G-elek 12.01.2015 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2015 Witam, czy ktoś budował Z124 w Koszalinie bądź okolicach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ssilesian 13.01.2015 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2015 (edytowane) wiatm kominka jeszcze nie mamy, narazie jeszcze nie jest w planie, a zdjecia lazienki moge wyslac w piatek, my poszerzylismy lazienke kosztem pokoju zeby tam wstawic prysznic pozdrawiam ssilesian też planujemy wstawić prysznic tam w dużej łazience, czy można ładnie poprosić o zdjęcia kabiny (razem z drzwiami wejsciowymi łazienki - ciekawi nas ich odstęp), oraz zdjęcie ściany gdzie umywalka jest z kabiną też.. I oczywiście ciekawi nas Wasz kominek - narzeczona boi się, że będzie taki masywny i wielki słup, a u Was chyba taki nie wydawał się? można o zdjęcia z różnych stron poprosić? Będziemy wdzięczni! Pozdrawiamy serdecznie! Edytowane 13 Stycznia 2015 przez ssilesian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klimator 18.01.2015 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2015 Hej Dawno się nie odzywaliśmy ale jakoś nie było co pisać . U nas prace cały czas postępują. Aktualnie mamy zrobioną łazienkę na dole położone płytki w salonie i kuchni oraz sufity na dole podwieszone, również położne mamy płytki w pralni oraz w spiżarce pod schodami . Teraz czekamy na płytki do łazienki na górze i pewno to będzie narazie na tyle bo następne to pewno malowanie a to mamy zamiar robić przy większych temperaturach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r.konrad 22.01.2015 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2015 Witam, czy ktoś budował Z124 w Koszalinie bądź okolicach? najbliżej chyba my Człuchów jak by co zapraszamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r.konrad 22.01.2015 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2015 my mammy w górnej łazience wanna i prysznic jutro mogę porobić zdjęcia i podesłać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darkoss12 25.01.2015 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 ssilesian, r.konrad - bardzo chętnie zobaczylibyśmy zdjęcia łazienki na górze Wahaliśmy się, czy wstawić dwie umywalki, ale przy takim prostokątnym prysznicu za drzwiami raczej mało miejsca by było, więc wstawiamy jedną, a w naszym gabinecie narzeczona będzie miała toaletkę Myślimy jeszcze, czy dać prysznic z brodzikiem takim płaskim, czy bez (ładniej wygląda.. ale czy nie będzie kłopotliwy w przyszłości?) klimator - czy łazienka na dole ma taki wymiar/kształt jak w planie czy coś zmienialiście/powiększyliście? My na dzisiejszy dzień zamknęliśmy budowę, planujemy kontynuować w marcu. Będziemy teraz myśleć nad elektryką w domu, czy ktoś z Was z perspektywy czasu może jest w stanie poradzić, gdzie by się przydały dodatkowe gniazdka o których zapomnieliście itd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klimator 26.01.2015 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2015 klimator - czy łazienka na dole ma taki wymiar/kształt jak w planie czy coś zmienialiście/powiększyliście? Hej u nas łazienka na dole jest poszerzona kosztem pokoju ( gabinetu ) nie wiem dokładnie o ile na tą chwilę będę dzisiaj na budowie to zmierzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darkoss12 26.01.2015 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2015 Hej u nas łazienka na dole jest poszerzona kosztem pokoju ( gabinetu ) nie wiem dokładnie o ile na tą chwilę będę dzisiaj na budowie to zmierzę No właśnie coś tak mnie się wydawało, bo ładnie ten prysznic wszedł! My będziemy kombinować właśnie z rozmieszczaniem rzeczy w małej łazience.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klimator 27.01.2015 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 Łazienka ma jakieś 205x165 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
birbi 27.01.2015 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 Łazienka ma jakieś 205x165 Nasza ma 220x160 i mały pokoik ma 10m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klimator 01.02.2015 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2015 Ktoś tu prosił o zdjęcia kominka na środku to wklejam dla nas jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klimator 01.02.2015 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2015 A teraz parę zdjęć z łazienki na górze jeszcze bez mebli ale już mamy czarne szafki z umywalką + lustro oraz bez ubikacji i bidetu ale też już tam gdzieś leży i czeka . Płytki to pret a porte biały + czarny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darkoss12 05.02.2015 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 klimator tak my prosiliśmy o zdjęcia i jak sprawuje się ten kominek? Gdzie będziecie trzymali drewna? Tam w tych wnękach? A łazienka przyjemna, intryguje mnie czarny "stolik" (?) przy wannie, do czego to miejsce ma służyć docelowo? Powiedzcie mi wszyscy drodzy Domownicy Z124 nt. okien poddaszowych, ile macie w pokojach (nie licząc łazienki) i czy wystarcza Wam ta ilość, czy wręcz przeciwnie "o jedno za dużo" macie? U nas docelowo będziemy mieli po 1 okna poddaszowe, ale mam wątpliwość, czy wystarczą - wiadomo, że mają swój koszt (okno, rolety, kaloryfery itd ) i czy wtedy dobre oświetlenie elektryczne powinno pomóc? Jak u Was się sprawdziło?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ssilesian 05.02.2015 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 Waitm, zdjecia naszej lazienki sa na stronie 78, umywalke mamy podwojna 120cm ale jszcze nie mamy szafki do niej. pozdrawiam ssilesian, r.konrad - bardzo chętnie zobaczylibyśmy zdjęcia łazienki na górze Wahaliśmy się, czy wstawić dwie umywalki, ale przy takim prostokątnym prysznicu za drzwiami raczej mało miejsca by było, więc wstawiamy jedną, a w naszym gabinecie narzeczona będzie miała toaletkę Myślimy jeszcze, czy dać prysznic z brodzikiem takim płaskim, czy bez (ładniej wygląda.. ale czy nie będzie kłopotliwy w przyszłości?) klimator - czy łazienka na dole ma taki wymiar/kształt jak w planie czy coś zmienialiście/powiększyliście? My na dzisiejszy dzień zamknęliśmy budowę, planujemy kontynuować w marcu. Będziemy teraz myśleć nad elektryką w domu, czy ktoś z Was z perspektywy czasu może jest w stanie poradzić, gdzie by się przydały dodatkowe gniazdka o których zapomnieliście itd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klimator 05.02.2015 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 (edytowane) klimator tak my prosiliśmy o zdjęcia i jak sprawuje się ten kominek? Gdzie będziecie trzymali drewna? Tam w tych wnękach? A łazienka przyjemna, intryguje mnie czarny "stolik" (?) przy wannie, do czego to miejsce ma służyć docelowo? Powiedzcie mi wszyscy drodzy Domownicy Z124 nt. okien poddaszowych, ile macie w pokojach (nie licząc łazienki) i czy wystarcza Wam ta ilość, czy wręcz przeciwnie "o jedno za dużo" macie? U nas docelowo będziemy mieli po 1 okna poddaszowe, ale mam wątpliwość, czy wystarczą - wiadomo, że mają swój koszt (okno, rolety, kaloryfery itd ) i czy wtedy dobre oświetlenie elektryczne powinno pomóc? Jak u Was się sprawdziło?? Co do tej półki to przewidziane są jeszcze drzwiczki i będzie tam schowek plus siedzisko dla dziecka po kąpieli:-) czy coś. Co do okien dachowych to my mamy po jednym w pokojach ale 140x78 do tego w sypialni mamy drzwi balkonowe. Jak dla nas spokojnie wystarczają i jasno jest w pokojach no ale my mamy dwa identyczne pokoje nad garażem bo mamy pralnie jak birbi chyba a tam mamy też okno dachowe razem mamy 5 dachowych zapomniałem policzyć na klatce no i w tych 2 pokojach są jeszcze zwykle okna Edytowane 5 Lutego 2015 przez klimator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
birbi 05.02.2015 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 Okna dachowe mamy 4 : - Sypialnia - Klatka schodowa ( mamy podest łatwe do umycia ) to okno polecam z całego serca Klatka idealnie doświetlona - Pralnia ( tak jak napisano wyżej pralnia jest obok schodów ) - Garderoba We wszystkich pomieszczeniach szczytowych mamy okna w ścianie. W każdym pokoju mogłyby być okna dachowe ale myślę, że to niekonieczne ( u nas przesądziły względy finansowe ) Pewnie trochę żałuję, że nie mam okna dachowego nad wanną.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darkoss12 06.02.2015 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 Dziękuję za odpowiedzi - mamy dylemat, czy właśnie okno poddaszowe z dużej łazienki przenieść do pokoju podłużnego (z najdłuższym spadem, tym koło klatki schodowej) z uwagi na to, że i tak w łazience nie spędzamy tak dużo czasu jak w tamtym pokoju (przeznaczony dla dzieciaka), mam wrażenie że ten pokój jest ciemny.. Birbi - na pewno okno będziemy mieli na klatce schodowej, tylko widzisz... mamy schody zabiegowe i ciekawe jak umyjemy go.. chyba pójdziemy najpierw na staż do cyrku poćwiczyć r.konrad - widzieliśmy z poprzednich stron Waszą łazienkę, jak idą postępy? Można poprosić o zdjęcie? klimator - czy takie grzejniki na ścianie wystarczą, aby było w łazience potulnie, zwłaszcza po wyjściu z kąpieli? ssilesian - my jednak będziemy mieć jedną umywalkę, narzeczona toaletkę w naszej sypialni. Szukamy prysznica prostokątnego, który miałby drzwi wahadłowe.. (otwierane i do przodu i do tyłu) Wczoraj u nas był pan na przymiarkę okien, zobaczymy jego ofertę co tam wymyślił rozmawialiśmy też, gdzie będą kaloryfery umieszczone. Pozdrawiam serdecznie Wszystkich, podzielcie się swoimi uwagami, zaletami, spostrzeżeniami, pomarudźmy nawet! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klimator 06.02.2015 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 klimator - czy takie grzejniki na ścianie wystarczą, aby było w łazience potulnie, zwłaszcza po wyjściu z kąpieli? My mamy wszędzie podłogówkę wiec nie jestem Ci w stanie odpowiedzieć zresztą jeszcze nie mieszkamy co do narzekania to przerosły nas koszty budowy od planu początkowego i to dużo ale co zrobić pierwsza budowa to się nie wie co trzeba brać pod uwagę a tu jeszcze tyle rzeczy do zrobienia :'( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
birbi 06.02.2015 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 My mamy wszędzie podłogówkę wiec nie jestem Ci w stanie odpowiedzieć zresztą jeszcze nie mieszkamy co do narzekania to przerosły nas koszty budowy od planu początkowego i to dużo ale co zrobić pierwsza budowa to się nie wie co trzeba brać pod uwagę a tu jeszcze tyle rzeczy do zrobienia :'( U nas z kaską na styk - został jeszcze tynk do zrobienia ( tynk kupiony została robota 4000zl ) - zagospodarowanie ogrodu ( odwodnienia, wyrównanie terenu ) - położenie tarasu ( może to nas przerosło nasz taras ma ponad 40m2 ) myślimy nad kostką, deską tarasową ( modrzew europejski ) i deską kompozytową. - opłotowanie ( płot już się robi przez ślusarza ) wybraliśmy płot PALISADOWY nasz front ma 27m w tym furtka, brama 5m i napęd do bramy ( koszt myślę, że około 10 000zł ) - na sam koniec zostaje kostka. Wybraliśmy kostkę DILOS ( wpisać w google "kostka dilos" ) - jeszcze myślimy nad " domkiem ogrodnika " do przechowywania sprzętu, kosiarki, drewna do kominka, rowerów itp Jak ktoś nie jest w stanie wyłożyć 4.. ... zł to nie ma co budować tego projektu. ( chyba, że buduje sam ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosztka 06.02.2015 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 Jak ktoś nie jest w stanie wyłożyć 4.. ... zł to nie ma co budować tego projektu. ( chyba, że buduje sam ) Zgadza się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts