Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hej udało się w sobotę rano wylać strop :) niestety pogoda trochę później nie dopisała ale jakoś myślę że nie będzie większych strat :)

ehh... jednak schody lane, a nie drewniane... :(

Powodzenia w dalszych pracach.

Jakie planujecie dać okno do wykusza ??? U nas miała być cała tafla szklana ale zamiast rolety była by brama garażowa :)

a tak poważnie mamy podzielone na 2 części. Oczywiście nie zapomnijcie podmurować ścianki w wykuszu ( na ocieplenie z zewnątrz, żeby okno nie nachodziło na styropian) :)

0193.jpg

Co do schodów to od zawsze myśleliśmy o lanych :),

Co do wykusza to nie wiem jeszcze jakie okno bo zastanawiamy się czy tam robić wyjście czy nie i jeszcze nie wiem ale na pewno będzie przedzielone na 2 części. Oczywiście pamiętamy o podmurowaniu ale dzięki za przypomnienie :), a takie pytanie: czyli wy macie roletę podzieloną na 2 części w wykuszu ?? czy jak ? :) i jakiej wielkości jest puszka na tą roletę bo kurcze nie wiem ale pasowałoby ją schować w ociepleniu :) zresztą już wmontowałem styrodur w nadproże żeby trochę ocieplić :) macie jakieś zdjęcia jak to wygląda u was z zewnątrz ?:)

Co do schodów to od zawsze myśleliśmy o lanych :),

Co do wykusza to nie wiem jeszcze jakie okno bo zastanawiamy się czy tam robić wyjście czy nie i jeszcze nie wiem ale na pewno będzie przedzielone na 2 części. Oczywiście pamiętamy o podmurowaniu ale dzięki za przypomnienie :), a takie pytanie: czyli wy macie roletę podzieloną na 2 części w wykuszu ?? czy jak ? :) i jakiej wielkości jest puszka na tą roletę bo kurcze nie wiem ale pasowałoby ją schować w ociepleniu :) zresztą już wmontowałem styrodur w nadproże żeby trochę ocieplić :) macie jakieś zdjęcia jak to wygląda u was z zewnątrz ?:)

Roletę mamy podzieloną na połowę, jak by była w całości to byśmy brali całą dużą taflę :) DAKO nie robi takich dużych rolet :(

Roleta w wykuszu będzie zamontowana na poszerzeniu systemowym, bałem się, że będzie ciężko zabudować górę wykusza.

Takie poszerzenie jak na tym zdjęciu jest na dole to my będziemy mieć do góry nad oknem i do tego dojdzie roleta.

http://www.oknagalio.pl/poradnik/montaz-drzwi

18.03.2014 Skrzynka elektryczna.

Ile minęło u was czasu od postawienia skrzynki do popłynięcia prądu ???

[ATTACH=CONFIG]249143[/ATTACH]

nas były jaja nie z tej ziemi dostajemy fakturę - ale skrzynki nie ma . minęło jeszcze ok 4-5mc zanim ją postawili - podobno błąd. I tu my popłynelismy bo wszystkie tematy były już ustawiane pod robotę na swoim prądzie a nie na agregacie.

Później sie okazało że musimy jechać ok 100km do Słupska by podpisać umowę (bo niby tak w miarę od ręki załatwiają licznik)

, i tu w końcu miłe zaskoczenie 2 dniu później - telefon od montera, "mamy licznik dla Pana". I tu kolejne rozczarowanie skrzynka była ale pusta :) i jeszcze jakieś dwa tygodnie czekania. i do dwóch dni mamy prąd :)

Ogólnie czas oczekiwania prawie 2 LATA !!

I to jest nasza kochana POLSKA i ENEGRETYKA :)

Obraz1.jpg

Kochani mam pytenie chodzi mi o rodzaj podbitki czy robicie u siebie prostą czyli jak na zjęciu czy ukosowana (równoległa do krokwi)

druga sparwa czy odległość pomiedzy murłata a krokwią (biły prostokąt) przemurowywaliście? I jak dalego dajecie izolację dachu (w dół poza mur i w górę pod kalenice czy po jętki)

[ATTACH=CONFIG]249407[/ATTACH]

Kochani mam pytenie chodzi mi o rodzaj podbitki czy robicie u siebie prostą czyli jak na zjęciu czy ukosowana (równoległa do krokwi)

druga sparwa czy odległość pomiedzy murłata a krokwią (biły prostokąt) przemurowywaliście? I jak dalego dajecie izolację dachu (w dół poza mur i w górę pod kalenice czy po jętki)

My robimy równoległą do krokwi, (nie potrzeba stelaża tańsza) już mamy obite płytą fermacell i ta płyta będzie wszędzie na to klej, siatka i tynk.

• 2 weeks później...