birbi 29.09.2013 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2013 (edytowane) hmm... i mamy chyba problem z drzwiami wejściowymi z ich wysokością... Przeglądając na forum wpisy zobaczyłem, że drzwi będa na 240cm... Teraz mam otwór na 256cm ( czy to dobrze wyjdzie ) i co teraz, jak uratować sytuacje??? Czy pójdzie coś tam dobudować czy co tam zrobic??? żeby można było wstawić standardowe drzwi. Edytowane 29 Września 2013 przez birbi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wandeczka 29.09.2013 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2013 hmm... i mamy chyba problem z drzwiami wejściowymi z ich wysokością... Przeglądając na forum wpisy zobaczyłem, że drzwi będa na 240cm... Teraz mam otwór na 256cm ( czy to dobrze wyjdzie ) i co teraz, jak uratować sytuacje??? Czy pójdzie coś tam dobudować czy co tam zrobic??? żeby można było wstawić standardowe drzwi. [ATTACH=CONFIG]215386[/ATTACH] można zamówić standardową wysokość drzwi + naświetle górne:) ja na Twoim miejscu robiłabym jednak drzwi na zamówienie, zeby utrzymać jedną jednakowa górną linię drzwi, okienek oraz bramy garażowej, wg mnie optycznie dużo lepiej to wygląda ( przemyśl jak ma wyglądac elewacja rozrysuj sobie kilka wersji) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
z124-sylwii i marcin 01.10.2013 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 Oczywiście parteru, ponieważ góra musi poczekać na lepsze czasy. Poniżej kilka zdjęć z obecnego stanu: drzwi wewnętrzne, pomieszczenie pod schodami oraz początki kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
birbi 02.10.2013 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2013 Oczywiście parteru, ponieważ góra musi poczekać na lepsze czasy. Poniżej kilka zdjęć z obecnego stanu: drzwi wewnętrzne, pomieszczenie pod schodami oraz początki kuchni. Super idziecie Gratuluje. Kiedy bedzie rok od zaczęcia budowy ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
z124-sylwii i marcin 03.10.2013 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2013 Rocznica minęła dokładnie 14 września. A poniżej kilka fotek z kolejnego dnia montażu kuchni. Jeszcze niestety nieskończonej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klimator 04.10.2013 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2013 Fajnie to u Was wygląda tylko mam takie małe pytanko gdzie będziecie mieć zlew oraz lodówkę ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
z124-sylwii i marcin 04.10.2013 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2013 Jeszcze nie koniec, ale już prawie. U nas lodówka znalazła miejsce zamiast kominka a i zlew został dzisiaj zamontowany. Efekt jak dla mnie super. Musimy jeszcze poczekać na szybę między meblami ok tygodnia. Dorzuciłam również zdjęcie drzwi zewnętrznych od wewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wandeczka 15.10.2013 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2013 mam prośbę do tych, którzy już ogarnęli temat podjazdu przed domem i ogrodzenia, pokażcie proszę na zdjęciach jak to u Was wyszło, bo my mamy z tym lekki kłopot a moze już ktoś ogarnął ogród?! u nas jeszcze dzicz:) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
birbi 16.10.2013 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 (edytowane) http://www.izolacje.com.pl/artykul/id1121,fatalne-polaczenie-przewiew-i-skropliny Witam serdecznie!!! Chodzi mi o wykończenie sciany szczytowej przy dachu. Jak to u was było. Mieliscie tam szczeline i wypełnilisie ja wełna lub styropianem. Ja mam tak jak widac na zdjeciu. Czy mam to teraz rozkuc powiecmy na 10cm na calej dlugosci i wkleic tam styropian czy co z tym zrobic?? Jak to u was jest, czy jest inny sposob zaizolowania tego zeby zima woda sie nie skraplała i nie wiało ?? Edytowane 16 Października 2013 przez birbi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wandeczka 22.10.2013 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2013 [ATTACH=CONFIG]218885[/ATTACH] http://www.izolacje.com.pl/artykul/id1121,fatalne-polaczenie-przewiew-i-skropliny Witam serdecznie!!! Chodzi mi o wykończenie sciany szczytowej przy dachu. Jak to u was było. Mieliscie tam szczeline i wypełnilisie ja wełna lub styropianem. Ja mam tak jak widac na zdjeciu. Czy mam to teraz rozkuc powiecmy na 10cm na calej dlugosci i wkleic tam styropian czy co z tym zrobic?? Jak to u was jest, czy jest inny sposob zaizolowania tego zeby zima woda sie nie skraplała i nie wiało ?? my tam mamy styropian, ale był zakładany razem z więźbą. A co na to Wasz kierownik budowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
birbi 30.10.2013 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2013 Czy ktoś z forumowiczów ma okna DAKO ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
birbi 30.10.2013 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2013 my tam mamy styropian, ale był zakładany razem z więźbą. A co na to Wasz kierownik budowy? hmm... jeszcze nie rozmawiałem. Najwyżej wcisnę tam piankę i będzie OK. O postępach poinformuje... Ale cisza na tym naszym forum... Chyba wszyscy zapadli w sen zimowy... hi hi hi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
birbi 07.11.2013 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2013 Hallo!!! Buduje ktoś jeszcze... ??? Proszę o nowe foty. Jesteśmy na etapie ścianek działowych, dachówki i poprawiamy błędy z projektu:- Obniżamy drzwi,- Domurowanie ścianek w wykuszu ( potrzebne na ocieplenie ) itp. W sobotę pewnie jakieś nowe fotki. Zainteresowałem się termoizolacją natryskową... Super sprawa tylko cena zaporowa. Za spryskanie pianką poliuretanową całego poddasza... kwota od 15 000zl - 20 000zl http://www.eko-pur.pl Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
birbi 11.11.2013 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2013 Prace posuwają się do przodu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
birbi 11.11.2013 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vojtek 17.11.2013 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2013 Gratuluje postępów! My powoli dobijamy do rozpoczęcia wykańczania wnętrza. Na tym etapie pojawiło się kilka pytań. 1. Jaką watę na ocieplenie poddasza dawaliście? 2. Gdzie i za ile kupowaliście drzwi zewnętrzne? 3. Czy ktoś z was kupował kominek w Kratki.pl ?/ jakieś opinie? 4. Gdzie zarobić milion dolarów w krótkim czasie ? a no i pytanie trochę inne. Jakie Macie zabezpieczenie elektryczne przedlicznikowe i potem za licznikiem już w domu? pytam, bo przed licznikiem zamontowali 25A... co wydaje się być dziwne, bo B25A mam też w domu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosztka 17.11.2013 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2013 Gratuluje postępów! My powoli dobijamy do rozpoczęcia wykańczania wnętrza. Na tym etapie pojawiło się kilka pytań. 1. Jaką watę na ocieplenie poddasza dawaliście? 2. Gdzie i za ile kupowaliście drzwi zewnętrzne? 3. Czy ktoś z was kupował kominek w Kratki.pl ?/ jakieś opinie? 4. Gdzie zarobić milion dolarów w krótkim czasie ? a no i pytanie trochę inne. Jakie Macie zabezpieczenie elektryczne przedlicznikowe i potem za licznikiem już w domu? pytam, bo przed licznikiem zamontowali 25A... co wydaje się być dziwne, bo B25A mam też w domu.. Hej, Ad.1. 25cm między krokwie i 10 jako druga warstwa ocieplałem całość od murłaty do kalenicy Ad.2. Obornicka Fabryka Okien- drzwi z naświetlem bocznym. Cena ok 5500tyś. Firmy nie polecam Ad.3. Kupiliśmy Zuzie z szybą bez szprosa. Bardzo dobra jakość kominka. Podłączony jeszcze nie jest więc nie powiem jak się w nim pali Ad.4. Ukraść ?? Ad.5. Wnioskowałem w ZE o 40A i takie mam w skrzynce, w domu 25A. To musisz chyba zejść na 20A ? Pozdrawiam Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
birbi 19.11.2013 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 Dalsze prace na dachu... Creaton BALANCE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
birbi 19.11.2013 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
birbi 21.11.2013 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2013 Czy ktoś z was ma rolety INTEGRO ?? Właśnie teraz tak myślę czy ona zmieści się pod daszek w wykuszu...Bardzo proszę o odpowiedź... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts