z124-sylwii i marcin 06.10.2012 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2012 I jeszcze dwa, od strony ogrodu i od frontu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wandeczka 06.10.2012 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2012 A oto nasz domek, zmiany jakie wprowadziliśmy to poszerzenie domku o 60cm, przesunięcie i poszerzenie okna w salonie, drzwi wejściowe z dostawką zamiast tych wąskich okienek w wiatrołapie. Póki co, panowie źle umieścili okno w kuchni - zamiast na środku kuchni, zaczęli na środku całej ściany - zapomnieli o schodach. W poniedziałek muszą zacząć od poprawki. gratuluję postępów, widzę, ze macie przyzwoite tempo:) nie wiem już czy tu pisałam, my mamy drzwi z doświetlem bocznym i powiem Ci szczerze, ze dziś bym się 3 razy zastanowiła czy tak zrobić, bo ta dostawka zazwyczaj kosztuje prawie tyle samo co drzwi (dziś mając jakieś 2 tyś w kieszeni kupiłabym sobie wymarzony skandynawski sekretarzyk:) albo coś innego ładnego do wnętrza) a wiatrołap doświetliłabym 1 szerszym niż w projekcie oknem, wmurowanym bliżej drzwi. I oferta na szyby w oknach jest dużo bardziej atrakcyjna pod względem cenowym jak i parametrów niż ta w doświetlach, ja o tym przekonałam się jak już zamawiałam okna i drzwi, ale wtedy już wszystko było wymurowane,,, i mam jeszcze jedną uwagę techniczną, byc może to kwestia zdjęć, czy dostatecznie wystaje Wam papa spod ścian do wewnątrz domu, by dało ją się zgrzać z papą, która będzie izolacją pod folia i styropianem? a okno nie w tym miejscu to standard:) my jedno okna - w gabinecie przerabialiśmy 2 razy pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
z124-sylwii i marcin 10.10.2012 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 Wracam po mojej trzydniowej nieobecności. Wandeczko bardzo dziękuję za uwagi, jednak drzwi z doświetleniem tak nas urzekły, że muszą zostać - pewnie później sobie wypomnę, że dobrze mi radziłaś, a ja nie posłuchałam. Jeżeli chodzi o tą papę, to szczerze mówiąc, nie wiem co tam się wyjaśniło w tej sprawie, ale wiem że mąż rozmawiał z wykonawcą na ten temat. A dzisiaj po kilkudniowej nieobecności na budowie zastałam taki stan. Pierwsze dwa zdjęcia przedstawiają garaż, następne to pokój - gabinet, kolejne to wyjście główne i ostatnie to ściana z oknem w kuchni - już dobrze wymurowanym:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
z124-sylwii i marcin 11.10.2012 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 Przedstawiam efekty dalszych prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anja001 16.10.2012 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 Witam Wandeczko, jesteśmy na etapie urządzania domu, nie mam żadnego pomysłu na salon i łazienki, może coś podsuniesz ? (wanna- rewelacja) pozdrawiam anja001 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vojtek 17.10.2012 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 moge ja? betonowa posadzka, betonowy słup, generalnie industria-lnie, w łazience betonowo z szarościami, a na rozgrzanie całości elementy z drewna:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
z124-sylwii i marcin 21.10.2012 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2012 Jak w tytule, jeszcze trzeba przygotować daszek nad wejściem oraz balkon i można będzie zalewać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anja001 23.10.2012 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 Vojtek Twoja odpowiedz mnie nie satysfakcjonuje pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
z124-sylwii i marcin 25.10.2012 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 Okazuje się że zalanie stropu to nie jest taka łatwa sprawa. Projekt jest mocno naładowany słupami - czego wcześniej nie widzieliśmy. Zalania stropu najszybciej możemy się spodziewać w poniedziałek. A oto poczynania naszych wykonawców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wandeczka 31.10.2012 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2012 Witam Wandeczko, jesteśmy na etapie urządzania domu, nie mam żadnego pomysłu na salon i łazienki, może coś podsuniesz ? (wanna- rewelacja) pozdrawiam anja001 ja??? każdy z nas ma tu inny gust inne zamysły, ważne by się ttego trzymać, urządzić tak jak Wam sie podobna a nie ciotce spod Grójca kolezanka po wejściu do mojej łazienki powiedziała: najwazniejsze, że Wam sie podoba:) ,,, u nas dużo bieli,,, ale jeszcze nic nie jest do końca skończone więc cieżko coś pokazywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
z124-sylwii i marcin 04.11.2012 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 W środę 31.10 udało się zalać strop. Ścianka kolankowa jest w trakcie, już za kilka dni zaczniemy dach. Prognoza pogody na szczęście jest dość optymistyczna. Poniżej zdjęcia z przyszłego poddasza oraz domek z przodu i z tyłu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa_Konrad 13.11.2012 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 Witamy, Ma początku chcemy pokazać kilka zdjęć z budowy naszej "zetki". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiek1983 15.11.2012 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Witam! Czytam Wasze forum już jakiś czas i muszę przyznać że jestem żółtodziobem w tym wszystkim. Dopiero kupiliśmy działkę i planujemy budowę na wiosnę, ale tak jak Wy, będziemy budować z124!!! Obserwowałam Olencje która już się nie udziela, a szkoda, bo ma już wykończony domek i jej pomysły bardzo mi się podobały. Jeśli czytasz to proszę odezwij się!!! Wandeczka, Ty już chyba też blisko końca jesteś! Koniecznie pochwal się fotkami! Czytałam to forum od dechy i znalazłam Wasze uwagi bardzo cenne. Będę je brała pod uwagę jak się będę budowała. Czy ktoś jest może z regionu Łodzkiego??? Pozdrawiam i czekam na kolejne fotki z124 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moniusia 15.11.2012 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 witam Wszystkich Miłośników Z124:)własnie kupiliśmy projekt z124. mamy nadzieję,że zaczniemy budowę wczesną wiosną i mamy ambitny plan zamieszkac na Boże narodzenie 2013. Chciałam z całego serca podziękować Wandeczce, która nas przyjęła w swoim domu, oprowadziła, pokazała każdy zakamarek i dała mnóstwo rad a nawet udostępniła swoją pełną liste zakupów sporządzoną podczas budowy !!!! Dziękujemy !!! A Wam powiem, ze dom jest przepiękny!! mimo, że nie było jeszcze mebli, łazienki jak z najlepszych magazynów wnętrzarskich, kolory scian piękne. Nie moge doczekać sie zdjęć, jak tylko Wandeczka się wprowowadzi. I nie zdziwię sie jak będa w Werandzie albo innym magazynie tego typu.Kinga życzę Ci z całego serca, zebyś jak najszybciej zakończyła prace i cieszyła sie swoim domem!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
z124-sylwii i marcin 15.11.2012 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Fajnie że zaczęli wpisywać się nowi Forumowicze, już myślałam że będę sama pokazywać co się u nas dzieje, a nie będę mogła zobaczyć co u innych. Wczoraj minęły dwa miesiące od rozpoczęcia budowy. Murarze prawie już kończą swoje prace. Zostały im jeszcze tylko ściany działowe, ale to po dachu. Cieśla będzie wchodził na budowę za ok tydzień może dwa. A tak dzisiaj wygląda nasza zetka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maniek-83 15.11.2012 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maniek-83 15.11.2012 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 witam wszystkich serdecznie my zaczęliśmy po 20 sierpnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maniek-83 15.11.2012 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 aha i obróciliśmy klatkę schodowa aby wychodząc z łazienki nie uderzyć kogoś kto wchodzi po schodach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basia marek 18.11.2012 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2012 (edytowane) Witamy po długiej nieobecności U nas roboty fundamentowe zakończone - jak widać na załączonych obrazkach u nas prace postepują w wolniejszym tempie jak u nie których użytkowników. Dopiszę że fundamenty mamy ocieplone oraz zrobione odwodnienie działki. Osobom zainteresowanym możemy przesłać na priv info odnośnie kosztów. Jeszcze zapytanie do Madzi i Pawła -jak u was postępują prace , na jakim jesteście etapie ? Pozdrawiamy Edytowane 18 Listopada 2012 przez basia & marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa_Konrad 18.11.2012 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2012 Oto postępy naszej budowy. Jak widać na zdjęciach, wyjście na taras jest z wykusza. Z racji wąskiej działki musieliśmy zrezygnować z wyjścia, które jest oryginalnie w projekcie. Kolejną zmianą jest poszerzony garaż o 60 cm co chyba w większości przypadków jest praktykowane oraz podniesiona ścianka kolankowa o jeden pustak. Kasiek1983 jesteśmy z Łodzi jakbyście chcieli jakieś informację to piszcie na priv. Mamy pytanie odnośnie okna w kuchni. Czy ktoś z Was ma okno o szerokości 180?? My takie mamy i zastanawiamy się nad zmniejszeniem do 150. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts