birbi 04.06.2014 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2014 Kładą się tynki gipsowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klimator 08.06.2014 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2014 I jak tam te tynki ?? bo kurcze jakoś nie wiem ale nie jestem przekonany do gipsowych i jestem raczej nastawiony na cementowo-wapienne. U nas postępów ciąg dalszy kładą dachówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
birbi 09.06.2014 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 I jak tam te tynki ?? bo kurcze jakoś nie wiem ale nie jestem przekonany do gipsowych i jestem raczej nastawiony na cementowo-wapienne. U nas postępów ciąg dalszy kładą dachówkę. [ATTACH=CONFIG]264440[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]264441[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]264442[/ATTACH] Gdzie deskowanie dachu, tylko membrana ??? Ja jestem bardzo zadowolony, równe jak lustro tylko wyszlifować i można malować. Wczoraj byłem z lampą 500w i wszędzie równo. Zobaczymy jak się sprawdzą w użytkowaniu. Jedynie czego się boję to opinii, że są miękkie, ale to dopiero wyjdzie w praniu. Od jutra Panowie zaczynają ocieplać sufit w garażu i kotłowni oraz ścianę między domem, a garażem. Mam nadzieję, że styropian 12 cm wystarczy. Wkrótce relacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klimator 13.06.2014 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 (edytowane) U nas w końcu udało się zakończyć dach. Wyszło około 210 m2 Niestety oczywiście zabrakło dachówki więc trzeba było domawiać . Zostały tylko rury spustowe do zawieszenia . Od poniedziałku ma wchodzić elektryk. A i zamówiliśmy okna również DAKO w kolorze Orzech. Edytowane 13 Czerwca 2014 przez klimator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
birbi 13.06.2014 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 U nas w końcu udało się zakończyć dach. Wyszło około 210 m2 Niestety oczywiście zabrakło dachówki więc trzeba było domawiać . Zostały tylko rury spustowe do zawieszenia . Od poniedziałku ma wchodzić elektryk. [ATTACH=CONFIG]265139[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]265140[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]265141[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]265142[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]265143[/ATTACH] A i zamówiliśmy okna również DAKO w kolorze Orzech. Gratuluję wyboru okien Czy zamówiliście okno przesuwne HST ?? Można wiedzieć ile wam wyliczyli za okna i gdzie macie rolety. Jaki model okien zamówiliście DPQ-82 ?? Proszę o odpowiedz Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
birbi 13.06.2014 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 U nas prace cały czas do przodu. Przyjechał Pan od piany i wypsikał nam wnękę nad wejściem i garażem. http://www.ekopian.pl Tynki gipsowe powoli wysychają Ściana między domem i garażem, kotłownia oraz sufit ocieplona 12 cm styropianu Prace instalatora idą do przodu: Jeśli są jakieś uwagi bardzo proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klimator 14.06.2014 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2014 Okna to DPQ-82 z ciepłą ramką.Okno tarasowe otwierane standardowo z ruchomym słupkiem. Cena okien to 15000 z ciepłym montażem ( taśma z dwóch stron ) i poszerzeniami.Na górze mamy 2 okna balkonowe nad wykuszem. Rolety dodatkowo 6300 z silnikami SOMFY radiowymi, na dole wykusz cały czyli 3 rolety - jedna podzielona na 2 części, na górze 2 rolety przy drzwiach balkonowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klimator 25.06.2014 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 Birbi ile płacicie za tynki i czy robiliście te listwy dylatacyjne przy oknach ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
birbi 25.06.2014 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 Birbi ile płacicie za tynki i czy robiliście te listwy dylatacyjne przy oknach ?? W sumie nie robiliśmy listew dylatacyjnych. Za tynki gipsowe "DOLINA NIDY BETA" wyszło 12 000 zł za metr 22,50 zł w sumie około 542 m2 tynku bez ściany w kotłowni i garażu i sufitu. Sufit w garażu, kotłowni oraz ściany zostały ocieplone styropianem 12 cm Mamy zamówione płytki na cały salon i korytarz Nowa gala POLER CN 12 po 95 zł / m2 do tego na łazienkę górną TUBĄDZIN COLL WHITE i GREY po 75 zł / m2 Dolna łazienka będzie w szarościach na na podłogę drewnopodobne Paradyż my way rovere naturale. Montaż pewnie w drugiej połowie sierpnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
birbi 25.06.2014 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 Już mamy wybrany piec Kocioł gazowy z wbudowanym zasobnikiem 54l kondensacyjny Immergas Victrix Zeus Superior 26 3.019190 Czy ktoś już użytkuje taki piec. Myślę, że da radę na 4 osobową rodzinę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klimator 27.06.2014 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 (edytowane) Birbi mam jeszcze pytanie odnośnie pianki ile wam wyszło metrów poddasza ?? i czy robiliście otwartokomórkową czy zamknięto ?? jaki miała współczynnik ?? Edytowane 27 Czerwca 2014 przez klimator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
birbi 28.06.2014 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 Birbi mam jeszcze pytanie odnośnie pianki ile wam wyszło metrów poddasza ?? i czy robiliście otwartokomórkową czy zamknięto ?? jaki miała współczynnik ?? Hmm Pan przyjechał ja mówię, że jest około 180 m2 on spojrzał i stwierdził, że będzie ze 160-170 m2. Na poddasza tylko otwarto-komórkowa, zamknięto-komórkową mamy zastosowaną nad wejściem w tej wnęce. Piana to SELECTION 500 parametrów nie śledzę, zimą zrobimy sprawdzian kamerą termowizyjną. Polecam piana jest w każdej szczelinie wszystko dokładnie wypełnione wełną tego się nie zrobi tak dokładnie, więc myślę, że nie ma co porównywać współczynników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
birbi 01.07.2014 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2014 Wstępnie zrobione przez stolarza fronty do kuchni: Biała Perła metalic w kuchni na dolnych szafkach Czarna Perła metalic w kuchni na górnych szafkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
birbi 03.07.2014 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2014 Dziś została zatarta posadzka Drzwi czekają na montaż, Instalacja C.O Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
birbi 10.07.2014 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2014 Jak u was idą prace ??? Nikt się nie chwali U nas zostały zamontowane parapety wewnętrzne z konglomeratu BIANCO CARRARA i w garażu BOTTICINO Kratka odpływowa w garażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
birbi 14.07.2014 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2014 A oto moj Z124 lokalizacja: Pietrowice Wielkie k. Raciborza [ATTACH=CONFIG]262243[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]262244[/ATTACH] Witam Panie Romanie jak prace postępują ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klimator 22.07.2014 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2014 Hej nie pisaliśmy ostatnio bo jakoś nie było czasu i lekki wypad poza miasto bez zasięgu również był U nas prace po woli postępują jutro mają montować okna oraz druga ekipa wentylację mechaniczną z GWC pewno do końca tygodnia zejdzie okna się przesunęły z poniedziałku i teraz 2 ekipy będą robić mam nadzieję że się pomieszczą jak coś będzie zrobione to postaram się umieścić jakieś zdjęcia, a mamy już prawie instalację elektryczną wewnątrz oraz instalacje wod-kan. Po oknach planujemy tynki jednak zdecydowaliśmy się zna gipsowe twarde. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
birbi 30.07.2014 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2014 U nas prace cały czas do przodu: - Zamontowane drzwi wejściowe, drzwi w kotłowni i między domem a garażem. - Montaż bramy garażowej - Garaż już wytynkowany na gotowo - Zabudowa poddasza z płyt GK + wełna rockwool 20cm w sumie 40cm ocieplenia - Płytki w łazience do góry + pralni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
birbi 31.07.2014 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2014 Relacja z płytkowania fuga 1,5 mm, płytki szlifowane. Płytki Tubądzin COLL WHITE + GREY + DEKOR Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
birbi 31.07.2014 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts