków wolnostojących zaniemówił (wczoraj przez cały wieczór oglądał w necie takie piece). Takie rozwiązanie nadaje chyba lekkości, zamiast masywnej zabudowy kominka? Olencjaaa, czy słup z kominem zostawiliście jak w projekcie? Co planujecie w sieni? Szafa, komódka, wieszak? Wnęka jest dość płytka i mam zgryz. Postawiłabym komodę i wieszak, ale ze ściany wyziera szufelka od odkurzacza centralnego :/ Edytowane 25 Lutego 2012 przez Kazia666 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia Krzysiek 25.02.2012 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 dzisiaj zamontowali nam piecyk- Nordpeis QUADRO 1 jeszcze tylko drzwi, sprzątanie i przeprowadzka (schody będą w połowie marca) no masz fart dziewczyno, że nie identyczny jak nasz, my mamy cały taki (quadro 3 chyba), nie na nodze... wygląda na to, że jesteś jedną z pierwszych którzy się wprowadzą, super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pmona 25.02.2012 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 Olencjaaa, pięknie. Wrzuć troszkę fotek tak z całego zecika . Ja czekam na okna, drzwi wejściowe i bramy do czwartku. A potem na hura, bo mieszkanie sprzedaliśmy w tydzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olencjaaa 25.02.2012 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 Kazia666 mój narzeczony od samego początku był przeciwny tej "nowoczesnej kozie" dopiero wczoraj przyznał mi rację masywny kominek w tym miejscu nie był by dobrym rozwiązaniem cała konstrukcja komina jest tak jak w projekcie bo od początku miał być normalny kominek- dlatego też z piecyka wychodzi rura... jakbyśmy wiedzieli prędzej to otwór komina byśmy zrobili na wysokości piecyka żeby nie było widać rury a w wiatrołapie mamy zamówioną szafę na wymiar od stolarza co nam robił kuchnie Kasia & Krzysiek też mieliśmy mieć quadro 3 ale stwierdziłam, że jak ma wychodzić rura to lepiej będzie pasować na nóżce my już do piątku będziemy mieszkać pmona wstawię niedługo zdjęcia bo jeszcze wam chyba góry wcale nie pokazywałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia Krzysiek 25.02.2012 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 my już do piątku będziemy mieszkać szczerze was nie lubimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
knopiq 27.02.2012 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Możecie powiedzieć jakie kotły gazowe stosujecie w swoich projektach (interesuje mnie model i moc). Szukam właśnie czegoś, ale im więcej czytam, tym mniej wiem. W domu będę miał panele ścienne i ogrzewanie podłogowe w łazienkach i kuchni (może salonie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pmona 03.03.2012 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 Okna, drzwi i bramy:-). Doczekałam się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts