Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

DSC00389.JPGDSC00399.JPGDSC00400.JPGDSC00398.JPG

Bałagan kuchenny i drzwi do spiżarki będę miała schowany za kominem.

Po przesunięci komina na ścianę obok schodów mam duuuużą przestrzeń;).

Na płytką szafę w sieni jest rozwiązanie. My przesunęliśmy maksymalnie drzwi do garażu i we wnęką wchodzi dość głęboka ściana.

Edytowane przez pmona

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

super postępy ale następne co powiesz to, że nie możesz się doczekać aż sprzątniesz cały kurz ;)

Ja najbardziej się boję o podwórko. Teren wokół domu wygląda jak po jakimś kataklizmie. Chyba będziemy musieli pożyczyć wykrywacz metali jakiś, czy co; bo nie widzę moich fachowców wybierających śrubki i druty z trawy; a nie wypuszczę mojego 2-letniego dziecka na to złomowisko bo to dopiero byłaby katastrofa.

Witam,

my tez bedziemy budowac ten dom i mam pytanko z czego robicie okladzine na domu?

Nam wykonawca odradza drewno, ze wzgeldu na pozniejsze uzytkowanie - konserwacja.

Nie do konca sie z tym zgadzam, mysle ze drewniane wykonczenie elewacji to caly urok tego domu :)

pozdr.

PAT

u nas kolejno

materiał na wieźbę + deski i papa - 7.300 zł

Robocizna 6.900 zł

Dachówka itd. 33 tys

robocizna 7.500 zł

ps. co do ceny okien płacimy 27 tys za okna 3 szybowe, szare z dwóch stron + rolety pod kolor z silnikami + brama garażowa z automatyką. Okna są 6 komorowe z ociepliną komorową + ciepła ramka aluminiowa między szybami.

okien mamy 13 sztuk.

W jakiej firmie zamawiałeś okna?

Pozdrawiam

Chciałbym już być na tym etapie :rolleyes:

Bardzo mi się podoba, fajny kolor mebli, tylko czy nie za ciemno będzie?

Nie, nie będzie. W kuchni przyjdą jeszcze 2 lampy wiszące nad barkiem, oświetlenie pod szafkami i oświetlenie z okapu :-)

Okna z wykusza wychodzą na południe i przez cały dzień dość dobrze doświetlają kuchnię; razem z poziomymi oknami nad blatem jest ok.