ana-76 19.02.2011 13:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 dolna łazienka czyli WCWC:http://www.klima-med.com/mmap/lazienka/30.jpghttp://www.klima-med.com/mmap/lazienka/40.jpghttp://www.klima-med.com/mmap/lazienka/38.jpghttp://www.klima-med.com/mmap/lazienka/30.jpghttp://www.klima-med.com/mmap/lazienka/41.jpghttp://www.klima-med.com/mmap/lazienka/49.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaMariusz 20.02.2011 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2011 Śliczny domek, jestem pod wrażeniem:)Pozdrawiam, Joanna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana-76 21.02.2011 10:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 Dziękuję jest jeszcze wiele do zrobienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sueno 22.02.2011 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 Piękne wnętrza:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 24.02.2011 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 (edytowane) Cześć, Ana Przywędrowałam tu z wątku o pompach ciepła, gdzie ktoś cytował Twoje rachunki za ogrzewanie Przejrzałam cały wątek i szczerze Ci gratuluję pięknych wnętrz! Wracając do PC, czy Twój M. jako znający się na rzeczy, jest w stanie określić, jak wygląda faktycznie COP dla Waszej pompy (szczególnie przy prawdziwych mrozach)? I czy mogłabyś mi podać (ewentualnie na priva) - jaki dokladnie macie model, moc itp, oraz namiary na firmę, która Wam montowała to cudo? Edytowane 24 Lutego 2011 przez Tatarak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana-76 25.02.2011 18:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 (edytowane) dziekuję tataraku Dla mnie nie ma tak naprawdę znaczenia jakie jest COP, wyliczanie jego i podawanie wartości z kosmosu to prawdopodobnie zagrywka marketingowa, najważniejsze jest to że pompa grzeje elegancko, a rachunek za prąd jest niewielki. A że mieszkam w okolicach 'bieguna zimna' to mogę z całą odpowiedzialnością powiedzieć że sprawdzona w prawdziwych mrozach . Najważniejsze by całość porządnie zrobiła jedna firma, która będzie odpowiadała za wszystko i na wszystko da 100% gwarancję. W przypadku gdyby dzialo się cos nie tak nie ma na kogo 'zwalic winy' Resztę informacji przeslę Ci na priva Edytowane 28 Lutego 2011 przez ana-76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Viga 22.03.2011 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Ana, jestem zachwycona Waszym domkiem. Całym! A przyszłam do Ciebie z wątku o schodach, bo widziałam, że masz woodentic na podłodze i ścianę w cegłach. Kominek u mnie będzie obudowany cegłą i cały czas się zastanawiałam, czy woodentic będzie do niego pasował. U Ciebie pięknie to wygląda. Czy Twoja cegła ma jakąś nazwę koloru? (producenta sobie już zanotowałam). Jak sprawuje się ten kolor podłogi? Bardzo widać paprochy, piasek, kurz itp.? Masz go położony prawie w całym domu - nie wygląda to trochę monotonnie? Pytam, bo zastanawiam się, czy również tak nie zrobić. Czy schody też masz bejcowane na złoty dąb? Doczytałam się u Ciebie, że jak jest wentylacja mechaniczna, to nie trzeba mieć otworów w drzwiach łazienkowych??! Jest to dla mnie dobra nowina, ale czy są na to jakieś przepisy? Cieszę się, że pompa ciepła zdaje egzamin, bo mnie wszyscy z okolicy straszą, że nie nagrzeje domu. Tylko my będziemy mieli gruntową. Miałam tylko nadzieję, na jeszcze niższe rachunki za prąd. Sorki, że tak Cię zarzuciłam pytaniami, ale spadłaś mi jak z nieba! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana-76 24.03.2011 08:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Viga dziękuję ) według mnie cegła fajnie wygląda w połączeniu z woodenticem. Co do cegły to ona nie ma jakiejś konkretnej nazwy bo to stara cegła rozbiórkowa cięta na płytki. Gość od którego ją kupowałam z Malborka miał tylko jeden rodzaj. Wcześniej oglądałam taką niemiecką recznie formowaną ale jak dla mnie wyglądała zbyt idealnie, równiuteńko, a ta ma charakter wracając do podłogi to to że jest jednolita sprawia że wszystko wygląda elegancko (przynajmniej wg mnie) i powoduje że wydaje się że przestrzeń jest większa. Nie potrafie powiedzieć czy bardzo widać kurz bo tak czy inaczej sprzątam codziennie wię ten kurz nie zd ąrzy się zebrać, najbardziej ewentualny brud widac w kuchni. Schody, listwy i paraety są dębowe i bejcowane na złoty dąb. PC się nie martw u mnie na biegunie zimna sprawuje się idealnie, jak montowaliśmy to wszyscy sąsiedzi zachodzili i z politowaniem patrzyli na 'wynalazek' , oczywiście nie obyło się bez wizyt w zimę by sprawdzić czy w kozuchach nie siedzimy :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Viga 25.03.2011 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 Dziękuję za odpowiedź. Codzienne sprzątanie to u mnie raczej odpada. Chociaż - dla takiego efektu to kto wie! Haha... u mnie pewnie też zimą będą wycieczki. Acha! schody są tylko zabejcowane? A jak trzeba je czyścić, pielęgnować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana-76 25.03.2011 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 zabejcowane i polakierowane 3warstwowo lakierem, ale nie pytaj jakim bo nie wiem robił je stolarz 'na gotowo' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana-76 25.03.2011 20:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 ja mam małe dzieci więc bez codziennego odkurzania byłoby kiepsko, kiedy mieszkaliśmy w bloku i miałam panele to też odkurzałam codziennie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Viga 27.03.2011 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 (edytowane) Acha! Polakierowane masz. Pytałam o bejcę, bo zetknęłam się tutaj na forum z opinią, że schody niepolakierowane mniej przyciągają kurzu i mniej się zarysowywują. Muszę w tym układzie zgłębić jeszcze ten temat. A chciałam się Ciebie jeszcze zapytać, jakiej grubości masz parapety? I czy z drewna litego czy klejonego? Pewnie też zabejcowane i lakierowane? Ech... im dalej w las tym więcej pytań i decyzji. No ale pewnie Ana to znasz. Musiałam wrócić, bo przypomniałam sobie, że obejrzałam Twoje drzwi na stronie producenta i zdziwiłam się, jaka jest różnica w kolorze na ich próbniku a w naturze. Edytowane 27 Marca 2011 przez Viga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anndzia 27.03.2011 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 Witam serdecznie. Super wnętrza . Jeśli mogę to chciałabym zapytać co masz pod stopniami na schodach, czy podstopnice są po prostu pomalowane, czy też jakieś inne rozwiązanie. Będę wdzięczna za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana-76 28.03.2011 05:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Viga parapety mam identycznej grubości jak stopnice, nie potafię powiedzieć czy są z litego drzewa, ale obstawiam że klejone generalnie wyglądają jak stopnie, pobejcowane i polakierowane. Co do drzwi to ja je pierwszy raz widziałam w sklepie i w sklepie zamawiałam. Andzia dziękuję za odwiedziny podstopnice są malowane białą farbą taką jak sufity. Przestrzegali mnie że będą się brudzić i żeby położyć terakote ale mi takie rozwiązanie się nie bodoba.. wolę je umyć lub od czasu do czasu pomalować bo estetyczniej wyglądają . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Viga 29.03.2011 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 (edytowane) Dzięki Ana. A czy możesz jeszcze powiedzieć jakiej firmy jest ta bejca złoty dąb? Bo może co producent to trochę inny odcień? Przypuszczam że i od rodzaju malowanego drewna zależy ostateczny kolor. Twój mi się bardzo podoba, dlatego tak dociekam. Hehe... co chwilę "włóczę się" po Twoim domku - mam nadzieję, że nie będziesz miała mi tego za złe? Oglądałam w weekend kafelki, obejrzałam ponownie woodentic i ten brown wydał mi się bardzo ciemny. U Ciebie na podłodze jaśniej wygląda. Żałowałam, że mieli tylko ten brown i beige, bo jestem ciekawa, jak ochra wygląda. Acha! Doczytałam się, że pan w hurtowni kafelek zrobił Ci wizualizację!? Jakąś kwotę za to wziął? Bo w salonach życzą sobie 200-400 zł za tę usługę. Oczywiście odliczają ją w momencie zakupu u nich kafelek (i, lub ceramiki). Jedne takie wizualki mam, ale nie jestem przekonana na 100% (ciągle mi się zmienia koncepcja ) a szkoda trochę kasiorki na następne. Wykończyliście swój domek faktycznie expressssowo! Mnie to zajmie o wiele dłużej. Edytowane 29 Marca 2011 przez Viga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gremlinka 31.03.2011 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 Ana-76 bardzo ładnie się urządzasz. Cegła na ścianach to fajny pomysł i wygląda to bardzo stylowo Przywędrowałam z jakiegoś wątku o pompach. Możesz proszę napisać jakiej mocy masz dobraną pompę i jaki był jej koszt ze zbiornikiem na cwu? Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana-76 31.03.2011 19:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 (edytowane) viga prawdopodobnie płytki z każdej partii troszkę się różnią, moje nie wydają się bardzo ciemne, a i na dużej powierzchni też wyglądają inaczej , za wizualizację nic nie płaciłam bo u nich bralam kafle. Tak naprawdę ten projekt był bardziej potrzebny majstrowi niż mi ;D bo ja wiedzialam czego chcę. Rozumiem Cię doskonale bo na początku koncepcje i kafle zmieniały mi się co chwilę... gremlinka dziękuję, bardzo lubięmoje ceglaki )) o pompie napize na pw Edytowane 12 Lutego 2012 przez ana-76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Viga 01.04.2011 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 No właśnie - w internecie kafle wyglądają troszkę inaczej, w sklepie również, a na podłodze i we wnętrzu jeszcze inaczej. Myślę, że najczęściej do końca jest niepewność - jak ostatecznie wszystko się ze sobą zgra. I czy będziemy zadowoleni z końcowego efektu. Tobie się udało. Mam nadzieję, że mnie też to się uda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kocimieta 01.04.2011 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 Witam Podlasiankę! Ja równiez z tej pięknej, zimnej krainy Bardzo podobają mi się Twoje wnętrza. Gratuluję ślicznej łazienki. A jak tam kuchnia, robi się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gremlinka 01.04.2011 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 Anna-76 dziękuję za odpowiedź. Cena ciekawa Zaczynam poważnie rozważać pompę ciepła powietrze-woda A z Twoich postów wynika, że jesteś zadowolona. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts