Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Bardzo prosty a co ważne funkcjonalny :)

zalecam rekuperator , 2 kominy do kasacji zostawić tylko 1-den gdzie kominek :)

Schody betonowe skasować i drewniane zabiegane jest super:)

Oknow w salonie zmieniłem 196x186 widok super:)

Wyjście na taras proponuje HS i grzejniki w salonie w podłodze zaraz jak okno, i dzrwi tarasowe , pozostałe CO jak w projekcie, grzejnik proponuje jeszcze jak schody około 2KW.

Zalecam zrobić bilans zapotrzebowanie na ciepło , zamontowanie rekuperator wprowadza spadek zapotrzebowania na energię z audytu energetycznego mam zapotrzebowanie 86 KW rocznie na 1m2 wraz z wodą rodzina 3-osobowa.

Jeśli zdecydujecie się inwestorzy na budowę domu zalecam zrobić zapotrzebowanie przed wyborem pieca i grzejników.

ogrzewanie domu październik kwiecień 22 st. +rekuperator 22( ciepła woda 60st.) ustawiony spaliłem 3,5 tony ekogroszku. Lepiej zapłacić projektantom z pojęciem.

Bardzo prosze o przeslanie zdjec z budowy sosnowego wzgorza ja wylalem fundamenty i tez mam zamiar zrezygnowac z tych ciezkich lanych schodow tylko co z ta lazienka pod nimi no i te kominy to bardzo ciekawe mam zamiar na kominek zalozyc plaszc wodny czyli co piec pod kominek czy jak bo nie bardzo wiemy o co chodzi przeciez 1 komin jest do pieca a grzejnikow nie ma w salonie wiec co tylko podloga grzeje ale na prad czy pod piec podlaczona ja naprawde chcialbym wiedziec i to zobaczyc czekam na odpowiedz bo jestem bardzo ciekawy rozwiazania szymonek pozdrawiam w koncu ktos tez buduje ten dom [email protected] bede wdzieczny za zdjecia

• 2 months później...
  • 3 weeks później...
  • 1 year później...
  • 3 months później...