Olencjaaa 04.06.2011 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2011 epiotrek witaj widać, że jesteś najbardziej zaawansowany z nas wszystkich, gratuluję no i świetne tempo jak zaczęliście w kwietniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia Krzysiek 05.06.2011 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2011 Witam. My mamy wycenione okna. 23kpln, za drewniane okna. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
epiotrek 05.06.2011 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2011 Ja mam ofertę na okna na około 18 ale z roletami, bramą garażową i drzwiami zewn. robi się około 35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agsuchodolska 06.06.2011 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 Nam za okna PVC biale profil Brugmann i okucia Roto wycenili ok 12-14tys netto + montaz. Co do bramy garazowej i drzwi wejsciowych jeszcze nie zdecydowalismy sie na konkretne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
epiotrek 11.06.2011 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2011 Dorzucam kilka świeżych fotek. Jeszcze tydzień i powinno mi się w końcu udać zamknąć SSO. Na okna i drzwi niestety muszę poczekać jeszcze troszkę. No i całkiem na poważnie zaczynam rozważać rezygnację z garażu i wykonanie pomieszczenia typu pralnio - suszarnia z kilkoma innymi funkcjami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kazia666 11.06.2011 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2011 epiotrek, mogłabym Cię prosić o fotkę ściany z dołożonymi oknami w ścianie szczytowej? Przesuwaliście ścianę między pokojami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
epiotrek 12.06.2011 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 Ściany między pokojami chyba nie będę przesuwał. Generalnie okna zmieściły się bez problemu ponieważ podwyższyłem ściankę kolankową, w wyniku czego cała więźba poszła do góry i zwiększyła się powierzchnia użytkowa pokojów na poddaszu (mierzone na poziomie 190). Okna poniżej. Nie jest to jednak wersja ostateczna, ponieważ teraz przy pomiarze stolarki zdecydowaliśmy, że zrobimy zamiast okien drzwi - żeby jeszcze bardziej doświetlić obydwa pokoje, które wypadają mi od północnej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kazia666 13.06.2011 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 Dziękuję za zdjęcia U nas też te okna są od północy - liczę jednak, że po jednym oknie w ścianie szczytowej i dachowym wystarczy. Byliśmy wczoraj na budowie, ściany nieśmiało zaczynają piąć się w górę, jednak ekipa nie zwraca uwagi na zmiany w projekcie i śmiało budują: drzwi w małym pokoju na dole i okno w p.g., a ma być na odwrót :/ Dziś mają poprawiać, wrrrr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lottta 13.06.2011 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 Dziękuję za zdjęcia U nas też te okna są od północy - liczę jednak, że po jednym oknie w ścianie szczytowej i dachowym wystarczy. Byliśmy wczoraj na budowie, ściany nieśmiało zaczynają piąć się w górę, jednak ekipa nie zwraca uwagi na zmiany w projekcie i śmiało budują: drzwi w małym pokoju na dole i okno w p.g., a ma być na odwrót :/ Dziś mają poprawiać, wrrrr! jak to na odwrót? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kazia666 13.06.2011 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 jak to na odwrót? Okno w małym pokoju, a w p.g. - drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lottta 13.06.2011 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 bez komentarza, trzeba każdego pilnować i za rękę prowadzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kazia666 13.06.2011 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 (edytowane) W związku z tą zamianą drzwi na okno i okna na drzwi pojawił się problem - w garażu jest podłoga -15, i żeby krawędzie okien i drzwi (balkonowych i od p.g.) były na jednej wysokości to drzwi od p.g. musiałyby mieć wysokość ok. 250 cm. U epiotrka nie wygląda to źle, a mnie majster odradza, bo cyt. "długa kiszka i trzebaby robić na wymiar..." :/ Edytowane 13 Czerwca 2011 przez Kazia666 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wandeczka 13.06.2011 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 mhhh i co Kazia robisz, okno, czy drzwi? ja chciałam drzwi, ale nigdzie fajnych zewnętrznych (w miarę tanich) nie było a i wysokość się nie zgrywała - mamy okno - więc będę latać z kosiarką dookoła tak jak to wymysliło z500 chyba, że sobie szopkę postawię za domem epiotrek - gratuluję sprytnej ekipy:) na Boże Narodzenie chyba się wprowadzisz jak tak dalej pójdzie:), pralnio-suszarnia super rzecz, rzekłabym nawet, że niezbędna, ale na dole trochę kłopotliwa dla mnie - i tak cała rodzina rozbiera i ubiera się na górze (przynajmniej u mnie) - wszystkie ciuchy do prania i po praniu nosić w ta i w tamta trochę ,,, ja robię pralnio suszarnię u góry, zamiast 2 garderób, ale z drugiej strony ten garaz i tak jest super mały,może lepiej go wykorzystać na pomieszczenia gospodarcze - przynajmniej drzwi od auta się nie obije Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kazia666 14.06.2011 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 Wandeczko, w p.g. robimy drzwi. W tym temacie nie ma dyskusji Trudno, będą albo niższe od reszty, albo majster proponuje wstawić nad nimi jakieś doświetlenie. Myślę, że mniejszym dyskomfortem będzie dla nas wychodzić z narzędziami do ogrodu przez drzwi od p.g. niż zamartwianie się ich nierównym usytuowaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekzac 14.06.2011 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 Macie jakiś pomysł na kominek? Zupełnie mi się nie podoba rozwiązanie ze skierowaniem go w stronę wykusza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wandeczka 15.06.2011 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 Macie jakiś pomysł na kominek? Zupełnie mi się nie podoba rozwiązanie ze skierowaniem go w stronę wykusza ja nad kominkiem tez sie głowie - wstawiłam nawet w swoim dzienniku pierwsze wizje kominka z 1 szybą - zapraszam, mimo, że nie powala na kolana,,, dalej myslę i czekam na podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olencjaaa 15.06.2011 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 my myślimy nad taką narożną szybąhttp://brzozowski-kominki.pl/obr/kominek-20.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wandeczka 15.06.2011 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 Olencja, czyli tak jak w projekcie - szersza strona na wykusz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wandeczka 15.06.2011 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 a teraz pytanko z kategorii "zewnętrznej"- czym ocieplacie i ile cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kazia666 15.06.2011 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 Styropian - 15 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts