Radek1974 06.03.2010 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2010 Witam, Mam takie pytanie w sprawie okapu w kuchni. Czy jest możliwość wypuszczenia wyjścia z okapu w prost przez ścianę na zewnątrz a nie do komina.Odległość od płyty gazowej do komina jest dość spora i prościej było by wypuścić od razu na zewnątrz. Tylko czy przy wiejącym wietrze nie będzie za bardzo wwiewać zimnego powietrza do kuchni. Może ktoś miał podobny problem Pozdrawiam, Radek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 06.03.2010 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2010 A jak myślisz, dlaczego ludzie tak nie robią skoro to takie proste? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Laschlo 06.03.2010 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2010 Witam .Kiedyś mieszkałem w starej kamienicy.Podczas remontu natrafiliśmy na ten sam problem.Okap podłączyliśmy do otworuwykutego bezpośrednio w ścianie,ale aby nie wiało i nie wtłaczalo powietrza z zewnatrz trzeba bylo zamontować metalowy komin o długości1.5m.Ale to bylo kiedyś i w kamienicy,a nie w nowowybudowanym domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hitry 06.03.2010 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2010 Ja też chciałem tak zrobić,bo do komina strasznie daleko.Moja babcia tak zrobiła i w zime zamiast wylatować opary leci powietrze do środka.Moim zdaniem zrobiła za krótki wylot do góry.Czym wyżej do góry tym lepiej.W końcu zamontowałem okap zwykły z pochłaniaczem ale nie jest to samo.Za głośno pracuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dragon2006 06.03.2010 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2010 WitamU mnie w projekcie z powodu braku komina w kuchni przewidziane jest podłączenie okapu do tak zwanej Zetki wykonanej w ścianie,lecz niweiemjak tak wykonany kanał działa w praktyce,może ktoś ma zetke i podzieli się doswiadczeniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M K 06.03.2010 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2010 jak tak wykonany kanał działa w praktyce,może ktoś ma zetke i podzieli się doswiadczeniami. Wieje z niego zimnym powietrzem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 06.03.2010 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2010 jak tak wykonany kanał działa w praktyce,może ktoś ma zetke i podzieli się doswiadczeniami. Wieje z niego zimnym powietrzem. Przy prawidłowo wykonanej zetce nie powinno wiać zimne powietrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M K 06.03.2010 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2010 jak tak wykonany kanał działa w praktyce,może ktoś ma zetke i podzieli się doswiadczeniami. Wieje z niego zimnym powietrzem. Przy prawidłowo wykonanej zetce nie powinno wiać zimne powietrze Na pewno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joaz 08.03.2010 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 A może uda się puścić rurę do komina pod częściowo opuszczonym sufitem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 08.03.2010 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 Też tak zrobiłam. W zimie dopiero przy - 20 było czuć lekki powiew. Więc nie ma problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 08.03.2010 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 jak tak wykonany kanał działa w praktyce,może ktoś ma zetke i podzieli się doswiadczeniami. Wieje z niego zimnym powietrzem. Zamiast "zetki" lepiej zakończyć wylot kratką wentylacyjną z żaluzją a sam okap powinien być wyposażony w zawór klapowy i nic nie wieje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 08.03.2010 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 Dokładnie jak pisze bwojtek. ALe u mnie takie drobiazgi to jeszcze chwila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts