Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

hmm... i mamy chyba problem z drzwiami wejściowymi z ich wysokością...

Przeglądając na forum wpisy zobaczyłem, że drzwi będa na 240cm...

Teraz mam otwór na 256cm ( czy to dobrze wyjdzie )

i co teraz, jak uratować sytuacje??? Czy pójdzie coś tam dobudować czy co tam zrobic??? żeby można było wstawić standardowe drzwi.

:(

0137.jpg

0137.jpg

Edytowane przez birbi

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

hmm... i mamy chyba problem z drzwiami wejściowymi z ich wysokością...

Przeglądając na forum wpisy zobaczyłem, że drzwi będa na 240cm...

Teraz mam otwór na 256cm ( czy to dobrze wyjdzie )

i co teraz, jak uratować sytuacje??? Czy pójdzie coś tam dobudować czy co tam zrobic??? żeby można było wstawić standardowe drzwi.

:(

[ATTACH=CONFIG]215386[/ATTACH]

można zamówić standardową wysokość drzwi + naświetle górne:)

ja na Twoim miejscu robiłabym jednak drzwi na zamówienie, zeby utrzymać jedną jednakowa górną linię drzwi, okienek oraz bramy garażowej, wg mnie optycznie dużo lepiej to wygląda ( przemyśl jak ma wyglądac elewacja rozrysuj sobie kilka wersji)

pozdrawiam

Jeszcze nie koniec, ale już prawie. U nas lodówka znalazła miejsce zamiast kominka a i zlew został dzisiaj zamontowany. Efekt jak dla mnie super. Musimy jeszcze poczekać na szybę między meblami ok tygodnia. Dorzuciłam również zdjęcie drzwi zewnętrznych od wewnątrz.

SAM_1650.jpg

SAM_1651.jpg

SAM_1663.jpg

SAM_1665.jpg

SAM_1667.jpg

• 2 weeks później...

0150.jpg

http://www.izolacje.com.pl/artykul/id1121,fatalne-polaczenie-przewiew-i-skropliny

Witam serdecznie!!! Chodzi mi o wykończenie sciany szczytowej przy dachu. Jak to u was było. Mieliscie tam szczeline i wypełnilisie ja wełna lub styropianem. Ja mam tak jak widac na zdjeciu. Czy mam to teraz rozkuc powiecmy na 10cm na calej dlugosci i wkleic tam styropian czy co z tym zrobic??

Jak to u was jest, czy jest inny sposob zaizolowania tego zeby zima woda sie nie skraplała i nie wiało ??

Edytowane przez birbi

[ATTACH=CONFIG]218885[/ATTACH]

http://www.izolacje.com.pl/artykul/id1121,fatalne-polaczenie-przewiew-i-skropliny

Witam serdecznie!!! Chodzi mi o wykończenie sciany szczytowej przy dachu. Jak to u was było. Mieliscie tam szczeline i wypełnilisie ja wełna lub styropianem. Ja mam tak jak widac na zdjeciu. Czy mam to teraz rozkuc powiecmy na 10cm na calej dlugosci i wkleic tam styropian czy co z tym zrobic??

Jak to u was jest, czy jest inny sposob zaizolowania tego zeby zima woda sie nie skraplała i nie wiało ??

my tam mamy styropian, ale był zakładany razem z więźbą. A co na to Wasz kierownik budowy?

• 2 weeks później...

Hallo!!! Buduje ktoś jeszcze... ??? Proszę o nowe foty.

Jesteśmy na etapie ścianek działowych, dachówki i poprawiamy błędy z projektu:

- Obniżamy drzwi,

- Domurowanie ścianek w wykuszu ( potrzebne na ocieplenie ) itp.

W sobotę pewnie jakieś nowe fotki.

Zainteresowałem się termoizolacją natryskową... Super sprawa tylko cena zaporowa.

Za spryskanie pianką poliuretanową całego poddasza... kwota od 15 000zl - 20 000zl

http://www.eko-pur.pl

Pozdrawiam

Gratuluje postępów!

My powoli dobijamy do rozpoczęcia wykańczania wnętrza. Na tym etapie pojawiło się kilka pytań.

1. Jaką watę na ocieplenie poddasza dawaliście?

2. Gdzie i za ile kupowaliście drzwi zewnętrzne?

3. Czy ktoś z was kupował kominek w Kratki.pl ?/ jakieś opinie?

4. Gdzie zarobić milion dolarów w krótkim czasie ? :p

a no i pytanie trochę inne. Jakie Macie zabezpieczenie elektryczne przedlicznikowe i potem za licznikiem już w domu? pytam, bo przed licznikiem zamontowali 25A... co wydaje się być dziwne, bo B25A mam też w domu..

Gratuluje postępów!

My powoli dobijamy do rozpoczęcia wykańczania wnętrza. Na tym etapie pojawiło się kilka pytań.

1. Jaką watę na ocieplenie poddasza dawaliście?

2. Gdzie i za ile kupowaliście drzwi zewnętrzne?

3. Czy ktoś z was kupował kominek w Kratki.pl ?/ jakieś opinie?

4. Gdzie zarobić milion dolarów w krótkim czasie ? :p

a no i pytanie trochę inne. Jakie Macie zabezpieczenie elektryczne przedlicznikowe i potem za licznikiem już w domu? pytam, bo przed licznikiem zamontowali 25A... co wydaje się być dziwne, bo B25A mam też w domu..

Hej,

Ad.1. 25cm między krokwie i 10 jako druga warstwa ocieplałem całość od murłaty do kalenicy

Ad.2. Obornicka Fabryka Okien- drzwi z naświetlem bocznym. Cena ok 5500tyś. Firmy nie polecam

Ad.3. Kupiliśmy Zuzie z szybą bez szprosa. Bardzo dobra jakość kominka. Podłączony jeszcze nie jest więc nie powiem jak się w nim pali :-)

Ad.4. Ukraść ??

Ad.5. Wnioskowałem w ZE o 40A i takie mam w skrzynce, w domu 25A. To musisz chyba zejść na 20A ?

Pozdrawiam

Wojtek