Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 1 year później...
  • 2 weeks później...
  • 4 weeks później...
  • 2 months później...
Witam,

jestem bliski zakupu tego projektu. Czy ktoś może już coś napisać o sosnowym wzgórzu? wrażenia, wprowadzone zmiany?

pozdrawiam!

witaj Lion. My jutro zaczynamu na dobre realizację projektu "sosnowe wzgórze m63". To troszke wieksza odmiana sosnowego wzg. m63a.

Co do wprowadzonych zmian, poszerzylismy garaż o 1m i zlikwidowalismy w nim okienko. Co do dalszych zmian, które nie wymagają formalizacji w projekcie to prawdopodobnie czas pokaże. Rozważamy zmniejszenie pokoju po lewej stronie przy klatce schodwej dzięki czemu uzyskamy garderobę.

• 2 weeks później...
Witam! Chetnie poznam opinie o m63

Póki co, nie możemy za duzo opowiedzieć.

My w projekcie zmienilismy powierzchnię garażu. Zlikwidowaliśmy okno i przesunelismy zew ściane o 1m. Jaki tego będzie efekt zobaczymy za ok 0,5 miesiaca, kiedy już będzie zalany pierwszy strop

• 2 weeks później...

Witaj

My z mężem jestesmy w trakcie inwestycji w oparciu o ten projekt.

Zlikwidowaliśmy w garazu okno i poszerzylismy go o metr.

Poza tym łaczymy sypialnię(tą bez tarasu) z pokojem na przeciw leżącym (ten przy łazience) i poprzez wstawienie drzwi przesuwanych robimy dużą garderobę do której dostęp bedzie z sypialni własnie.

W tej chwili jestesmy na etapie zakładania stropu.

a Ty na jakim?

Jakie zmiany?

• 3 months później...
  • 3 months później...
  • 1 month później...

Bardzo prosty a co ważne funkcjonalny :)

zalecam rekuperator , 2 kominy do kasacji zostawić tylko 1-den gdzie kominek :)

Schody betonowe skasować i drewniane zabiegane jest super:)

Oknow w salonie zmieniłem 196x186 widok super:)

Wyjście na taras proponuje HS i grzejniki w salonie w podłodze zaraz jak okno, i dzrwi tarasowe , pozostałe CO jak w projekcie, grzejnik proponuje jeszcze jak schody około 2KW.

Zalecam zrobić bilans zapotrzebowanie na ciepło , zamontowanie rekuperator wprowadza spadek zapotrzebowania na energię z audytu energetycznego mam zapotrzebowanie 86 KW rocznie na 1m2 wraz z wodą rodzina 3-osobowa.

Jeśli zdecydujecie się inwestorzy na budowę domu zalecam zrobić zapotrzebowanie przed wyborem pieca i grzejników.

ogrzewanie domu październik kwiecień 22 st. +rekuperator 22( ciepła woda 60st.) ustawiony spaliłem 3,5 tony ekogroszku. Lepiej zapłacić projektantom z pojęciem.

Edytowane przez szymonek2312

Bardzo prosty a co ważne funkcjonalny :)

zalecam rekuperator , 2 kominy do kasacji zostawić tylko 1-den gdzie kominek :)

Schody betonowe skasować i drewniane zabiegane jest super:)

Oknow w salonie zmieniłem 196x186 widok super:)

Witaj,

czuję, że jesteś szczęśliwy i zadowolony z wybranego projektu. Może pochwalisz i pokażesz kilka fotek!!

Ja jestem na etapie wykończeniowym, kilka miesięcy i zamieszkam - chyba w tym roku zdąrzę!!!!

POzdrawiam

POLL&!