birbi 07.02.2015 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2015 Dziękuję za odpowiedzi - mamy dylemat, czy właśnie okno poddaszowe z dużej łazienki przenieść do pokoju podłużnego (z najdłuższym spadem, tym koło klatki schodowej) z uwagi na to, że i tak w łazience nie spędzamy tak dużo czasu jak w tamtym pokoju (przeznaczony dla dzieciaka), mam wrażenie że ten pokój jest ciemny.. Birbi - na pewno okno będziemy mieli na klatce schodowej, tylko widzisz... mamy schody zabiegowe i ciekawe jak umyjemy go.. chyba pójdziemy najpierw na staż do cyrku poćwiczyć r.konrad - widzieliśmy z poprzednich stron Waszą łazienkę, jak idą postępy? Można poprosić o zdjęcie? klimator - czy takie grzejniki na ścianie wystarczą, aby było w łazience potulnie, zwłaszcza po wyjściu z kąpieli? ssilesian - my jednak będziemy mieć jedną umywalkę, narzeczona toaletkę w naszej sypialni. Szukamy prysznica prostokątnego, który miałby drzwi wahadłowe.. (otwierane i do przodu i do tyłu) Wczoraj u nas był pan na przymiarkę okien, zobaczymy jego ofertę co tam wymyślił rozmawialiśmy też, gdzie będą kaloryfery umieszczone. Pozdrawiam serdecznie Wszystkich, podzielcie się swoimi uwagami, zaletami, spostrzeżeniami, pomarudźmy nawet! Ehh robić schody Z podestem... Ładnie meble idzie wnieść, chyba, że będziecie mieć tylko nowe w paczkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darkoss12 10.02.2015 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2015 (edytowane) Taa, nawet taką chcieliśmy, z tym, że wg projektu głębokość stopnia była dla nas za mała, stąd ta zmiana na schody zabiegowe :// Pytanie z innej beczki, ktoś z was ma rekuperator? Hałasuje? Miłego dnia! Edytowane 12 Lutego 2015 przez darkoss12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klimator 10.02.2015 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2015 Taa, nawet taką chcieliśmy, z tym, że wg projektu wysokość stopnia była dla nas za wysoka, stąd ta zmiana na schody zabiegowe :// Pytanie z innej beczki, ktoś z was ma rekuperator? Hałasuje? Miłego dnia! Hej co do rekuperatora to my będziemy mieć w czwartek mają montować z gwc wiec na razie nie mogę ci nic powiedzieć mam nadzieje ze będzie cicho kolega ma w podobnym domu i jest super wiec mam nadzieje ze u nas będzie podobnie po zamontowaniu i pewnie dopiero po wprowadzinach będę mógł powiedzieć coś więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darkoss12 11.02.2015 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2015 (edytowane) Pytanie zatem, rozumiem że przy gwc macie rekuperator w "kotłowni", macie glikolowy czy powietrzny? co wybraliście, my myślimy o zehnder'ze 350 luxe do tego też ggwc od zehnder'a. I pytanie które najbardziej nam się nasuwa, czy posiadacie piec gazowy i czy posiadacie komin wentylacyjny w kotłowni? - jak tak to jak się zachowuje przy tym reku? * po rozmowie z instalatorem co i reku, doszliśmy do wniosku że w kotłowni będzie wybudowany kanał wentylacyjny do tego szczelne drzwi (ponieważ u nas do kotłowni wchodzi się przez "gabinet") i kotłownia zostaje odcięta od wyciągu reku. Edytowane 12 Lutego 2015 przez darkoss12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klimator 17.02.2015 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2015 Pytanie zatem, rozumiem że przy gwc macie rekuperator w "kotłowni", macie glikolowy czy powietrzny? co wybraliście, my myślimy o zehnder'ze 350 luxe do tego też ggwc od zehnder'a. I pytanie które najbardziej nam się nasuwa, czy posiadacie piec gazowy i czy posiadacie komin wentylacyjny w kotłowni? - jak tak to jak się zachowuje przy tym reku? * po rozmowie z instalatorem co i reku, doszliśmy do wniosku że w kotłowni będzie wybudowany kanał wentylacyjny do tego szczelne drzwi (ponieważ u nas do kotłowni wchodzi się przez "gabinet") i kotłownia zostaje odcięta od wyciągu reku. A więc tak: Zamontowany już mamy reku firmy Brink Renovent Excellent 400 Plus podobno dobry do tego GWC gklikolowy firmy Berluf model GWC MAX 200. Reku jest w garażu natomiast GWC w kotłowni. W kotłowni mamy przy kominie podwójny pustak wentylacyjny narazie wybitą jedną dziurą na kratkę, ale myślimy ją poprowadzić do garażu + pewno wybijemy drugą dla kotłowni. Nie mamy żadnych anemostatów w tych pomieszeniach, kotłownia i garaż będą oddzielone w miarę szczelnymi drzwiami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darkoss12 21.02.2015 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2015 Drodzy Poznaniacy (lub okolice) czy ktoś z Was może polecić dobrego elektryka, z którego jesteście naprawdę zadowoleni? Z innej beczki - w połowie marca planujemy postawienie dachówek, okien, drzwi i bramy. Jak u Was postępy? Pozdrawiam zimowo-wiosennie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
birbi 21.02.2015 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2015 Drodzy Poznaniacy (lub okolice) czy ktoś z Was może polecić dobrego elektryka, z którego jesteście naprawdę zadowoleni? Z innej beczki - w połowie marca planujemy postawienie dachówek, okien, drzwi i bramy. Jak u Was postępy? Pozdrawiam zimowo-wiosennie! My jesteśmy bardzo zadowoleni z naszego elektryka 30zł za punkt jak pasuje proszę na priv Można zobaczyć instalację u nas w domu. Pracowali od rana do wieczora w tydzień się uwinęli. Za zmontowanie skrzynki rozdzielczej 300zł Radzę nie montować bramy i drzwi przed pracami mokrymi tj tynkowanie, posadzka moją tego nie przeżyć i zostać lekko poobijane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darkoss12 24.02.2015 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 My będziemy wstawiać bramę i drzwi, tak żeby budynek był zamknięty przed rozpoczęciem prac w środku. Wtedy możemy sobie ubezpieczenie odpowiednie wykupić i z czystym sumieniem kontynuować prace. A jak coś zostanie uszkodzone to biedni wykonawcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaiAdam 25.02.2015 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 czy ktoś z okolic Poznania może polecić firmę, która zakłada ogrzewanie podłogowe , aa i jeszcze porządnego stolarza, który robi schody i drzwi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
birbi 25.02.2015 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 czy ktoś z okolic Poznania może polecić firmę, która zakłada ogrzewanie podłogowe , aa i jeszcze porządnego stolarza, który robi schody i drzwi? Od C.O polecamy naszego Pana Staszka ( instalacje kladl u mnie i u Vojtka) Teraz działa u mojej kuzynki. Najważniejsze UCZCIWY, DOKŁADNY zainteresowany namiary na priv. Towar na C.O najlepiej w lazienkanetto.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klimator 27.02.2015 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2015 Co kładliście pod panele tzn jakie podkłady jeśli macie podłogówkę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
birbi 27.02.2015 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2015 Co kładliście pod panele tzn jakie podkłady jeśli macie podłogówkę ? Najlepsze są podkłady XPS, my mamy zwykle (panele w pokojach bez ogrzewania podłogowego). Do podlogowki są specjalne z dziurami, najlepiej na allegro poszukać XPS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klimator 27.02.2015 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2015 Średnio mi pasuje styropian na podłogówkę zastanawiałem się nad matami kwarcowymi ale są mega drogie i skłaniam się do tektury falistej dobre przewodzenie ciepła i w sumie tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vojtek 05.03.2015 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 hey, jesli chodzi o ogrzewanie to podtrzymuje słowa birbi o panu Staszku. moja instalacja działa juz ponad rok i jestem bardzo zadowolony. teraz przygotowuje się do wpięcia kominka z płaszczem wodnym w ogrzewanie Jeśli chodzi o schody... mam złe doświadczenia, ale finalnie znalazłem stolarza z swarzędza, który wykonał mi same stopnie z drzewa jesionowego za 100 zł za stopień i jestem zadowolony. Kontakt na prv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r.konrad 05.03.2015 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 Dziękuję za odpowiedzi - mamy dylemat, czy właśnie okno poddaszowe z dużej łazienki przenieść do pokoju podłużnego (z najdłuższym spadem, tym koło klatki schodowej) z uwagi na to, że i tak w łazience nie spędzamy tak dużo czasu jak w tamtym pokoju (przeznaczony dla dzieciaka), mam wrażenie że ten pokój jest ciemny.. Birbi - na pewno okno będziemy mieli na klatce schodowej, tylko widzisz... mamy schody zabiegowe i ciekawe jak umyjemy go.. chyba pójdziemy najpierw na staż do cyrku poćwiczyć r.konrad - widzieliśmy z poprzednich stron Waszą łazienkę, jak idą postępy? Można poprosić o zdjęcie? klimator - czy takie grzejniki na ścianie wystarczą, aby było w łazience potulnie, zwłaszcza po wyjściu z kąpieli? ssilesian - my jednak będziemy mieć jedną umywalkę, narzeczona toaletkę w naszej sypialni. Szukamy prysznica prostokątnego, który miałby drzwi wahadłowe.. (otwierane i do przodu i do tyłu) Wczoraj u nas był pan na przymiarkę okien, zobaczymy jego ofertę co tam wymyślił rozmawialiśmy też, gdzie będą kaloryfery umieszczone. Pozdrawiam serdecznie Wszystkich, podzielcie się swoimi uwagami, zaletami, spostrzeżeniami, pomarudźmy nawet! muszę się zebrać i porobić zdjęcia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r.konrad 05.03.2015 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 łazienka dół - czeka jeszcze na szafkę pod zlew i nad toaletą półki maja być zasłonięte dwoma frontami od szafek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r.konrad 05.03.2015 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r.konrad 05.03.2015 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 kwestia wykorzystania wejścia do spiżarki pod schodami ( wszyscy mówią drzwi do narnii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
birbi 05.03.2015 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 Nooo Nooo.... listwy są to jest już dom U nas wodę ciągną )) czekamy na lepsze temp to ruszymy z tynkowaniem, materiał w pokoju czeka i czeka Kostka już wybrana będzie dilos. Płot też już się robi przez naszego ślusarza Myślimy jak wykończyć nasz skromny taras ( 40m2) coś będzie nowego zaraz wrzucę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
birbi 05.03.2015 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 Co myślicie o takiej bramie ??? Do naszego rezydenckiego projektu pasuje idealnie prawda ?? http://allegro.pl/brama-bramy-luksusowa-ekskluzywna-do-rezydencji-i5144557385.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts