Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A oto nasz domek, zmiany jakie wprowadziliśmy to poszerzenie domku o 60cm, przesunięcie i poszerzenie okna w salonie, drzwi wejściowe z dostawką zamiast tych wąskich okienek w wiatrołapie. Póki co, panowie źle umieścili okno w kuchni - zamiast na środku kuchni, zaczęli na środku całej ściany - zapomnieli o schodach. W poniedziałek muszą zacząć od poprawki.

gratuluję postępów, widzę, ze macie przyzwoite tempo:)

nie wiem już czy tu pisałam, my mamy drzwi z doświetlem bocznym i powiem Ci szczerze, ze dziś bym się 3 razy zastanowiła czy tak zrobić, bo ta dostawka zazwyczaj kosztuje prawie tyle samo co drzwi (dziś mając jakieś 2 tyś w kieszeni kupiłabym sobie wymarzony skandynawski sekretarzyk:) albo coś innego ładnego do wnętrza) a wiatrołap doświetliłabym 1 szerszym niż w projekcie oknem, wmurowanym bliżej drzwi. I oferta na szyby w oknach jest dużo bardziej atrakcyjna pod względem cenowym jak i parametrów niż ta w doświetlach, ja o tym przekonałam się jak już zamawiałam okna i drzwi, ale wtedy już wszystko było wymurowane,,,

i mam jeszcze jedną uwagę techniczną, byc może to kwestia zdjęć, czy dostatecznie wystaje Wam papa spod ścian do wewnątrz domu, by dało ją się zgrzać z papą, która będzie izolacją pod folia i styropianem?

a okno nie w tym miejscu to standard:) my jedno okna - w gabinecie przerabialiśmy 2 razy :)

pozdrawiam

Wracam po mojej trzydniowej nieobecności. Wandeczko bardzo dziękuję za uwagi, jednak drzwi z doświetleniem tak nas urzekły, że muszą zostać - pewnie później sobie wypomnę, że dobrze mi radziłaś, a ja nie posłuchałam. Jeżeli chodzi o tą papę, to szczerze mówiąc, nie wiem co tam się wyjaśniło w tej sprawie, ale wiem że mąż rozmawiał z wykonawcą na ten temat. A dzisiaj po kilkudniowej nieobecności na budowie zastałam taki stan. Pierwsze dwa zdjęcia przedstawiają garaż, następne to pokój - gabinet, kolejne to wyjście główne i ostatnie to ściana z oknem w kuchni - już dobrze wymurowanym:D

10102012307.jpg

10102012308.jpg

10102012309.jpg

10102012310.jpg

10102012311.jpg

Witam Wandeczko,

jesteśmy na etapie urządzania domu, nie mam żadnego pomysłu na salon i łazienki, może coś podsuniesz ? ;)

(wanna- rewelacja)

pozdrawiam

anja001

ja???

każdy z nas ma tu inny gust inne zamysły, ważne by się ttego trzymać, urządzić tak jak Wam sie podobna a nie ciotce spod Grójca ;)

kolezanka po wejściu do mojej łazienki powiedziała: najwazniejsze, że Wam sie podoba:) ,,, u nas dużo bieli,,, ale jeszcze nic nie jest do końca skończone więc cieżko coś pokazywać

• 2 weeks później...
Witam! Czytam Wasze forum już jakiś czas i muszę przyznać że jestem żółtodziobem w tym wszystkim. Dopiero kupiliśmy działkę i planujemy budowę na wiosnę, ale tak jak Wy, będziemy budować z124!!! Obserwowałam Olencje która już się nie udziela, a szkoda, bo ma już wykończony domek i jej pomysły bardzo mi się podobały. Jeśli czytasz to proszę odezwij się!!! Wandeczka, Ty już chyba też blisko końca jesteś! Koniecznie pochwal się fotkami! Czytałam to forum od dechy i znalazłam Wasze uwagi bardzo cenne. Będę je brała pod uwagę jak się będę budowała. Czy ktoś jest może z regionu Łodzkiego??? Pozdrawiam i czekam na kolejne fotki z124 :)

witam Wszystkich Miłośników Z124:)

własnie kupiliśmy projekt z124. mamy nadzieję,że zaczniemy budowę wczesną wiosną i mamy ambitny plan zamieszkac na Boże narodzenie 2013.

Chciałam z całego serca podziękować Wandeczce, która nas przyjęła w swoim domu, oprowadziła, pokazała każdy zakamarek i dała mnóstwo rad a nawet udostępniła swoją pełną liste zakupów sporządzoną podczas budowy !!!! Dziękujemy !!!

A Wam powiem, ze dom jest przepiękny!! mimo, że nie było jeszcze mebli, łazienki jak z najlepszych magazynów wnętrzarskich, kolory scian piękne. Nie moge doczekać sie zdjęć, jak tylko Wandeczka się wprowowadzi. I nie zdziwię sie jak będa w Werandzie albo innym magazynie tego typu.

Kinga życzę Ci z całego serca, zebyś jak najszybciej zakończyła prace i cieszyła sie swoim domem!!!

Fajnie że zaczęli wpisywać się nowi Forumowicze, już myślałam że będę sama pokazywać co się u nas dzieje, a nie będę mogła zobaczyć co u innych. Wczoraj minęły dwa miesiące od rozpoczęcia budowy. Murarze prawie już kończą swoje prace. Zostały im jeszcze tylko ściany działowe, ale to po dachu. Cieśla będzie wchodził na budowę za ok tydzień może dwa. A tak dzisiaj wygląda nasza zetka.

SAM_0585.jpg

SAM_0587.jpg

SAM_0591.jpg

SAM_0594.jpg

SAM_0595.jpg

Witamy po długiej nieobecności

U nas roboty fundamentowe zakończone - jak widać na załączonych obrazkach :) u nas prace postepują w wolniejszym tempie jak u nie których użytkowników. Dopiszę że fundamenty mamy ocieplone oraz zrobione odwodnienie działki. Osobom zainteresowanym możemy przesłać na priv info odnośnie kosztów. Jeszcze zapytanie do Madzi i Pawła -jak u was postępują prace , na jakim jesteście etapie ?

Pozdrawiamy

IMG_0431.jpg

IMG_0427.jpg

IMG_0428.jpg

IMG_0430.jpg

Edytowane przez basia & marek

Oto postępy naszej budowy. Jak widać na zdjęciach, wyjście na taras jest z wykusza. Z racji wąskiej działki musieliśmy zrezygnować z wyjścia, które jest oryginalnie w projekcie. Kolejną zmianą jest poszerzony garaż o 60 cm co chyba w większości przypadków jest praktykowane oraz podniesiona ścianka kolankowa o jeden pustak.

Kasiek1983 jesteśmy z Łodzi jakbyście chcieli jakieś informację to piszcie na priv.

Mamy pytanie odnośnie okna w kuchni. Czy ktoś z Was ma okno o szerokości 180?? My takie mamy i zastanawiamy się nad zmniejszeniem do 150.

5.jpg6.jpg7.jpg