birbi 04.03.2014 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
birbi 04.03.2014 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosztka 05.03.2014 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 No pięknie już wygląda:rolleyes: Co tak mało tych okien dachowych? Wygląda na to że zamontowane są o.k P.S Fajna brama garażowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
birbi 06.03.2014 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2014 No pięknie już wygląda:rolleyes: Co tak mało tych okien dachowych? Wygląda na to że zamontowane są o.k P.S Fajna brama garażowa Ni ma kasy na więcej okien a tu jeszcze tyle roboty przed nami.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
birbi 10.03.2014 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2014 Prąd ciągną prąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosztka 10.03.2014 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2014 Prąd ciągną prąd [ATTACH=CONFIG]247383[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]247384[/ATTACH] No to elegancko jeszcze tylko woda i nic więcej nie potrzeba do szczęścia na ten moment Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klimator 16.03.2014 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2014 Hej udało się w sobotę rano wylać strop niestety pogoda trochę później nie dopisała ale jakoś myślę że nie będzie większych strat Poniżej kilka zdjęć z postępów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
birbi 16.03.2014 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2014 Hej udało się w sobotę rano wylać strop niestety pogoda trochę później nie dopisała ale jakoś myślę że nie będzie większych strat ehh... jednak schody lane, a nie drewniane... Powodzenia w dalszych pracach. Jakie planujecie dać okno do wykusza ??? U nas miała być cała tafla szklana ale zamiast rolety była by brama garażowa a tak poważnie mamy podzielone na 2 części. Oczywiście nie zapomnijcie podmurować ścianki w wykuszu ( na ocieplenie z zewnątrz, żeby okno nie nachodziło na styropian) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klimator 16.03.2014 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2014 Co do schodów to od zawsze myśleliśmy o lanych , Co do wykusza to nie wiem jeszcze jakie okno bo zastanawiamy się czy tam robić wyjście czy nie i jeszcze nie wiem ale na pewno będzie przedzielone na 2 części. Oczywiście pamiętamy o podmurowaniu ale dzięki za przypomnienie , a takie pytanie: czyli wy macie roletę podzieloną na 2 części w wykuszu ?? czy jak ? i jakiej wielkości jest puszka na tą roletę bo kurcze nie wiem ale pasowałoby ją schować w ociepleniu zresztą już wmontowałem styrodur w nadproże żeby trochę ocieplić macie jakieś zdjęcia jak to wygląda u was z zewnątrz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
birbi 16.03.2014 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2014 Co do schodów to od zawsze myśleliśmy o lanych , Co do wykusza to nie wiem jeszcze jakie okno bo zastanawiamy się czy tam robić wyjście czy nie i jeszcze nie wiem ale na pewno będzie przedzielone na 2 części. Oczywiście pamiętamy o podmurowaniu ale dzięki za przypomnienie , a takie pytanie: czyli wy macie roletę podzieloną na 2 części w wykuszu ?? czy jak ? i jakiej wielkości jest puszka na tą roletę bo kurcze nie wiem ale pasowałoby ją schować w ociepleniu zresztą już wmontowałem styrodur w nadproże żeby trochę ocieplić macie jakieś zdjęcia jak to wygląda u was z zewnątrz ? Roletę mamy podzieloną na połowę, jak by była w całości to byśmy brali całą dużą taflę DAKO nie robi takich dużych rolet Roleta w wykuszu będzie zamontowana na poszerzeniu systemowym, bałem się, że będzie ciężko zabudować górę wykusza. Takie poszerzenie jak na tym zdjęciu jest na dole to my będziemy mieć do góry nad oknem i do tego dojdzie roleta. http://www.oknagalio.pl/poradnik/montaz-drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
birbi 16.03.2014 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2014 http://oknotest.pl/poradnik-okienny/profile-okienne-pcv-poszerzenia-i-laczniki-systemowe No i jeszcze to pamiętajcie o tym przy zamawianiu okien. Poszerzenia systemowe pod okno tarasowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
birbi 18.03.2014 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 18.03.2014 Skrzynka elektryczna. Ile minęło u was czasu od postawienia skrzynki do popłynięcia prądu ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r.konrad 19.03.2014 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 18.03.2014 Skrzynka elektryczna. Ile minęło u was czasu od postawienia skrzynki do popłynięcia prądu ??? [ATTACH=CONFIG]249143[/ATTACH] nas były jaja nie z tej ziemi dostajemy fakturę - ale skrzynki nie ma . minęło jeszcze ok 4-5mc zanim ją postawili - podobno błąd. I tu my popłynelismy bo wszystkie tematy były już ustawiane pod robotę na swoim prądzie a nie na agregacie. Później sie okazało że musimy jechać ok 100km do Słupska by podpisać umowę (bo niby tak w miarę od ręki załatwiają licznik) , i tu w końcu miłe zaskoczenie 2 dniu później - telefon od montera, "mamy licznik dla Pana". I tu kolejne rozczarowanie skrzynka była ale pusta i jeszcze jakieś dwa tygodnie czekania. i do dwóch dni mamy prąd Ogólnie czas oczekiwania prawie 2 LATA !! I to jest nasza kochana POLSKA i ENEGRETYKA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r.konrad 19.03.2014 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 Kochani mam pytenie chodzi mi o rodzaj podbitki czy robicie u siebie prostą czyli jak na zjęciu czy ukosowana (równoległa do krokwi) druga sparwa czy odległość pomiedzy murłata a krokwią (biły prostokąt) przemurowywaliście? I jak dalego dajecie izolację dachu (w dół poza mur i w górę pod kalenice czy po jętki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
birbi 19.03.2014 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 [ATTACH=CONFIG]249407[/ATTACH] Kochani mam pytenie chodzi mi o rodzaj podbitki czy robicie u siebie prostą czyli jak na zjęciu czy ukosowana (równoległa do krokwi) druga sparwa czy odległość pomiedzy murłata a krokwią (biły prostokąt) przemurowywaliście? I jak dalego dajecie izolację dachu (w dół poza mur i w górę pod kalenice czy po jętki) My robimy równoległą do krokwi, (nie potrzeba stelaża tańsza) już mamy obite płytą fermacell i ta płyta będzie wszędzie na to klej, siatka i tynk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
birbi 20.03.2014 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 Tutaj jeszcze jeden post dla tych co nie deskują dachu: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?76442-Pe%C5%82ne-deskowanie-dachu/page42 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klimator 24.03.2014 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2014 Takie pytanie jak szerokie u was wyszły trepy na schodach bo kurczę nie przypilnowałem i mam 23-23.5 i wydają się wąskie ale widzę że w projekcie tak jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klimator 07.04.2014 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 coś to forum ucichło buduje ktoś jeszcze ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klimator 08.04.2014 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 Hej dzisiaj na plac budowy wjechała dachówka czekamy na cieśle i kryjemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
birbi 08.04.2014 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 Hej dzisiaj na plac budowy wjechała dachówka czekamy na cieśle i kryjemy Budujemy... od przyszłego tygodnia ostro ruszamy.... szambo, okna, elektryka tynki... relacja wkrótce... Jaką dachówkę wybraliście ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts