Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gosja!

do kwoty 168 tys mamy sobie doliczyć jeszcze podatek :( tak było w zestawieniu!

wiem, wiem wszsytko zależy od regionu.

mamy kolejną ekipę, tańszą. ale im trzeba dostarczać materiały! trochę nam to nie na rękę :( ale zobaczymy!

nadal czekamy na kolejne wyceeny.

pozdr!

Gosja!

do kwoty 168 tys mamy sobie doliczyć jeszcze podatek :( tak było w zestawieniu!

wiem, wiem wszsytko zależy od regionu.

mamy kolejną ekipę, tańszą. ale im trzeba dostarczać materiały! trochę nam to nie na rękę :( ale zobaczymy!

nadal czekamy na kolejne wyceeny.

pozdr!

Witam.

Spójrz na to z tej strony. Jeśli wszystko kupisz w jednej hurtowni to dostaniesz fajny rabat. Poza tym można będzie się dogadać co do transportu partiami w odpowednim terminie. Trochę więcej zachodu ale trochę kaski zostaje w kieszeni.:-)

Pozdrawiam.:-)

hej Sigur! :)

wyceny z hurtowni owszem dostaliśmy, te które bierzemy pod uwagę, naprawdę różnią sie od siebie... z 1-ej na pewno nie weźmiemy wszystkiego! poza tym nie ma nas w PL i trochę głupio jeśli zabraknie ekipie ( np. ) kilo gwoździ i ktoś ma jechać i szukać...

a tym transportem też cyrki! jedni doliczają za palety.... inni biorą w kaucję! nie wszystkie hurt. też chcą przechowywać długo towar! nie wszystkie mają rozładunek wliczony przy odbiorze! tak sie wydaje, ale są haczyki!

dziekuje za podpowiedź!

w sobotę obdzwaniamy tych leniuchów co nam nie dali odpowiedzi! uch!!!!

pozdrawiam Was i życzę pięknego wekeendu!

hej Sigur! :)

wyceny z hurtowni owszem dostaliśmy, te które bierzemy pod uwagę, naprawdę różnią sie od siebie... z 1-ej na pewno nie weźmiemy wszystkiego! poza tym nie ma nas w PL i trochę głupio jeśli zabraknie ekipie ( np. ) kilo gwoździ i ktoś ma jechać i szukać...

a tym transportem też cyrki! jedni doliczają za palety.... inni biorą w kaucję! nie wszystkie hurt. też chcą przechowywać długo towar! nie wszystkie mają rozładunek wliczony przy odbiorze! tak sie wydaje, ale są haczyki!

dziekuje za podpowiedź!

w sobotę obdzwaniamy tych leniuchów co nam nie dali odpowiedzi! uch!!!!

pozdrawiam Was i życzę pięknego wekeendu!

Witaj.

Zapominam często, że Polska to dziki kraj. Tylko tu klienta traktuje się jak dojną krowę a nie jak partnera do zrobienia interesu. Faktycznie z za granicy ciężko Wam będzie dopilnować wszystkiego. Życzę powodzenia w negocjacjach. Pozdrawiam.:-)

Witam serdecznie!

M-131 to mój wymarzony projekt, ale realia finansowe:(, wyszło mi, że podobny projekt bez garażu to ok 50,000 mniej co o nim sądzicie? http://projekty.lipinscy.pl/Vigo/

Witaj.

Domek faktycznie fajny i funkcjonalny ale trochę mało miejsca na niezbędne narzędzia (kosiarka, szufla do śniegu etc.). Pamietaj, że gdzieś to wszystko trzeba upchnąć. Nie da się wszytkiego trzymać w kotłowni. Takie "przydasie" niestety uwielbiają się mnożyć.:-( Czy liczyłaś ile wyniesie M-131 bez garażu? Może nie warto rezygnować z wymarzonego projektu?:-)

ta dam, no to zamówiliśmy projekt :) M-131 bo mnie w rodzinie przegłosowali :p, właśnie dostaliśmy projekty zmian - mamy powiększony wykusz a nad nim balkon i poszerzony garaż, podzielony strych a reszta bez zmian (choć pomysłów było wiele). Poza tym w ten weekend byłam w Wielkopolsce w podobnym domu (nie pamiętam nazwy projektu) i utwierdziłam się w przekonaniu że wykusz bardzo rozjaśnia salon i nadaje klimat i tak to ja - zagorzały przeciwnik, nagle go polubiłam :)

sie dzieje :) na forum, a ja nadal w kartonach i workach na śmieci :-)

ale myślę, że w okolicy weekendu już spokojnie dołączę do Was

Cieszę się Myometis, że już masz projekt, fajnie, że dołączyła do nas dagmarka, kolejna fanka M131

Sigur, nie kombinuj z innymi projektami, szkoda czasu, i tak wrócisz do M131 :)

a właśnie- może by nadać dla M131 jakąś ksywkę, która by do niego pasowała..

czekam na propozycje :-)

ta dam, no to zamówiliśmy projekt :) M-131 bo mnie w rodzinie przegłosowali :p, właśnie dostaliśmy projekty zmian - mamy powiększony wykusz a nad nim balkon i poszerzony garaż, podzielony strych a reszta bez zmian (choć pomysłów było wiele). Poza tym w ten weekend byłam w Wielkopolsce w podobnym domu (nie pamiętam nazwy projektu) i utwierdziłam się w przekonaniu że wykusz bardzo rozjaśnia salon i nadaje klimat i tak to ja - zagorzały przeciwnik, nagle go polubiłam :)

GRATULUJĘ!!!

Jak będziesz mogła to wrzuć na maila rysunki zmian jakich dokonaliście. [email protected]

Pozdrawiam serdecznie.:-)

sie dzieje :) na forum, a ja nadal w kartonach i workach na śmieci :-)

ale myślę, że w okolicy weekendu już spokojnie dołączę do Was

Cieszę się Myometis, że już masz projekt, fajnie, że dołączyła do nas dagmarka, kolejna fanka M131

Sigur, nie kombinuj z innymi projektami, szkoda czasu, i tak wrócisz do M131 :)

a właśnie- może by nadać dla M131 jakąś ksywkę, która by do niego pasowała..

czekam na propozycje :-)

Witaj.:-)

Nie kombinuję, po prostu jeszcze mam trochę czasu i szukam. W końcu dom się buduje na lata i człek chciałby się w nim czuć komfortowo.

Co do ksywki to może po prostu "chatka". Dom jest niewielki i nastrojowy.

Witam ponownie,czy długość wykusza zostawiliście bez zmian czy tylko go pogłębiliście?

Witam,

po kilku miesiącach poszukiwań wróciłem do projektu M-131. Nie znalazłem żadnego lepszego. Własnie jestem na etapie załatwiania papierów. Jeśli mógłbym prosić o przesłanie proponowanych zmian na mojego e-maila ([email protected]). Planuje rozpocząć budowę na wiosnę (jak urzędnicy pozwolą).