Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kredyt RNS

michal2280

Recommended Posts

Witam!

Czy ktoś z Was ma kredyt w banku Millennium? Co sądzicie o tym banku - ja do dziś spotkałem się tylko z niepochlebnymi opiniami - że problemy z formalnościami, że masówka itd. Tymczasem po miesiącu szukania, odwiedzonych 15 bankach i konsultacjach z doradcą finansowym, to właśnie w tym banku otrzymaliśmy najkorzystniejszą ofertę.

Szukamy kredytu na budowę (300tyś), wkład własny działka (100tyś).

Propozycja Millennium: marża 2,11%, prowizja 1%, raty 1463/1851.

Alternatywnie PKO S.A.: marża 2,47%, prowizja 1,24%, raty 1534/.

Przewagą Millennium nad PKO S.A. obok nieco lepszych warunków jest możliwość spłacenie po 3 latach kredytu bez prowizji. Zawsze po 8 latach można poszukać lepszej oferty. Mam nadzieję, że do tego czasu więcej się wyjaśni co do euro w Polsce.

Wszystkie banki wymienionych przez Ciebie braliśmy pod uwagę, i były na kolejnych miejscach naszej "klasyfikacji". W WBK odstraszyła nas prowizja 4% (12tyś na starcie). PKO BP prowizja 2,5% i podobno (nie weryfikowałem tego) działka nie jest traktowana jak wkład własny. Co do Lukasa - fakt oferta obecnie najlepsza dla RnS, jednak nie mam przekonania do tego banku.

Gość Saxxxnt

PKO BP działka nie zaliczana do wkładu. Mam ofertę na marże

2,84 :evil: prowizja 1,9 żartować się im zachciało

Millenium marża 2% prowizja 1% wycena 800zł ubezpieczenie na życie obowiązkowe

Lukas marża 2,2% więcej szczegółów nie znam jeszcze

michal2280 napisalam posta w innym wątku ale :

nowa oferta ING - prowizja 0% a marża zalezna od kwoty kredytu i wkładu własnego ale w twoim przypadku to 2% lub 2,1%

Tylko ING nie ma "Rodziny na swoim", a to jednak jakieś odciążenie, szczególnie na początku. Potem można spróbować poszukać lepszej oferty.

P.S. Faktycznie napisałem dwa razy to samo w dwóch różnych wątkach- nieświadomie przez przypadek - przepraszam za bałagan (a nie wiem jak posprzątać)