Olencjaaa 19.03.2012 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 Kasia & Krzysiek piękna kuchnia!kiedy przeprowadzka :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agsuchodolska 19.03.2012 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 Popieram - Kuchnia cudowna tez bym chciala juz sie urzadzac a tu jeszcze droga daleka na razie mamy ceramike do lazienki kupiona hihihi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia Krzysiek 19.03.2012 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 W takiej sytuacji to się zgadza:) Odprowadzenie okapu do wentylacji macie bezpośrednio do wywiewnika na dachu czy jakoś inaczej? Mamy pochłaniacz. Kasia & Krzysiek piękna kuchnia! kiedy przeprowadzka :> Myślę, że za ok. 3 tygodnie do miesiąca. Z ostało jeszcze troszkę do zrobienia (fugowanie łazienki i spiżarni, biały montaż, położenie płytek na ścianach w holu itp.); wszystko zależy jakie tempo będą mieli nasi panowie Dzisiaj i jutro malowanie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PAT1 19.03.2012 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 kuchnia super jak zmiesciliscie lodowke i ta oszklona szafke na tek krotszej scianie? nijak mi sie nie miesci na planie. czy zmienialiscie dlugosc tej sciany? przypomne jeszcze sie z moim wczesniejszym pytaniem: Witam, my tez bedziemy budowac ten dom i mam pytanko z czego robicie okladzine na domu? Nam wykonawca odradza drewno, ze wzgeldu na pozniejsze uzytkowanie - konserwacja. Nie do konca sie z tym zgadzam, mysle ze drewniane wykonczenie elewacji to caly urok tego domu pozdr. PAT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kazia666 20.03.2012 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 Kasia&Krzysiek, gratuluję postępów! U mnie niestety, im bliżej końca, tym większa frustracja :/ Zdradźcie proszę, jakie płytki macie na podłodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia Krzysiek 20.03.2012 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 kuchnia super jak zmiesciliscie lodowke i ta oszklona szafke na tek krotszej scianie? nijak mi sie nie miesci na planie. czy zmienialiscie dlugosc tej sciany? przypomne jeszcze sie z moim wczesniejszym pytaniem: Witam, my tez bedziemy budowac ten dom i mam pytanko z czego robicie okladzine na domu? Nam wykonawca odradza drewno, ze wzgeldu na pozniejsze uzytkowanie - konserwacja. Nie do konca sie z tym zgadzam, mysle ze drewniane wykonczenie elewacji to caly urok tego domu pozdr. PAT Co do ścianki z lodówka to powiem szczerze, że nie wiem jaki ma dokładnie wymiar, jak będę na budowie to zmierzę. Przy stawianiu ścianek w pomieszczeniach nie trzymaliśmy się specjalnie projektu - dużo rzeczy robiliśmy "na oko" . Ja sobie nie wyobrażam elewacji bez drewna . Mnie też fachowcy odradzają, bo potem trzeba będzie malować, konserwować itp. - ale ja lubię prace ręczne na wolnym powietrzu, więc to mnie nie przeraża. Taras też będziemy robić z drewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r.konrad 20.03.2012 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 kuchnia naprawde super...pozazdrościć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia Krzysiek 20.03.2012 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 Kasia&Krzysiek, gratuluję postępów! U mnie niestety, im bliżej końca, tym większa frustracja :/ Zdradźcie proszę, jakie płytki macie na podłodze płytki Timberlands firmy Serenissima U nas też są gorsze momenty - każdy kolejny tydzień budowy wlecze się okropnie, a na dodatek panowie robotnicy jakby opadli z sił. Atmosfera trochę jak na beczce prochu - pewnie tak już zostanie dopóki się nie przeprowadzimy. A u Ciebie Kazia co takiego się dzieje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wandeczka 22.03.2012 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 Kasia & Krzysiek nie wiem czy dobrze zauważyłam u Was w dolnej łazience geberit podtynkowy, prosze napiszcie ile go wkuliście, czy coś trzeba było nadbudować rygipsem i jeśli można to proszę o fotkę jak to finalnie zostało zabudowane, czy jest przycisk na prostej ścianie (bez półeczki)pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kazia666 22.03.2012 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 płytki Timberlands firmy Serenissima U nas też są gorsze momenty - każdy kolejny tydzień budowy wlecze się okropnie, a na dodatek panowie robotnicy jakby opadli z sił. Atmosfera trochę jak na beczce prochu - pewnie tak już zostanie dopóki się nie przeprowadzimy. A u Ciebie Kazia co takiego się dzieje? Ech, atak mrozów to była prawdziwa walka z nieschnącymi tynkami - codzienne wyprawy na budowę (35 km stąd), palenie w dwóch kozach naraz (poszły prawie 2 tony węgla!), niedawno jeszcze mieliśmy włamanie (dobrze, że 2 miesiące wcześniej ubezpieczyłam budowę). Szkoda gadać. Poza tym, gdy mury pięły się w górę, efekty były widoczne gołym okiem nawet z dnia na dzień, a teraz odnoszę wrażenie, że nic się nie dzieje Aktualnie podłogówka się rozkłada, w przyszłym tygodniu leją posadzki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia Krzysiek 22.03.2012 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 Kasia & Krzysiek nie wiem czy dobrze zauważyłam u Was w dolnej łazience geberit podtynkowy, prosze napiszcie ile go wkuliście, czy coś trzeba było nadbudować rygipsem i jeśli można to proszę o fotkę jak to finalnie zostało zabudowane, czy jest przycisk na prostej ścianie (bez półeczki) pozdrawiam Tak, geberit jest podtynkowy - nie wiem ile jest wkuty w ścianę, ale zmieścił się spokojnie. My w łazience, jak w całym domu mieliśmy kładzione na pustaki płyty, więc może dlatego było łatwiej. Przycisk jest na prostej ścianie. W tej samej ścianie, w kabinie, mam wkutą 13 cm półeczkę i tu też nie było żadnych problemów. Poszukam jakichś zdjęć z samym wstawionym geberitem przed położeniem płytek to może to coś pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wandeczka 22.03.2012 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 Tak, geberit jest podtynkowy - nie wiem ile jest wkuty w ścianę, ale zmieścił się spokojnie. My w łazience, jak w całym domu mieliśmy kładzione na pustaki płyty, więc może dlatego było łatwiej. Przycisk jest na prostej ścianie. W tej samej ścianie, w kabinie, mam wkutą 13 cm półeczkę i tu też nie było żadnych problemów. Poszukam jakichś zdjęć z samym wstawionym geberitem przed położeniem płytek to może to coś pomoże. fajnie, byłabym wdzięczna za zdjecia poglądowe przed płytami gk i po położeniu płyt dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia Krzysiek 22.03.2012 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 Znalazłam coś takiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lottta 24.03.2012 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2012 Proszę Państwa mamy kuchnię! Jeszcze nie całkiem skończoną (brak listew przy blacie, płyty nad barkiem, szkła nad płytą indukcyjną, baterii, oprawek halogenowych itp. drobiazgów) ale już widać co i jak. Kuchnia rewelacyjna - a to przejście bombowy pomysł gratuluję Krzysiek napisz ile w końcu zapłaciliście za prąd w te mrozy, zmieściłeś się w 1000zł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
You__stych 27.03.2012 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 WitamWłaśnie podjęliśmy z mężem decyzję o budowie domu według tego projektu. Na razie czeka na s szeroko pojęta "papierologia", ale już nie mogę sie doczekać kiedy zaczniemy budowę. Czy jest ktoś z okolic łodzi lub Piotrkowa, kto już jest na barzdiej zaawansowanym poziomie i umożliwiłby nam obejrzenie, jak domek prezentuje się w rzeczywistości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vojtek 27.03.2012 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 ej, a tak po czasie patrząc, nie wkurza was że garaż jest baaaaaardzo mały, że pomieszczenie gospodarcze też takie trochę ni w kij ni w oko, że w tak małym domu domu są słupy betonowe?z perspektywy czasu stwierdzam, że ten projekt robił ktoś z małym doświadczeniem i gdyby nie zmiany wprowadzane niejednokrotnie już podczas samej realizacji, to byłby mały niewypał ;/chociaż z drugiej strony może się czepiam, a wielkość to kwestia gustu i potrzeb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia Krzysiek 28.03.2012 05:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 Kuchnia rewelacyjna - a to przejście bombowy pomysł gratuluję Krzysiek napisz ile w końcu zapłaciliście za prąd w te mrozy, zmieściłeś się w 1000zł? W okresie kiedy byli mrozy zużyliśmy 1600-1700 kWh po 0,65 butto za prąd, więc raczej się nie zmieściliśmy; @Vojtek my prawie nic nie zmieniliśmy w projekcie i oprócz wąskiego garażu to nie widzimy jakichś poważnych wad projektu, no ale zobaczymy po zamieszkaniu; no i oczywiste jest że kilka rzeczy by się zmieniło teraz z perspektywy budowy, wiadomo pierwsza budowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vojtek 28.03.2012 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 ja przechodze jakiś kryzys z tą budową ps. ogrzewacie dom prądem że poszło prawie 1700 KW prądu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kazia666 28.03.2012 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 ja przechodze jakiś kryzys z tą budową Witam w klubie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wandeczka 28.03.2012 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 nie tylko Wy macie kryzys , ja też,,, a u mnie dopiero są tynki kuchnia, która mi sie spodobała kosztuje 19tyś bez sprzętu,,,, nie mam pomysu na kafle w łazienkach,,,, pieniądze rozchodzą się i jakoś ich nie widać,,, dom wydaje mis ie teraz za duży dla nas:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts