michal2280 06.03.2010 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2010 Witam!Czy ktoś z Was ma kredyt w banku Millennium? Co sądzicie o tym banku - ja do dziś spotkałem się tylko z niepochlebnymi opiniami - że problemy z formalnościami, że masówka itd. Tymczasem po miesiącu szukania, odwiedzonych 15 bankach i konsultacjach z doradcą finansowym, to właśnie w tym banku otrzymaliśmy najkorzystniejszą ofertę.Szukamy kredytu na budowę (300tyś), wkład własny działka (100tyś). Propozycja Millennium: marża 2,11%, prowizja 1%, raty 1463/1851. Alternatywnie PKO S.A.: marża 2,47%, prowizja 1,24%, raty 1534/. Przewagą Millennium nad PKO S.A. obok nieco lepszych warunków jest możliwość spłacenie po 3 latach kredytu bez prowizji. Zawsze po 8 latach można poszukać lepszej oferty. Mam nadzieję, że do tego czasu więcej się wyjaśni co do euro w Polsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LINDA71 07.03.2010 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2010 a w BZWBK? myslę że tam 2 % marży dostaniesz... mają teraz promocje. No i Lukas jest ostatnio porównywalny. A PKO BP ma prowizję tylko 0,5% za wczesniejszą spłatę, to nie jest koszmar a bardzo prosto dostac tam kredyt. Wiem, bo sama jestem doradcą ...etycznym doradcą. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal2280 08.03.2010 06:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 Wszystkie banki wymienionych przez Ciebie braliśmy pod uwagę, i były na kolejnych miejscach naszej "klasyfikacji". W WBK odstraszyła nas prowizja 4% (12tyś na starcie). PKO BP prowizja 2,5% i podobno (nie weryfikowałem tego) działka nie jest traktowana jak wkład własny. Co do Lukasa - fakt oferta obecnie najlepsza dla RnS, jednak nie mam przekonania do tego banku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Saxxxnt 08.03.2010 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 PKO BP działka nie zaliczana do wkładu. Mam ofertę na marże 2,84 prowizja 1,9 żartować się im zachciało Millenium marża 2% prowizja 1% wycena 800zł ubezpieczenie na życie obowiązkowe Lukas marża 2,2% więcej szczegółów nie znam jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia1112 08.03.2010 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 Michał 2280 ,posłałam wiadomość na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agawik 08.03.2010 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 michal2280 napisalam posta w innym wątku ale : nowa oferta ING - prowizja 0% a marża zalezna od kwoty kredytu i wkładu własnego ale w twoim przypadku to 2% lub 2,1% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal2280 08.03.2010 18:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 michal2280 napisalam posta w innym wątku ale : nowa oferta ING - prowizja 0% a marża zalezna od kwoty kredytu i wkładu własnego ale w twoim przypadku to 2% lub 2,1% Tylko ING nie ma "Rodziny na swoim", a to jednak jakieś odciążenie, szczególnie na początku. Potem można spróbować poszukać lepszej oferty. P.S. Faktycznie napisałem dwa razy to samo w dwóch różnych wątkach- nieświadomie przez przypadek - przepraszam za bałagan (a nie wiem jak posprzątać) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts