Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

do wnętrz jeszcze daleko ale koncepcję kuchni już mam... koniecznie z wyspą :D

nie mogę się doczekać kiedy pan stolarz zrobi nam projekty :)

ja lubię ciepłe kolory więc kuchnia pewno będzie ciemna

w salonie nie mam jeszcze żadnej koncepcji, może fiolet z zielenią, turkus z brązem hmmm

ale upatrzyłam już sobie, i chcemy modułowy narożnik, w takim typie jak niżej:

http://www.sofpol.com.pl/allegro/img/J_5.jpg

Ja z kolei próbuję się otrząsnąć. Chodząc po fundamentach nie mogłam pojąć, co to za słup na środku kuchni? Mąż mnie oświecił - to słup (stopa fundamentowa) przy wejściu do spiżarni. To mi zupełnie popsuło humor :( Kuchnia gwałtownie się zmniejszyła, dobrze, że nie planowałam wyspy, bo nie wiem, gdzie bym ją wcisnęła. To podobno powszechne uczucie, że na etapie fundamentów wnętrza wydają się małe i nabierają przestrzeni dopiero po wybudowaniu ścian. Wracając do kuchni: planuję meble Ikea Abstrakt szare lub białe.

Kazia666 uczucie jest zawsze to samo na etapie fundamentów - matko jaki mały ten dom, potem jak już wybudowany stoisz od niego 2 metry i u czucie, o matko ale on wielki, kolejne uczucie że on mały gdy wszystkie ściany szare nie ma oświetlenia - że pomieszczenia są małe, a po wygładzeniu ścian na biało - znów wydają się duże ;)

a wracając do słupa - ma nieszczęśliwe miejsce na planie - a tuż obok niego jeszcze rury kanalizacyjne co idą do góry - ja ten słup postanowiłam trochę pchnąć do przodu i wejście do spiżarki jak Olencjaaa zrobić pod schodami, drugi taki super słup stoi jeszcze w salonie przy kominku - i przez niego chciał nie chciał obudowanie kominka będzie zajmowało więcej miejsca niż bym chciała (bo jeszcze trzeba go lekko odizolować od nagrzewającego się wkładu)

a tak pytam Was co planujecie, bo mój architekt cały czas mnie dopytuje co gdzie planuj, bo to ważne, by potem nie poprawiać i ścian nie przestawiać jak zacznę ustawiać meble;)

ja nastawiłam się na kuchnię ikea u siebie w dzienniku wstawię zaraz pomysły na nią, może ktoś coś podpowie doradzi albo odradzi

teraz jeszcze kombinuję jak w górnej łazience zmieścić jeszcze prysznic prócz wanny - macie jakiś pomysł?

Faktycznie Wandeczka, te słupy są nieszczęśliwie usytuowane. Ja niestety przegapiłam to i nic z nim nie zrobiłam :/ Też chciałabym mieć prysznic na dole i na górze, żeby nie biegać z ręcznikami na dół, ale chyba na górze będzie wanna z parawanem (myślałam o czymś takim: http://allegro.pl/wanna-parawan-bianka-170-tylko-1390-zl-i1613539087.html). Mam nadzieję, że jest równie wygodna w korzystaniu jak prysznic.

Widze Dziewczyny, ze ostro ruszylyscie z meblowaniem :) ja dzieki bogu nie mam kominka na srodku wiec ten problem mi odpada. Jesli chodzi o kuchnie to mamy w zamysle zrobic cos w rodzaju barku miedzy kuchnia a jadalnia, zeby troszke odslonic balagan kuchenny :) co do kolorow to wstepnie planujemy szarosc z jasnym drewnem. Postaram sie wkleic fotki. Do tego kuchnia tez bez z szaroscia. Ale to tylko wstepna koncepcja

13 04 10 (2).jpg

d.jpg

475x317_dcb053__salon.jpg

c.jpg

delta__383.jpg

Edytowane przez agsuchodolska