Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

hej wszystkim ! Trawin dziękuję za życzenia i ciepłe słowa :) Taras faktycznie "zaskoczył" nas swoją wielkością, ale co tam, nie będziemy kosić za dużo trawy :D

To ustrojstwo o które pytasz to chyba taka zaślepka od wyciągu z kuchni, tak? to jest taki daszek, żeby mi się nie lało na kuchenkę (bo lało niestety i jak padało to się nie dało zrobić herbaty) i tam w środku jest klapeczka, co to się unosi jak wyciąg działa a zamyka jak nie działa :) w Casto kupione. No chyba że pytasz o co innego, to napisz na której ścianie to ustrojstwo siedzi.

Dzięki :) Nam też bardzo się podobają :) I nie były naprawdę drogie... za całość z montażem zapłaciliśmy 3500zł. Ten sam stolarz ma nam robić też drzwi wewnętrzne (ale tylko dolne, bo nie stać nas na wszystkie, na góre zakupimy jakąś porte w promocji ;) ) i schody wewnątrz.

A środek... :( No właśnie... płytkarz ma przyjść "na początku" listopada (miał wejść po 20 października... jakby nie patrzył no to będzie to po 20 października, nie ? :p ) Towar na łazienki pomału zjeżdża ... Malować chcemy zacząć sami... zobaczymy jak nam to pójdzie. Może w przyszłym tygodniu hydraulik dokończy swoją robote... Nic nie idzie tak jak chcemy :( Mamy nawet problem z wyborem gniazdek, włączników :( i kolorów farb...

A co u Ciebie? Wprowadzasz się pomału? My chcielibyśmy zamieszkać na swoim przed nowym rokiem, właściwie musimy :-P

A u Myometis tworzy się piękne otoczenie, co ? Naprawdę jesteśmy pod wrażeniem :)

Pozdrawiamy!!!

hej Trawin, czy te drzwi to Stolpaw? mam taką jedną uwagę: jak zamawiałam drzwi, chciałam koniecznie z dużym świetlikiem, bo nie mamy okna. Jak zamontowali to byłam happy bo i doświetlony wiatrołap i ja widzę co się przed domem dzieje :) bawiliśmy się z Mru, sprawdzając kiedy i z jakiego konta i w przy jakim oświetleniu widać co się dzieje w środku. No i bomba. A dziś wolę mieć zasunięte drzwi wiatrołapu bo cały czas mam wrażenie że ktoś na mnie patrzy :) Ciekawe jakie wy będziecie mieć odczucia. Mimo wszystko chyba nie żałuję tego świetlika :)

pozdrawiam

Nie, nie... :no: Robił nam je prywatny zakład stolarski z Miłosławia :) tj. w Wielkopolsce... zakład stolarski sroczyński

My tez chcieliśmy "doświetlić" wiatrołap, a poza tym nie wiem dlaczego chcieliśmy "szersze" drzwi ;) może dlatego, by nasz dom troszkę różnił się od domu sąsiada - z przeciwka, który ma ten sam projekt :) :) :) :D Na razie jesteśmy zadowoleni, bardzo nam się podobają i oby tak zostało ;)

do nas wczoraj przyjechał piec z zasobnikiem

DSC_2977.JPG

w końcu dojechały też sztachety na ogrodzenie- piękne, dłuuuugie olchowe :) będzie zabawa z dwukrotnym malowaniem 300 sztachet...w sam raz na jesienne dłuuuugie wieczory :)

a co u pozostałych, wątek spada coraz niżej, smętnie jakoś się zrobiło, jesiennie, jakby nic się nie działo, a dzieje się na pewno u każdego wiele ciekawego!!! :D

• 2 weeks później...
A my od poniedziałku zaczynamy układać więźbę :) z ekipy jestem bardzo zadowolona życzę każdemu takich ludzi :) kurcze że też nie potrafię wrzucać zdjęć....obyło się bez większych problemów tylko strasznie dużo stali w tym naszym M131 moi fachowcy mówili że dla nich jest pzezbrojony ale robili smy jak w projekcie,jesteśmy teraz na etapie wyboru okien ceny jakiś kosmos okna takie jak masz Ty Maćku oknoplast 3 szybowe platinum evolution kolor orzech plus brama garażowa z napędem wiśniowski cena 24 tyś!!!bez rolet! masakra jakaś nie stać nas na to i chyba zdecydujemy się na system Aluplast 7000- RL(Round Line- profil opływowy, nie "kanciasty") + pakiet 3- szybowy K-0,7+ ciepła ramka koszt 12440 z rolet rezygnujemy...czy tą ramkę ciepła warto brać ?słyszałam różne opinie...mam pytanie do Myometis coż to za piękny tynk na Twoim domku???? kolor rewelacja moje ukochane beże :) możesz podać numer nazwę firmę?jaki to tynk silikatowy silikonowy ?jaki?Pozdrawiam :)