gosja 23.05.2013 06:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 jako, że zostałam wywołana do odpowiedzi, uprzejmie melduję, że żyję rzeczywiście zaniedbałam trochę forum, dziennik budowy, ale mam nadzieję, że wkrótce nadrobię zaległości i co nieco dołączę dla potomnych Nie mieszkamy jeszcze, ale jesteśmy już na finiszu, planujemy w ciągu kilku tygodni się przeprowadzić. Młyn w związku z tym jest spory, dużo prac nadal w trakcie, a ile zostanie nam na później- ho ho! zdjęcia wstawię na weekendzie, obiecuję na prędce znalazłam kilka, ale wybaczcie słabą jakość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karola2657 26.05.2013 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2013 Ależ Wam zazdroszczę że jesteście już na tym etapie Gosja weekend się kończy a Ty obiecałaś fotki gratuluję pięknych wnętrz Maćku my też niestety posuwamy się do przodu małymi krokami kasa się skończyła trzeba czekać od wypaty do wypłaty ale powoli damy radę ... nie mamy jeszcze ostatecznych drzwi ciągle jest prowizorka bramy garażowej też nie ma ale mnie cieszy każdy kolejny kroczek wylewki wyszły piękne gładziutkie prościutkie naprawdę super !mąż i szwagier robią stelaże na sufity i ocieplenie.Maćku my mamy projekt mebli kuchennych z ikea w białym połysku będziemy mieć też wyspę kuchenna cena wyszła 16 tyś chyba jeszce nie najgorzej bo w cenę jest wliczony sprzęt agd a z mebli kuchennych ikea jestem naprawdę zadowolona i szczerze polecam wnętrza będziemy mieć jaśniutkie ściany jasno szary wpadający w bez na jednej ścianie szary ciemniejszy białe meble w połysku jasno dębowe podłogi białe drzwi i białe listwy przypodłogowe tak to sobie wymyśliłam mniej więcej jaśniutko nowocześnie i minimaistycznie.Zobaczymy jak to wyjdzie Gosja czekam na fotki plissss Maćku Ciebie też proszę a co u reszty ? Państwu Mruczkom gratuluję ślicznego dzieciątka sama słodycz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karola2657 26.05.2013 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek.nowy 27.05.2013 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 Zdjęcia wrzucę jak trochę ogarnę na placu budowy Teraz walczymy z gładziami i wszystko pozasłaniane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 02.06.2013 14:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2013 (edytowane) kilka świeżych fotek a to nasz szczeniaczek Edytowane 2 Czerwca 2013 przez gosja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myometis 07.06.2013 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 Gosia piękne masz te panele, naprawdę... ale obawiam się o ich życie przy psie i wyjściu na taras patrząc ile cierpi moja podłoga i jak trudno nawet płytki utrzymywać w jako takiej czystości, trzebaby mopa i miotły z łapy nie wypuszczać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karola2657 19.06.2013 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 Gosja wnętrza śliczne a możesz wrzucić kuchnie i inne pomieszczenia? u nas nic sie nie dzieję oprócz tego że z pomocą tausia wykuliśmy otwór na okno w wiatrołapie. Stwierdziłam że jednak ciemno będzie w sobotę mają je zamontować a oprócz tego to nicccccc mąz zagranicą będzie dopiero za 3 tygodnie wiec dopiero wtedy będziemy tyrac od rana do nocy.Aaaaa i doczekaliśmy się adresu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karola2657 19.06.2013 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karola2657 19.06.2013 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 wyżej tatuś walczący z oknem i ja wraz z synusiem dumnie prezentujący nasz numer domu pokrze Wam jeszcze stelaże pracę mojego męza i szwagra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 20.06.2013 21:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 na weekendzie przeprowadzka, trzymajcie kciuki a tak wygląda moja kuchnia, jeszcze brakuje kilku sprzętów ale co konieczne ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek.nowy 21.06.2013 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2013 Gratuluję!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 27.06.2013 06:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2013 26.06.2013 MIESZKAMY!!!! fajnie, fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M-131 01.08.2013 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 26.06.2013 MIESZKAMY!!!! fajnie, fajnie Gratulacje!!! Boska ta kuchnia, chyba na wymiar co ??? Uroczy domek z niecierpliwością czekam na więcej fotek My otrzymaliśmy pozwolenie na budowę więc zobaczymy jak dalej nam pójdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grodzisk 01.01.2014 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2014 Witamy wszystkich, trochę nie na temat ale... Nie ma chyba tego projektu na Forum a szkoda - jest ciekawy i bardzo podobny do omawianego tutaj M-131 autorstwa Konrada Matuszewskiego. Długo szukaliśmy projektu domu, ostatecznie zdecydowaliśmy się jednak na M-90 Podoba nam się możliwość wykończenia poddasza w 2 etapie. Czy ktoś budował może ten dom w pobliżu Warszawy lub ew. na Podlasiu? I jeszcze jedno ważne pytanie - czy ktokolwiek montował wentylację mechaniczną (z rekuperatorem)? Jakie są dodatkowe koszty z tym związane (modyfikacja projektu oraz koszty instalacji)? Z góry dziękujemy za odpowiedzi. Pozdrawiamy,D&D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karola2657 08.03.2014 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2014 Mieszkamy aczkolwiek tylko na parterze ale i tak jest bosko przedstawiam Wam pracę moją i mojego męża wszystko robiliśmy sami od tynków po regipsy szpachlowanie szlifowanie malowanie panele aż po skręcanie mebli kuchennych brakuje kominka ale miejsce przeznaczone na niego czeka kanapa i stolik kawowy tymczasowy ze starego mieszkania brakuje jeszcze białych listew przypodłogowych cokołów w kuchni stołu i krzeseł ale kuchnia jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karola2657 08.03.2014 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2014 Mieszkamy aczkolwiek tylko na parterze ale i tak jest bosko przedstawiam Wam pracę moją i mojego męża wszystko robiliśmy sami od tynków po regipsy szpachlowanie szlifowanie malowanie panele aż po skręcanie mebli kuchennych brakuje kominka ale miejsce przeznaczone na niego czeka kanapa i stolik kawowy tymczasowy ze starego mieszkania brakuje jeszcze białych listew przypodłogowych cokołów w kuchni stołu i krzeseł ale kuchnia jest [ATTACH=CONFIG]247017[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]247018[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]247019[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]247020[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]247021[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasikon 09.05.2014 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2014 Witam, właśnie rozpoczęliśmy drogę do naszego nowego domu. Od dłuższego czasu jesteśmy obserwatorami forum. Zainspirowaliście nas, daliście wiarę, że nie tylko budowlaniec może być inwestorem. Mam nadzieję uda nam się spełnić nasze marzenie. Trzymajcie za nas kciuki. Postaram się w miarę możliwości chwalić się postępami prac, dla mnie informacje z całego forum są bezcenne. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasikon 09.05.2014 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2014 Witam, właśnie rozpoczęliśmy drogę do naszego nowego domu. Od dłuższego czasu jesteśmy obserwatorami forum. Zainspirowaliście nas, daliście wiarę, że nie tylko budowlaniec może być inwestorem. Mam nadzieję uda nam się spełnić nasze marzenie. Trzymajcie za nas kciuki. Postaram się w miarę możliwości chwalić się postępami prac, dla mnie informacje z całego forum są bezcenne. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karola2657 20.05.2014 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2014 i forum umarło...żyjecie tam haloooo??? kasikon trzymam kciuki i życzę powodzenia gdzie budujecie?ja teraz uważam że dom mimo że jest funkcjonalny dla nas jest za duży wybrałabym już coś innego mniejszego.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek.nowy 21.05.2014 04:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2014 Cześć, normalna kolej rzeczy. Budujemy nowy dom, ekscytujemy się tym, szukamy inspiracji, wiedzy. wymieniamy doświadczenia... A potem to już nie jest takie ekscytujące, po prostu mieszkamy w swoim wybudowanym domu i nie mamy czasu na pisanie na forum Teraz to już pole do popisu dla nowych budowniczych. Chyba, że po przeczytaniu wątku wiedzą już tyle, że też nie chce im się pisać. Kasikon, pamiętaj, że na końcu budowania prawie zawsze brakuje pieniędzy, więc jak możesz coś zaoszczędzić na początku to to zrób, nie daj się naciągnąć handlowcom na gadanie typu " no tak ta cegła jest dobra, ale mam w ofercie lepszą i na całej dostawie to będzie drożej tylko 5, 8, 10 tys. (niepotrzebne skreślić), a co to jest taka mała kwota przy budowie domu...". Uwierz mi że przy końcówce może braknąć tych 5, 8, 10 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts