Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

U nas prace dalej pomału postępują :) aktualnie robią się wylewki wcześniej zrobiona została podłogówka. Z przyłączy brakuje jeszcze tylko gazu i będzie już wszystko swoje. :) pewno po wylewkach mały przestój będzie żeby wyschły :). i później działamy dalej :) może jeszcze się uda w tym roku zrobić ocieplenie z zewnątrz + ocieplenie poddasza :)

SAM_6971.JPG SAM_6972.JPG SAM_6978.JPG SAM_6993.JPG SAM_7016.JPG

Kilmator, niezle to wygląda. czyli juz zaczniecie grzać w tym roku?

jaki piec planujecie kupić?

u mnie powoli góra kończy się na biało :) we wtorek / środa będzie montowana konstrukcja schodów.

no i biore sie za łazienki !

niedlugo wreszcie jakieś fotki wrzucę.

czy ktoś jeszcze planuje mocno industrialne wnętrze?

Hej.

Mam takie pytanie do Was :) Czy ocieplaliście kominy wewnątrz pomieszczeń ? chodzi mi głównie o komin z kotłowni przez pokój na górze bo kurcze nie wiem niby mam komin systemowy do gazu i nie wiem czy to okładać wełną czy nie bo kominkowy to mam rondo plus więc on ma już wełnę w sobie ale ten to nie wiem.

Vojtek co do twojego pytania to nie wiem czy się uda gaz podłączyć bo coś im schodzi :).

Z mojego punktu widzenia, skoro komin jest wewnątrz domu i jest używany non stop (czyli będzie w nim cały czas ciepełko), to po co go ocieplać ? nie ocieplony przynajmniej odda trochę ciepła na pokoje do góry? (mogę się mylić)

U nas po głębokiej analizie zrezygnowaliśmy z systemowego do kociołka i będziemy montować rakietę przez ścianę boczną. Szybciej, taniej, mniej estetycznie, ale funkcjonalnie to samo.

Edytowane przez darkoss12

Kurcze fajnie już macie :) widzę że robicie elewację z grafitowego ja jednak zdecydowałem się na biały 038 15cm. My właśnie jesteśmy teraz na etapie ocieplenia i położyłem własnoręcznie parę płytek w kotłowni pod baniak na wodę :cool: bo mają przyjść montować w przyszły tygodniu, ciekawe czy te płytki nie odpadną :). Niestety ale chyba więcej się za płytki brał nie będę :bash:

Poniżej kilka zdjęć z postępów:

SAM_7124.jpg SAM_7128.jpg SAM_7129.jpg SAM_7133.jpg

Kurcze fajnie już macie :) widzę że robicie elewację z grafitowego ja jednak zdecydowałem się na biały 038 15cm. My właśnie jesteśmy teraz na etapie ocieplenia i położyłem własnoręcznie parę płytek w kotłowni pod baniak na wodę :cool: bo mają przyjść montować w przyszły tygodniu, ciekawe czy te płytki nie odpadną :). Niestety ale chyba więcej się za płytki brał nie będę :bash:

Poniżej kilka zdjęć z postępów:

[ATTACH=CONFIG]282753[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]282754[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]282755[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]282756[/ATTACH]

Czym zacieracie dziury po kołkach na elewacji ???

Ja kupiłem takie zaślepki i panowie wklejają je na pianę, ponoć nie ma efektu biedronki ale zobaczymy.

http://cebiko.pl/nowosci.html

Kurcze Birbi wiesz co ? dopiero teraz o czymś takim przeczytałem :) ja tam nie wiem ekipa czymś to zakleja w sumie to robili u moich rodziców parę lat temu a jeszcze wcześniej u brata i nic się tam nie dzieje tzn. nie widzę żadnych plam ala "efekt biedronki" więc mam nadzieję że też będzie dobrze i u mnie :)

Hej u nas Panowie zakończyli 1 etap elewacji :) i właściwie na teraz to koniec z elewacją zobaczymy może kiedyś będzie jakaś wolniejsza gotówka to zrobimy tynk :) Parapety zamontowane ( z blachy ) rolety się ładnie schowały w końcu dom już zaczyna wyglądać jak dom :). Teraz przygotowania do pianowania poddasza i można powiedzieć że dom będzie ocieplony :)

SAM_7135.jpg SAM_7136.jpg SAM_7137.jpg SAM_7140.jpg SAM_7144.jpg