Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mamy szambo 10m3.

Z czystym sumieniem mogę polecić firmę http://www.fach-bet.com.pl

Wszystko zgodnie z umową, szybko, sprawnie bez komplikacji. :)

Z Panem byłem umówiony na 10:00, już o 9:50 zabrał się do pracy, a o 12:00 szambo było zrobione na gotowo.

Największym atutem tych szamb jest to, że przywożone jest w całości tz. nie jest klejone na miejscu tylko montowane "całe".

0243.jpg

u nas tynki na całego, do świat koniec wtedy podłogówka i jeszcze jakies pierdy i posadzki...a tu moje pytanie ktoś z Was wylewał anchydrytowe posadzki?

Nasza wycena 39,5 netto za 1m^2 przy założeniu 5cm plus styropian itd., a zwykła posadzka 23zł brutto przy 5cm?

Vojtek ma chyba te posadzki.

Dzisiaj bardzo dużo się działo... :)

Pobudka o 6:00, o 7:00 na budowie czekali już za nami elektrycy :)

do 10:30 chodziliśmy po domu i wybieraliśmy gdzie kontakty, włączniki, ledy, kinkiety itp.

W międzyczasie przyjechał Pan od kuchni... mamy już bardzo zadowalającą wycenę :)

9500 zł razem z montażem, cargo, obrotowym rondem w narożniku, szafkami do góry, blatem itp.

Później koło godziny 11:00 przyjechał Pan z firmy http://www.ekopian.pl i wstępnie wycenił ocieplenie poddasza pianą.

10 000 zł za grubość 19 cm, i dach 170 m2. Już zapisaliśmy się na termin.

Jeszcze ocieplimy pianą wykusz od środka i przestrzeń nad drzwiami wejściowymi i garażem na zewnątrz ( wnęka ) na 30 cm. ( tam jest sam beton )

Resztę dnia szukaliśmy inspiracji... łazienki, panele, płytki. Trafiła się deska bambusowa w rewelacyjnej cenie 69 zł/m2

tylko, że równe 70 metrów. Troszkę mało... ale zobaczymy... coś pięknego taka deska... :)

Tak w szybkim skrócie nasz domek :)

W środę strop będzie zalany ...... jak wpadniemy na weekend do PL to już na głowę nam nie napada w domku :)

Gratuluję postępów :)

My skończyliśmy elektrykę z robocizną i towarem 10 000 zł w tym 40 ledów w salonie, kuchni i korytarzu na dole :)

Od poniedziałku wchodzi Pan Staszek od instalacji C.O

• 2 weeks później...

Hej :) u nas roboty trochę ruszyły mamy położoną więźbę dachową a na dniach mają przyjść murować ściany szczytowe oraz działowe na poddaszu.

Mam teraz do was pytanie jak rozwiązaliście temat ścian szczytowych chodzi konkretnie o wysokość na jaką murowaliście ?? czy do góry krowi czy do dołu czy jakoś inaczej ? i czym to ocieplaliście z góry ?? styropian przyklejony do szczytowej ? czy może jednak wełna położona zaraz przed kryciem ??

Hej :) u nas roboty trochę ruszyły mamy położoną więźbę dachową a na dniach mają przyjść murować ściany szczytowe oraz działowe na poddaszu.

Mam teraz do was pytanie jak rozwiązaliście temat ścian szczytowych chodzi konkretnie o wysokość na jaką murowaliście ?? czy do góry krowi czy do dołu czy jakoś inaczej ? i czym to ocieplaliście z góry ?? styropian przyklejony do szczytowej ? czy może jednak wełna położona zaraz przed kryciem ??

Najlepiej styropian przyklejony do szczytowej, omawiałem temat parę postów wyżej. Ja niestety za późno się skapnąłem i nie mam nic. Jedynie co mi zostaje to w tą szparę na 2cm wcisnąć pianę i już :)

Pozdrawiam