kozubek1 06.03.2010 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2010 Mam pytanie dotyczące zakupu drabiny aluminiowej 3 x 11 są dostępne na allegro w cenie za 410 zł zwykła za 420 zł z opcją na schody i za 440 spawana.Którą z nich warto kupić ,drabina będzie używana sporadycznie przy pracach w gospodarstwie.Poniżej aukcje z drabinami.1.Zwykła http://www.allegro.pl/item937755693_drabiny_drabina_aluminiowa_3x11_najdluzsza_8_20m.html2.Opcja na schody http://www.allegro.pl/item942989293_drabiny_drabina_aluminiowa_3x11_itoss_na_schody.html3.Spawana http://www.allegro.pl/item931801938_drabiny_drabina_aluminiowa_3x11_spawana_8_6m.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
k62 06.03.2010 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2010 Korzystam z drabin codziennie (taka praca). Dla mnie to opcja nr 3. Dla Ciebie, jeśli użycie tylko przy domu wystarczy opcja 1, chociaż podoba mi się 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Laschlo 06.03.2010 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2010 Do użytku sporadycznego wystarczy opcja1.Sam mam taka i jestem zniej zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kozubek1 06.03.2010 14:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2010 Interesuje mnie jak rozwiązana jest konstrukcja drabiny z opcją na schody czy nie odbywa się to kosztem czegoś innego czy to jest jako praktyczny dodatek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VIP Jacek 06.03.2010 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2010 a czy ten stabilizator poprzeczny nie jest za krótki?W Nomi sprzedają taką drabinę za 500 zł firmy "Economi".Pożyczam ją często od sąsiada i ten stabilizator jest nieco dłuższy. Przez to drabina wydaje się stabilniejsza. Nie wiem może się mylę?Sam się do niej przymierzałem, ale na allegro jest trochę taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Regut1 07.03.2010 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2010 Korzystam z drabin codziennie (taka praca). Dla mnie to opcja nr 3. Dla Ciebie, jeśli użycie tylko przy domu wystarczy opcja 1, chociaż podoba mi się 2 Zwróć uwagę że tylko pierwszy szczebel jest spawany po obwodzie. Pozostałe tylko miejscowo. Stopnie drabiny spawanej mają tylko dwa punkty podparcia. przy drabinie nr 2 stopnie przechodzą przez obie ścianki profila. Itoss to dobra jakościowo firma o producencie drabiny nr 3 nie słyszałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VIP Jacek 07.03.2010 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2010 zastanawia mnie dlaczego drabiny nr 1 nie można stosować na schody? One czymś się różnią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
k62 07.03.2010 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2010 Korzystam z drabin codziennie (taka praca). Zwróć uwagę że tylko pierwszy szczebel jest spawany po obwodzie. Dzięki, to ważne. Ja dla zwiększenia sztywności poprzecznej (na boki) spawam kształtowniki alu, kwadrat 20x2, o długości 60 cm, od stopki (przy poprzeczce) do ramy. Używam drabin 3x12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krolik2002 07.03.2010 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2010 a są drabiny coby BEZPIECZNIE wleźć na dach w razie potrzeby ? oczywiście nie chodzi o zasięg na całą powierzchnię dachu ale choć troszkę zgarnąć śnieg, zamieść igły itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
k62 07.03.2010 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2010 a są drabiny coby BEZPIECZNIE wleźć na dach NIE MA! Poważnie. Byłem na szkoleniu BHP pewnej firmy. Nie da się spełnić ich wymagań na 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Regut1 08.03.2010 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 a są drabiny coby BEZPIECZNIE wleźć na dach NIE MA! Poważnie. Byłem na szkoleniu BHP pewnej firmy. Nie da się spełnić ich wymagań na 100% Kiedyś drabiny nie miały żadnego atestu a ludzie jakoś sobie na nich radzili. Grunt to zdrowy rozsądek. Przy jego braku żaden atest nie pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joaz 08.03.2010 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 Ze względu na dość duży spadek terenu przy domu kupiliśmy na allegro drabinę z nogą przedłużająca i jak narazie się sprawdza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sunsin 19.07.2014 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2014 (edytowane) Nie kojarzę w ogóle marki jak mam być szczery. Nie lepiej puść bardziej w klasykę i kupić coś KRAUSE? Wybór na rynku jest ogromny więc znalezienie odpowiedniej nie zależnie od profilu do jakiego ma być używana nie powinno być problemem. [reklama]Pytanie w zasadzie w kwestii drabiny to jaki materiał, czy jest stabilna i ile kosztuje. Moim zdaniem cena/jakość najbardziej przemawia za KRAUSE Edytowane 24 Września 2014 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kierzykowski 26.04.2015 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2015 (edytowane) To może mi powiedzieć czy jest jakaś różnica miedzy alve czy krause? Ale tak szczerze? W sumie troszkę czasu spędziłem na szukaniu drabiny i im dłużej się w ten temat zagłębiam tym mniej wiem. Przynajmniej tak mi się wydaje. Dość ciekawie sprawa wyboru drabin została opisana tutaj - [moderowano] z tym, że też nie wiem czy człowiekowi, który będzie z takiej drabiny korzystał bardzo sporadycznie są potrzebne jakieś mega rozwiązania po za stabilnością i wytrzymałością? Więc powiedzmy taka drabina 3x5 w jakich pieniądzach byłaby rozsądna? Edytowane 27 Kwietnia 2015 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mietek440 27.04.2015 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2015 Miałem kupić Krause Corda , kupiłem Krause Tribilo , miałem okazję porównać z cordą . Tribilo solidniejsza , sztywniejsza . Za 3x10 zapłaciłem 505 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mietek440 30.04.2015 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2015 Osobiście wolałem dopłacić niż wchodzić na drabinę uginającą się i trzęsącą się jakby była z gumy . Przy krótkich może nie ma to znaczenia , jednak przy dłuższych bardzo duże . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monach 03.05.2015 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2015 Polecam krause corda. 3x11 pode mną się nie ugina . Ważę 85 kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 03.05.2015 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2015 Pod takim ciężarem to nie problem , ciekawe jak ten model się zachowuje przy "facecie powyżej setki" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatagl 09.05.2015 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2015 (edytowane) Jaką drabinę polecicie do przydomowych sporadycznych prac ? 3x? pytam jaka długość najlepiej się sprawdzi? Edytowane 9 Maja 2015 przez beatagl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts