revo 25.01.2004 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2004 Przymierzamy się do projektu Przyjazny dom z Pracowni Stylowy Domhttp://www.stylowydom.com.pl/projekty/pd1/pd1.html.Według nas plusy to: wszystko co dla dorosłych na dole, góra dladzieci. Dodatkowo feng-shui dla żony. Inne projekty z tej pracowni mozepiękniejsze.Proszę o opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 25.01.2004 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2004 revo, chyba podałeś błędny adres. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
revo 25.01.2004 21:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2004 Przepraszam, nie wiem co z tym adresem.Proszę bardzo po kolei http://www.stylowydom.com.pl/i następnie Przegląd projektów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 26.01.2004 00:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2004 O którym myślicie?http://www.stylowydom.com.pl/images150/pd1_150.jpg http://www.stylowydom.com.pl/images150/pd2_150.jpg Projekt 1 czy Projekt 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
revo 26.01.2004 05:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2004 Projekt 1. Różnicę między projektami są niewielkie:stop nad salonem podwyzszony o 0,5 metra lub katedralnyoraz różne wersje poddasza. Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 27.01.2004 01:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2004 Dom wygląda bogato i metraż też zachęcający. O ile parter wydaje się być, na pierwszy rzut oka, w miarę funkcjonalny, o tyle poddasze ma jakieś małe, w stosunku do ogólnej powierzchni, sypialnie, szczególnie w wersji A. Mile widziany był by pokój kąpielowy na górze, zamiast niewielkiej łazienki. I to wc na piętrze dostępne tylko z pokoju 5. Jeszcze w pełni wyposażoną łazienkę jestem w stanie zrozumieć, ale nie samo wc? A dla kogo ten pokój kąpielowy na parterze? Dla gości? Dla tak sporego metrażowo domu, przewiduję dużą działkę, licznych mieszkańców, lub częstych gości. Zakładając, że będą 2 samochody, to z miejscem na różne sprzęty okołodomowe raczej cienko.Gdzieś trzeba trzymać krzesła ogrodowe, stół, jakiś parasol. Kosiarke, taczkę, drabinkę, rowery, ... i jeszcze tochę. Garaz wprawdzie obszerny, ale ja akurat nie jestem zwolenniczką robienia z garażu magazynu okresowo używanych sprzętów. To tyle na razie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
revo 27.01.2004 20:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2004 Ewuniu dziękuje za opinię, na szczęście nie była miażdżąca. Kilka odpowiedzi na uwagi.Łazienka na górze jedna większa to pierwsza z rozważanych modyfikacji, kolejna to zamianakorytarza z kuchni na górę na spiżarnię. Salon kąpielowy łącznie z garderobą jest przeznaczony wyłącznie do użytku domowników. Dla gości służyć ma WC sąsiadującez kuchnią. Ponoć większa odległość WC od salonu poprawia komfort akustyczny gości.Brak pomieszczenia gospodarczego jest istotnym mankamentem. Może dla przechowywaniaczęści sprzętu ogrodowego przeznaczyć kotłownię.Proporcje między powierzchnią poddasza a parterem wynikają z założenia umieszczeniana parterze wszystkich pomieszczeń niezbędnych dla funkcjonowania rodziców, stąd takaduża powierzchnia parteru charakterystyczna dla domów parterowych. Pełne podwojenie powierzchni parteru na poddaszu dałoby olbrzymią powierzchnie. Takie założenie daje możliwość wykończenia domu etapami jak i wyłączenie z eksploatacji poddasza w przyszłości. Działka duża 40x50 metrów, na szczycie wzgórza, wjazd od zachodu. Aktualnie czekamy na warunki zabudowy. Czasu na wybór projektu coraz mniej.Cenne byłyby uwagi co do spraw budowlanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbapis 18.03.2004 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2004 Ten projekt był kiedyś prezentowany w, bodajże, "Ładnym Domu" jako przykład domu idealnego według zasad Feng Shui. Bardzo mi się podoba, jednak dla nas jest za duży. Gratuluję wyboru i życzę powodzenia w budowie i użytkowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 18.03.2004 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2004 revo podpisuje sie pod opinia Ewuni dwiema recami Dom jest przepiekny, ale niestety niepraktyczny, wlasnie ze wzgledu na brak (przy jego metrazu!) pomieszczen gospodarczych. Tak w ogole kocham domy Szewczyka, ale zrezygnowalam z zakupu "domu z gabinetem" wlasnie ze wzgledu na koszty budowy . Przejrzyj posty moje i innych wielbicieli tej pracowni pod tytulem "Watek bungalowowy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DxHxS 18.08.2009 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 Ni jak sie to ma do naszej kultury....Dom wg Feng shui POWINIEN MIEC TOLALETY POZA DOMEM:) nie wiem czy ktos bedzie chętny latac z tyłkiem po mrozie;) Sorry za takie uproszczenie ) jezeli kogos uraziłam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts