Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Też się nad tym zastanawiałem ale nie wiem czy jest sens szczególnie jeśli będę miał podłogówkę i chcę dać około 8 cm styro na stropie :). Na ścianie pewno dam z 5 cm

A takie pytanie bo widziałem że niektórzy mają drzwi wejściowe na wysokość tak jak w projekcie a niektórzy obniżone. Czy ktoś ma drzwi metalowe w tym większym wymiarze ? bo na razie to mi mówią że się nie da :) i że trzeba z naświetlem górnym co nie bardzo mi się podoba :), gdzie kupowaliście drzwi ?? ( pytanie do tych co mają na ten wymiar 225 czy cos takiego :) ).

Edytowane przez klimator

Witam!

Planujemy - jeśli wszystko ułoży się po naszej myśli oczywiście ;) - rozpocząć budowę w tym roku i w zasadzie jesteśmy zdecydowani na Z124 :) W związku z tym mam pytanie, czy może ktoś stawia/ postawił ten dom w województwie małopolskim/ śląskim?? Chcielibyśmy go jeszcze zobaczyć na żywo, choćby z zewnątrz :) Ja za grosz nie mam wyobraźni przestrzennej, więc bardzo mi na tym zależy :) Będę wdzięczna za wszelkie odpowiedzi :) pzdr

Witam!

Planujemy - jeśli wszystko ułoży się po naszej myśli oczywiście ;) - rozpocząć budowę w tym roku i w zasadzie jesteśmy zdecydowani na Z124 :) W związku z tym mam pytanie, czy może ktoś stawia/ postawił ten dom w województwie małopolskim/ śląskim?? Chcielibyśmy go jeszcze zobaczyć na żywo, choćby z zewnątrz :) Ja za grosz nie mam wyobraźni przestrzennej, więc bardzo mi na tym zależy :) Będę wdzięczna za wszelkie odpowiedzi :) pzdr

Zapraszamy do Wielkopolski :)

Piana PUR 20cm na całej długości. Dziś zrobione do połowy jutro reszta :)

Zdjęcia z telefonu, jutro lepsza jakość :)

[ATTACH=CONFIG]261554[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]261555[/ATTACH]

A strop nad poddaszem to czym będziecie ocieplać? Bo nie widzę żebyście mieli przygotowany pod pianę wiec pewno później? Albo wełna? Tylko czy jest sens mieszać 2 rodzaje ocieplenia?

A strop nad poddaszem to czym będziecie ocieplać? Bo nie widzę żebyście mieli przygotowany pod pianę wiec pewno później? Albo wełna? Tylko czy jest sens mieszać 2 rodzaje ocieplenia?

My psikamy pianę bezpośrednio na deski ( dach mamy deskowany ) dziś jest wypsikany cały " dół " do poddasza a jutro reszta nad poddaszem też na 20 cm. Majster nic nie mówił, żeby dach musiał być szczególnie przygotowany.

A ok myślałem ze strych nie będziecie piana tylko samo poddasze stąd moje pytanie :-) ale jeśli cały to spoko a co robicie pomiędzy poddaszem a strychem? Bo jednak strych jest częścią nie ogrzewana :-)

hmm... tak myślę czy nie położyć na "sufit" jeszcze z 15 cm wełny. Zobaczymy jak wyjdą koszty.

Killerqueen

Jak macie nie daleko na Podkarpacie to zapraszam do Łańcuta :-) oj widzę ze jednak kawałek macie :-)

Dzięki za zaproszenie :) W sumie kawałek, i do Wielkopolski, i do Łańcuta, ale tak się składa, że i tu, i tu mamy rodzinę, więc może kiedyś, przy okazji.. A w sumie w Łańcucie jest co zwiedzać, więc może się wybierzemy :) Dzięki za odpowiedzi, jak tylko z czymś ruszymy, to będziemy bardziej aktywni na forum :) pzdr!