Maxximilian 05.03.2010 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 Mam do wykonanie projekt ogrodzenia, które ma składać sie z fundamentów z muru oporowego z różnicą wysokości pomiędzy dwoma stronami muru na poziomie do 60 cm, 1m of frontu i 20 z boku budynku. Do tego projekt tarasowania działki i odpływu wody. Projektant zażyczył sobie 3000pln (z załatwieniem formalności w MZUMIE). Zastanawiam się czy nie za drogo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
helixwroclaw2005 06.03.2010 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2010 Maxximilian zachcianki kosztują Po co Ci ten projekt? Każdy jest w stanie samemu taki wykonać 60 cm to żadna różnica. Ja mam prawie metr różnicy w poziomie i już wiem dziś jak poradzę sobie z woda deszczową a niestety nie mam dostępu do kanalizacji burzowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxximilian 06.03.2010 10:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2010 Tak właśnie się coraz bardziej ku temu skłaniam - mam na oku taką firmę co robi groby i fundamenty.Co do wody - to chyba nie jest szczególnie trudne żwir + rura drenażowa (a czemu nie dwie dla zapasu) - różnicę wzdłuż muru mam 1.5m na 20m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts