Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Dziękuję za odpowiedzi - mamy dylemat, czy właśnie okno poddaszowe z dużej łazienki przenieść do pokoju podłużnego (z najdłuższym spadem, tym koło klatki schodowej) z uwagi na to, że i tak w łazience nie spędzamy tak dużo czasu jak w tamtym pokoju (przeznaczony dla dzieciaka), mam wrażenie że ten pokój jest ciemny..

Birbi - na pewno okno będziemy mieli na klatce schodowej, tylko widzisz... mamy schody zabiegowe :bash: i ciekawe jak umyjemy go.. chyba pójdziemy najpierw na staż do cyrku poćwiczyć :D

r.konrad - widzieliśmy z poprzednich stron Waszą łazienkę, jak idą postępy? Można poprosić o zdjęcie? ;)

klimator - czy takie grzejniki na ścianie wystarczą, aby było w łazience potulnie, zwłaszcza po wyjściu z kąpieli? ;)

ssilesian - my jednak będziemy mieć jedną umywalkę, narzeczona toaletkę w naszej sypialni. Szukamy prysznica prostokątnego, który miałby drzwi wahadłowe.. (otwierane i do przodu i do tyłu)

Wczoraj u nas był pan na przymiarkę okien, zobaczymy jego ofertę co tam wymyślił ;) rozmawialiśmy też, gdzie będą kaloryfery umieszczone.

Pozdrawiam serdecznie Wszystkich, podzielcie się swoimi uwagami, zaletami, spostrzeżeniami, pomarudźmy nawet! ;)

Ehh robić schody Z podestem... :)

Ładnie meble idzie wnieść, chyba, że będziecie mieć tylko nowe w paczkach.

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Taa, nawet taką chcieliśmy, z tym, że wg projektu wysokość stopnia była dla nas za wysoka, stąd ta zmiana na schody zabiegowe ://

Pytanie z innej beczki, ktoś z was ma rekuperator? Hałasuje?

Miłego dnia! ;)

Hej co do rekuperatora to my będziemy mieć w czwartek mają montować z gwc wiec na razie nie mogę ci nic powiedzieć mam nadzieje ze będzie cicho kolega ma w podobnym domu i jest super wiec mam nadzieje ze u nas będzie podobnie :-) po zamontowaniu i pewnie dopiero po wprowadzinach będę mógł powiedzieć coś więcej :-)

Pytanie zatem, rozumiem że przy gwc macie rekuperator w "kotłowni", macie glikolowy czy powietrzny? co wybraliście, my myślimy o zehnder'ze 350 luxe do tego też ggwc od zehnder'a.

I pytanie które najbardziej nam się nasuwa, czy posiadacie piec gazowy i czy posiadacie komin wentylacyjny w kotłowni? - jak tak to jak się zachowuje przy tym reku?

* po rozmowie z instalatorem co i reku, doszliśmy do wniosku że w kotłowni będzie wybudowany kanał wentylacyjny do tego szczelne drzwi (ponieważ u nas do kotłowni wchodzi się przez "gabinet") i kotłownia zostaje odcięta od wyciągu reku.

Edytowane przez darkoss12

Pytanie zatem, rozumiem że przy gwc macie rekuperator w "kotłowni", macie glikolowy czy powietrzny? co wybraliście, my myślimy o zehnder'ze 350 luxe do tego też ggwc od zehnder'a.

I pytanie które najbardziej nam się nasuwa, czy posiadacie piec gazowy i czy posiadacie komin wentylacyjny w kotłowni? - jak tak to jak się zachowuje przy tym reku?

* po rozmowie z instalatorem co i reku, doszliśmy do wniosku że w kotłowni będzie wybudowany kanał wentylacyjny do tego szczelne drzwi (ponieważ u nas do kotłowni wchodzi się przez "gabinet") i kotłownia zostaje odcięta od wyciągu reku.

A więc tak: Zamontowany już mamy reku firmy Brink Renovent Excellent 400 Plus podobno dobry :) do tego GWC gklikolowy firmy Berluf model GWC MAX 200. Reku jest w garażu natomiast GWC w kotłowni. W kotłowni mamy przy kominie podwójny pustak wentylacyjny narazie wybitą jedną dziurą na kratkę, ale myślimy ją poprowadzić do garażu + pewno wybijemy drugą dla kotłowni. Nie mamy żadnych anemostatów w tych pomieszeniach, kotłownia i garaż będą oddzielone w miarę szczelnymi drzwiami.

Drodzy Poznaniacy (lub okolice)

czy ktoś z Was może polecić dobrego elektryka, z którego jesteście naprawdę zadowoleni?

Z innej beczki - w połowie marca planujemy postawienie dachówek, okien, drzwi i bramy.

Jak u Was postępy? :)

Pozdrawiam zimowo-wiosennie! ;)

My jesteśmy bardzo zadowoleni z naszego elektryka 30zł za punkt jak pasuje proszę na priv

Można zobaczyć instalację u nas w domu. Pracowali od rana do wieczora w tydzień się uwinęli. Za zmontowanie skrzynki rozdzielczej 300zł

Radzę nie montować bramy i drzwi przed pracami mokrymi tj tynkowanie, posadzka moją tego nie przeżyć i zostać lekko poobijane :p

czy ktoś z okolic Poznania może polecić firmę, która zakłada ogrzewanie podłogowe , aa i jeszcze porządnego stolarza, który robi schody i drzwi?

Od C.O polecamy naszego Pana Staszka ( instalacje kladl u mnie i u Vojtka)

Teraz działa u mojej kuzynki.

Najważniejsze UCZCIWY, DOKŁADNY

zainteresowany namiary na priv.

Towar na C.O najlepiej w lazienkanetto.pl

hey, jesli chodzi o ogrzewanie to podtrzymuje słowa birbi o panu Staszku. moja instalacja działa juz ponad rok i jestem bardzo zadowolony. teraz przygotowuje się do wpięcia kominka z płaszczem wodnym w ogrzewanie :)

Jeśli chodzi o schody... mam złe doświadczenia, ale finalnie znalazłem stolarza z swarzędza, który wykonał mi same stopnie z drzewa jesionowego za 100 zł za stopień i jestem zadowolony.

Kontakt na prv.

Dziękuję za odpowiedzi - mamy dylemat, czy właśnie okno poddaszowe z dużej łazienki przenieść do pokoju podłużnego (z najdłuższym spadem, tym koło klatki schodowej) z uwagi na to, że i tak w łazience nie spędzamy tak dużo czasu jak w tamtym pokoju (przeznaczony dla dzieciaka), mam wrażenie że ten pokój jest ciemny..

Birbi - na pewno okno będziemy mieli na klatce schodowej, tylko widzisz... mamy schody zabiegowe :bash: i ciekawe jak umyjemy go.. chyba pójdziemy najpierw na staż do cyrku poćwiczyć :D

r.konrad - widzieliśmy z poprzednich stron Waszą łazienkę, jak idą postępy? Można poprosić o zdjęcie? ;)

klimator - czy takie grzejniki na ścianie wystarczą, aby było w łazience potulnie, zwłaszcza po wyjściu z kąpieli? ;)

ssilesian - my jednak będziemy mieć jedną umywalkę, narzeczona toaletkę w naszej sypialni. Szukamy prysznica prostokątnego, który miałby drzwi wahadłowe.. (otwierane i do przodu i do tyłu)

Wczoraj u nas był pan na przymiarkę okien, zobaczymy jego ofertę co tam wymyślił ;) rozmawialiśmy też, gdzie będą kaloryfery umieszczone.

Pozdrawiam serdecznie Wszystkich, podzielcie się swoimi uwagami, zaletami, spostrzeżeniami, pomarudźmy nawet! ;)

muszę się zebrać i porobić zdjęcia:)

Nooo Nooo.... listwy są to jest już dom :)

U nas wodę ciągną :))) czekamy na lepsze temp to ruszymy z tynkowaniem, materiał w pokoju czeka i czeka :)

Kostka już wybrana będzie dilos.

Płot też już się robi przez naszego ślusarza :)

Myślimy jak wykończyć nasz skromny taras ( 40m2) :D

coś będzie nowego zaraz wrzucę.