Olencjaaa 24.05.2011 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2011 plastykowe z dwustronnym kolorem, dwuszybowe potrójne szyby do dodatkowy koszt, niby nieduży (1600zł+VAT) ale mówią, że jak ma się rolety to dwie szyby wystarczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kazia666 24.05.2011 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2011 U nas plastiki z okleiną dwustronną - szyby trzykomorowe, dodatkowo dwa wąskie fixy z szybą antywłamaniową. Plus rolety antywłamaniowe na dole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olencjaaa 25.05.2011 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 a na ile wycenili wam samą bramę garażową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kazia666 25.05.2011 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 Ten temat jeszcze przed nami :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lottta 25.05.2011 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 heja na jakiej wysokości od podłogi docelowej macie zaplanowane okno w kuchni, będziecie mili osobny parapet powyżej czy okno wyrównane z blatem mebli? w projekcie jest 90 ale to tak na słowo honoru - bo np szafki z ikei razem z blatem maja około 91cm wysokości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wandeczka 25.05.2011 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 no co tam dziewczynki? jakie macie pomysły na wnętrza? opowiedzcie trochę jaka kuchnia co w salonie itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olencjaaa 26.05.2011 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 do wnętrz jeszcze daleko ale koncepcję kuchni już mam... koniecznie z wyspą nie mogę się doczekać kiedy pan stolarz zrobi nam projekty ja lubię ciepłe kolory więc kuchnia pewno będzie ciemna w salonie nie mam jeszcze żadnej koncepcji, może fiolet z zielenią, turkus z brązem hmmm ale upatrzyłam już sobie, i chcemy modułowy narożnik, w takim typie jak niżej: http://www.sofpol.com.pl/allegro/img/J_5.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kazia666 26.05.2011 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 Ja z kolei próbuję się otrząsnąć. Chodząc po fundamentach nie mogłam pojąć, co to za słup na środku kuchni? Mąż mnie oświecił - to słup (stopa fundamentowa) przy wejściu do spiżarni. To mi zupełnie popsuło humor Kuchnia gwałtownie się zmniejszyła, dobrze, że nie planowałam wyspy, bo nie wiem, gdzie bym ją wcisnęła. To podobno powszechne uczucie, że na etapie fundamentów wnętrza wydają się małe i nabierają przestrzeni dopiero po wybudowaniu ścian. Wracając do kuchni: planuję meble Ikea Abstrakt szare lub białe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olencjaaa 26.05.2011 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 dlatego my drzwi od skrytki chcemy dać pod schody, żeby kuchnia była trochę większa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wandeczka 26.05.2011 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 Kazia666 uczucie jest zawsze to samo na etapie fundamentów - matko jaki mały ten dom, potem jak już wybudowany stoisz od niego 2 metry i u czucie, o matko ale on wielki, kolejne uczucie że on mały gdy wszystkie ściany szare nie ma oświetlenia - że pomieszczenia są małe, a po wygładzeniu ścian na biało - znów wydają się duże a wracając do słupa - ma nieszczęśliwe miejsce na planie - a tuż obok niego jeszcze rury kanalizacyjne co idą do góry - ja ten słup postanowiłam trochę pchnąć do przodu i wejście do spiżarki jak Olencjaaa zrobić pod schodami, drugi taki super słup stoi jeszcze w salonie przy kominku - i przez niego chciał nie chciał obudowanie kominka będzie zajmowało więcej miejsca niż bym chciała (bo jeszcze trzeba go lekko odizolować od nagrzewającego się wkładu) a tak pytam Was co planujecie, bo mój architekt cały czas mnie dopytuje co gdzie planuj, bo to ważne, by potem nie poprawiać i ścian nie przestawiać jak zacznę ustawiać meble;) ja nastawiłam się na kuchnię ikea u siebie w dzienniku wstawię zaraz pomysły na nią, może ktoś coś podpowie doradzi albo odradzi teraz jeszcze kombinuję jak w górnej łazience zmieścić jeszcze prysznic prócz wanny - macie jakiś pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kazia666 26.05.2011 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 Faktycznie Wandeczka, te słupy są nieszczęśliwie usytuowane. Ja niestety przegapiłam to i nic z nim nie zrobiłam :/ Też chciałabym mieć prysznic na dole i na górze, żeby nie biegać z ręcznikami na dół, ale chyba na górze będzie wanna z parawanem (myślałam o czymś takim: http://allegro.pl/wanna-parawan-bianka-170-tylko-1390-zl-i1613539087.html). Mam nadzieję, że jest równie wygodna w korzystaniu jak prysznic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wandeczka 26.05.2011 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 no właśnie - niby dom nie jest mały, a trzeba się nakombinować, żeby coś sensownie ustawić, na dole z tym prysznicem też będzie ciasno - bo nie powiększam tej łazieneczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olencjaaa 26.05.2011 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 my mamy w planach przesunięcie w górnej łazience ścianki działowej kosztem sypialni zobaczcie ile wtedy miejsca się zyskuje, wanna i prysznic się zmieszczą http://img233.imageshack.us/img233/9408/pitro.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wandeczka 26.05.2011 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 a jak wtedy rozmieszczasz wannę, prysznic i całą resztę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olencjaaa 26.05.2011 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 to już zadanie projektanta żeby to dobrze rozmieścić ja mam taką wstępną koncepcję,tylko proszę nie śmiać z mojej nieudolnej wizualizacji w pancie http://img339.imageshack.us/img339/4605/pitro1.jpg http://img855.imageshack.us/img855/7083/pitro2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wandeczka 26.05.2011 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 jeszcze chwilę a sama zostaniesz projektantem:) mhhh może i jak dam wannę pod oknem zaraz coś pokombinuję i powkurzam architekta:) żeby mi pomógł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agsuchodolska 26.05.2011 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 (edytowane) Widze Dziewczyny, ze ostro ruszylyscie z meblowaniem ja dzieki bogu nie mam kominka na srodku wiec ten problem mi odpada. Jesli chodzi o kuchnie to mamy w zamysle zrobic cos w rodzaju barku miedzy kuchnia a jadalnia, zeby troszke odslonic balagan kuchenny co do kolorow to wstepnie planujemy szarosc z jasnym drewnem. Postaram sie wkleic fotki. Do tego kuchnia tez bez z szaroscia. Ale to tylko wstepna koncepcja Edytowane 26 Maja 2011 przez agsuchodolska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olencjaaa 26.05.2011 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 agsuchodolska wątek został zdominowany przez same baby więc o czym my tu możemy gadać jak nie o urządzaniu ja tam nawet nie znam się dobrze na tych wszystkich sprawach technicznych no właśnie ja chcę taką wysepkę jak tym ostatnim załączniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agsuchodolska 26.05.2011 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 No wlasnie faceci niech sie zajma "brudna" robota a my tylko po swojemu urzadzimy jeszcze wracajac do watku okien. Wczoraj byl Pan, wymierzyl wiec niebawem bede miec wycene na okna na razie bez drzwi wejsciowych i garazowych. A od 01.07 wchodzi do nas dekarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justmad 26.05.2011 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 witammam pytanie, czy ktoś z was zmieniał strop z teriva na zwykły lany monolityczny?jeżeli tak to czy posiadacie wykaz stali na takowy strop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts