Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jeszcze kilka godzin pracy i będzie SSO. Na zdjęciach: dach od frontu, na którym brakuje jeszcze okna na klatce schodowej oraz łupka na kominie wentylacyjnym oraz dach od ogrodu - tu również jeszcze trochę prac pozostało. Życzę wszystkim Wesołych Świąt i szybkiego nadejścia wiosny.

SAM_0734.jpg

SAM_0737.jpg

Pada śnieg, suną sanki, jest renifer i bałwanki.

Śnieżki z nieba spadają, życzenia zdrowych świąt składają.

Niech te święta będą wyjątkowe, a prezenty odlotowe.

Mikołaja w kominie, prezentów ile się nawinie.

Cukierków skrzynki, dwumetrowej choinki.

Przed domem bałwana i sylwestra do rana.

W dniu tak radosnym Świąt Bożego Narodzenia, pragnę Wam złożyć serdeczne życzenia.

Zdrowia, szczęścia, pomyślności, ile w karpiu ości i oczywiście skończenia z124 :)

W Nowym Roku tuż po balu,

Oprócz szczęścia, zdrowia, szmalu,

proś niebiosa by ci dały

dużo seksu i gorzały

Do Siego roku 2013

*

W 2013 Roku idź do przodu

krok po kroku

Niech cię nadmiar kasy męczy

Niechaj fiskus cię nie dręczy

Niech rodzina żyje w kupie-

resztę miej głęboko w dupie!

*

Niech się zima sroży wkoło,

a Wy bawcie się wesoło.

Do północy i do rana,

niech nie braknie Wam szampana.

W Nowym Roku zdrowia, kasy -

tego zyczy BIRBI

• 2 weeks później...

Śnieg okrył wszystkie domki i dlatego jest cicho. Musimy poczekać do wiosny ;) Nam zabrakło ok 70szt dachówki i nie ukończyliśmy jeszcze dachu. Teraz nie ma możliwości żeby go skończyć. Musimy czekać. Dachówka została dowieziona dopiero dzisiaj, więc jak się ociepli to panowie ją położą i skończą rynny. Zamówiliśmy okna i jak pogoda pozwoli to będziemy je montować.

Odpowiadając na zapytanie o ociepleniu poddasza to my będziemy kłaść wełnę. Nawet nie rozpatrywaliśmy innych rozwiązań.

No wlasnie ostatnio strasznie cicho na forum...... :) sluchajcie ja mam pytanko. Przymierzamy sie do ocieplania poddasza i stad zapytanie. Co stosowaliscie lub bedziecie ..... welna, styropian, pianka??? jakies pomysly??

Odnośnie ocieplenia poddasza to polecam wełnę Isover Profit-Mata 0,035 bardzo mało pyli. Ja stosowałem 15cm między krokwiami i druga warstwa 10cm. Właśnie niedawno zakończyłem ten etap. Pozdrawiam:D

Pięknie!

to ja się dołączę i pochwalę moimi poczynaniami.

Mamy TYNKI :D robione przed świętami powoli wysychają. Zdjęcia porobię jak już będzie sucho :D

niedługo ruszamy z ogrzewaniem. Na dole podłogówka, do góry normalne ogrzewanie.

Mam pytanie do wszystkich, czy ktoś z was przewiduje betonową, dekoracyjną posadzkę? jeśli tak to gdzie zlecanie prace? bo ja dostałem ofertę na taką posadzkę za 29 tys netto... i to troche duużo moim zdaniem.

pozdrawiam

Odnośnie ocieplenia poddasza to polecam wełnę Isover Profit-Mata 0,035 bardzo mało pyli. Ja stosowałem 15cm między krokwiami i druga warstwa 10cm. Właśnie niedawno zakończyłem ten etap. Pozdrawiam:D

Pamietasz moze ile w przyblizeniu poszlo ci welny? ocieplales tez sufit podwieszany czy do kalenicy??

Witam,

ponawiam pytanie bo juz kiedys je zadawalam ale nie dostalam odpowiedzi :(

Wiosna ruszam z dalszymi pracami i mam pytanie do osob, ktore wykanczaly elewacje drewnem (jak w projekcie):

1. Jaki byl koszt wykonania okladziny z drewna?

2. Jaki rodzaj drewna, zabezpieczenia zostal uzyty?

dziekuje za odpowiedzi i niedlugo wrzuce fotki z naszym domkiem (tymczasem stan surowy otwarty)

PAT

Po ponad czterech miesiącach robót udało się osiągnąć SSO.

Jeżeli chodzi o koszt stropu to nas wyniósł 7500zł sam strop, do tego beton 4500 bez robocizny, wyszło ok. 12 000zł. Mamy domek poszerzony o 60cm.

Poniżej obecny stan.

Teraz czekamy na okna i bramę garażową.

SAM_0885.jpg

SAM_0890.jpg

SAM_0885.jpg

SAM_0890.jpg

Po ponad czterech miesiącach robót udało się osiągnąć SSO.

Jeżeli chodzi o koszt stropu to nas wyniósł 7500zł sam strop, do tego beton 4500 bez robocizny, wyszło ok. 12 000zł. Mamy domek poszerzony o 60cm.

Poniżej obecny stan.

Teraz czekamy na okna i bramę garażową.

Z jakiego maternialu macie komin ?? jaka firma i model. Dziekuje za odpowiedz