piter719 10.12.2011 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2011 witam, jestem tu nowy. zauwżyłem że mieszkasz w tym samym regionie co ja ( Prostki - obok Ełku) i jestem zainteresowany pompą P-W. chwalisz jej zalety. a mogłabyś powiedzieć coś o kosztach ogrzewania za poprzednią zimę i obecnie. dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Viga 31.01.2012 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Ana - ależ zmiana wokół domu! Jak zwykle u Ciebie pięknie! Widzę, że na tarasie i przy wejściu masz kafle? Jak się sprawują w deszczu i w śniegu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana-76 01.02.2012 12:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 Dzieki Viga Tak kafle.... jak sie sprawują? kiepsko.... niby są chropowate ale na deszczu śliskie na mrozie jeszcze bardziej... totalna masakra... najgorsza rzecz jaką kupiliśmy do domu... już planujemy ich wymianę. Zatem nie polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kazia666 08.02.2012 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 Witam, ana-76 Gratuluję pięknego domu, i świetnego gustu. Obie łazienki są obłędne. Czy będzie dużym nietaktem, gdy poproszę o wklejenie kilku fotek kuchni? Interesuje mnie, czy zostałaś przy pomyśle na czerwony abstrakt z Ikei i czy efekt jest taki jak oczekiwałaś? Czekam niecierpliwie. Pozdrawiam serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana-76 08.02.2012 22:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 DZIĘKUJĘ ;D zgodnie z zalożeniami kuchnia to czerwony abstrakt i szare blaty. Musiałabym poszukać jakis wcześniejszych fotek bo teraz jakoś nie robiłam i nie mam. Co do samej kuchni ogólnie jestem zadowolonA, fakt jest wymagająca bo widać łapska, drobne ryski, ale idzie przeżyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 09.02.2012 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 jak sie sprawuje woodentic brown? bardzo widac kurz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana-76 09.02.2012 11:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 powiem Ci że myślałam że będzie gorzej a nie jest źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diana_teresa 09.02.2012 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 Wow co za wspaniałe i ekspresowe zmiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wandeczka 09.02.2012 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 ana-76 dziękuję za odpowiedź w sprawie lodówki podbijam prośbę o zdjęcia kuchni:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Viga 09.02.2012 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 Ana - dziękuję za odpowiedź. Utwierdziłaś mnie w decyzji, żeby płytek nie kupować. Hm... Tylko w tym układzie co? Jeszcze mam trochę czasu do namysłu. A Wy na co będziecie wymieniać te płytki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana-76 10.02.2012 13:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 na płyty kamienne specjalnie matowione, żaluję że wywaliliśmy tyle kasy na te schody i taras Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Viga 10.02.2012 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 Ech... no frycowe trzeba zapłacić. Ja też z paru rzeczy nie jestem zadowolona. A możesz wstawić jakiegoś linka do tych płyt? I jak je utrzymywać w czystości? Zawsze mnie to męczy. Ja zastanawiałam się nad płytkami, klinkierem, drewnem, piaskowcem, kostą brukową, cegłą i sama już nie wiem nad czym jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana-76 10.02.2012 21:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 echh nie mam linku, co gorsza nie potrafię dokladnie wytlumaczyć, widzieliśmy je u kogos na żywo i były praktyczne i ładne. Będą też pasowaly do naszej kostki. Gdybym miała wybór to pewnie bym zrobiła z kostki, ale u mnie chyba schody są za wysokie i miejsca za mało by dać kostkę brukową. Taras zaś marzy mi się z desek. Planujemy go w tym roku przerobić (tfutfutfu) i pytałam poleconą firmę o koszt, to polecali drewno egzotyczne bagatela 500zł/m2 z ulożeniem na gotowo... ale jaki piękny zobaczymy co rok przyniesie. Może uda się zrobić podczas zmian w ogrodzie, a jak nie to zostanie taki jaki jest. Zimą na niego nie wychodzę to łepetyny nie roztrzaskam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana-76 11.02.2012 08:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 11 lutego godzina 8.18... http://www.klima-med.com/mmap/dom/P2110307.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 11.02.2012 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 Ana, właśnie miałam pytać, jak Twoja pompa ciepła daje radę przy tych temperaturach, ale widzę, że macie w domku ciepło dogrzewacie czymś (kominek? itp.?) czy możesz podać, jakie macie zużycie prądu na ogrzewanie np za styczeń? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana-76 12.02.2012 09:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 hihihi Tataraczku nie mamy żadnego innego źródła ciepła tylko PC. Musiałabym dokładnie sprawdzić jak było za styczeń, bo dokladnie nie wiem. Ale PC przeszła ostry test, u nas temperatura nocą spadała nawet do -36!!!! i do -29 w dzień. I wówczas za te najbardziej zimne 8 dni wyszło nam 580kWh za ogrzewanie i cwu dla naszej szóstki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 12.02.2012 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 uuuaaa, to u Was biegun zimna! to w sumie nie jest zły wynik, przy TAKICH mrozach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stulp 12.02.2012 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 (edytowane) Witam.ana-76 mogłabyś podać jaki metraż domu i jakie ocieplenie?Okna 2 czy 3 szybowe i jak gęsto przewody ogrzewania podłogowego?Z góry dziękuję i pozdrawiam Edytowane 13 Lutego 2012 przez Stulp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana-76 12.02.2012 19:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 no niestety.... w ubiegłym sezonie od 13.10 do 28,04 czyli 7mc wyszło nam za cwu i ogrzewanie 4tyś . Teraz do końca kwietnia zostało 2,5mc i koszt jest na poziomie tego co w roku ubieglym. Zobaczymy jakim wynikiem się zakonczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana-76 13.02.2012 07:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Witaj Stulp Tak jak widać na wstępie mojej galerii dom kupiliśmy w takim stanie jak na zdjęciach więc nie mieliśmy już większego wpływu na ocieplenie. Powierzchnia 150m ściany gazobeton24+styropian 12, okna PCV z wkładami dwuszybowymi, strop nad poddaszem wełna 20, dach blachodachówka, łaty deskowane i ocieplone wełną 20. Czyli nic szczególnego w porównaniu do tego co czytam na forum... Podlogówka nie wiem w jakich odstępach i ile pętli, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts