Sigur 14.10.2010 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2010 Witaj. W projekcie łazienka ma 2,2 m2 a ta na rzutach ma 2,4 m2. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wrocia 14.10.2010 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2010 Gosja! do kwoty 168 tys mamy sobie doliczyć jeszcze podatek tak było w zestawieniu! wiem, wiem wszsytko zależy od regionu. mamy kolejną ekipę, tańszą. ale im trzeba dostarczać materiały! trochę nam to nie na rękę ale zobaczymy! nadal czekamy na kolejne wyceeny. pozdr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sigur 15.10.2010 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2010 Gosja! do kwoty 168 tys mamy sobie doliczyć jeszcze podatek tak było w zestawieniu! wiem, wiem wszsytko zależy od regionu. mamy kolejną ekipę, tańszą. ale im trzeba dostarczać materiały! trochę nam to nie na rękę ale zobaczymy! nadal czekamy na kolejne wyceeny. pozdr! Witam. Spójrz na to z tej strony. Jeśli wszystko kupisz w jednej hurtowni to dostaniesz fajny rabat. Poza tym można będzie się dogadać co do transportu partiami w odpowednim terminie. Trochę więcej zachodu ale trochę kaski zostaje w kieszeni. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wrocia 15.10.2010 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2010 hej Sigur! wyceny z hurtowni owszem dostaliśmy, te które bierzemy pod uwagę, naprawdę różnią sie od siebie... z 1-ej na pewno nie weźmiemy wszystkiego! poza tym nie ma nas w PL i trochę głupio jeśli zabraknie ekipie ( np. ) kilo gwoździ i ktoś ma jechać i szukać... a tym transportem też cyrki! jedni doliczają za palety.... inni biorą w kaucję! nie wszystkie hurt. też chcą przechowywać długo towar! nie wszystkie mają rozładunek wliczony przy odbiorze! tak sie wydaje, ale są haczyki! dziekuje za podpowiedź! w sobotę obdzwaniamy tych leniuchów co nam nie dali odpowiedzi! uch!!!! pozdrawiam Was i życzę pięknego wekeendu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 15.10.2010 17:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2010 u mnie weekend bardzo pracowity- w y p r o w a d z k a !!! akcję kończę we wtorek, trzymajcie kciuki, żeby jakoś to przeżyć.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sigur 18.10.2010 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2010 hej Sigur! wyceny z hurtowni owszem dostaliśmy, te które bierzemy pod uwagę, naprawdę różnią sie od siebie... z 1-ej na pewno nie weźmiemy wszystkiego! poza tym nie ma nas w PL i trochę głupio jeśli zabraknie ekipie ( np. ) kilo gwoździ i ktoś ma jechać i szukać... a tym transportem też cyrki! jedni doliczają za palety.... inni biorą w kaucję! nie wszystkie hurt. też chcą przechowywać długo towar! nie wszystkie mają rozładunek wliczony przy odbiorze! tak sie wydaje, ale są haczyki! dziekuje za podpowiedź! w sobotę obdzwaniamy tych leniuchów co nam nie dali odpowiedzi! uch!!!! pozdrawiam Was i życzę pięknego wekeendu! Witaj. Zapominam często, że Polska to dziki kraj. Tylko tu klienta traktuje się jak dojną krowę a nie jak partnera do zrobienia interesu. Faktycznie z za granicy ciężko Wam będzie dopilnować wszystkiego. Życzę powodzenia w negocjacjach. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sigur 18.10.2010 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2010 u mnie weekend bardzo pracowity- w y p r o w a d z k a !!! akcję kończę we wtorek, trzymajcie kciuki, żeby jakoś to przeżyć.... Witaj. Dasz radę. Forumowicze są z Tobą. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Babette1719507502 18.10.2010 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2010 Witam serdecznie!M-131 to mój wymarzony projekt, ale realia finansowe:(, wyszło mi, że podobny projekt bez garażu to ok 50,000 mniej co o nim sądzicie? http://projekty.lipinscy.pl/Vigo/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sigur 18.10.2010 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2010 Witam serdecznie! M-131 to mój wymarzony projekt, ale realia finansowe:(, wyszło mi, że podobny projekt bez garażu to ok 50,000 mniej co o nim sądzicie? http://projekty.lipinscy.pl/Vigo/ Witaj. Domek faktycznie fajny i funkcjonalny ale trochę mało miejsca na niezbędne narzędzia (kosiarka, szufla do śniegu etc.). Pamietaj, że gdzieś to wszystko trzeba upchnąć. Nie da się wszytkiego trzymać w kotłowni. Takie "przydasie" niestety uwielbiają się mnożyć. Czy liczyłaś ile wyniesie M-131 bez garażu? Może nie warto rezygnować z wymarzonego projektu? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sigur 18.10.2010 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2010 Ja z kolei trafiłem na projekt Mandala. Jego wadą jest to, że jeszcze jest w przygotowaniu i dopiero za ok. 2 miesiące będzie gotowy (kosztorys etc.). http://www.domoweklimaty.pl/index.php?page=projects&action=project&project_id=2875 Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myometis 18.10.2010 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2010 ta dam, no to zamówiliśmy projekt M-131 bo mnie w rodzinie przegłosowali , właśnie dostaliśmy projekty zmian - mamy powiększony wykusz a nad nim balkon i poszerzony garaż, podzielony strych a reszta bez zmian (choć pomysłów było wiele). Poza tym w ten weekend byłam w Wielkopolsce w podobnym domu (nie pamiętam nazwy projektu) i utwierdziłam się w przekonaniu że wykusz bardzo rozjaśnia salon i nadaje klimat i tak to ja - zagorzały przeciwnik, nagle go polubiłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dagmarka 18.10.2010 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2010 witam ten projekt jast super chociez miałam wcześniej inny w planach ale ten jast fajniejszy. Jeśli ktoś ma jakiś pomysł na ulepezenie tego domku proszę o przesłanie mi zmian mile widziane będze jakies zdjęcie z zaczentej budowy mój adres [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dagmarka 18.10.2010 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2010 a jeszcze ta mała łazienka na dole jest mowośc ją powiększyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 18.10.2010 18:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2010 sie dzieje na forum, a ja nadal w kartonach i workach na śmieci ale myślę, że w okolicy weekendu już spokojnie dołączę do Was Cieszę się Myometis, że już masz projekt, fajnie, że dołączyła do nas dagmarka, kolejna fanka M131 Sigur, nie kombinuj z innymi projektami, szkoda czasu, i tak wrócisz do M131 a właśnie- może by nadać dla M131 jakąś ksywkę, która by do niego pasowała.. czekam na propozycje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dagmarka 18.10.2010 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2010 tak projekcik jest wow jak masz jakieś fajne rozwiązania to prześlij mi je bo jestem strasznie ciekawa. dagmarka: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 18.10.2010 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2010 wydaje mi się, że wszystkie nasze pomysły co do zmian, zawarte są w tym forum. ja przede wszystkim rezygnować będę z wykusza, lekko powiększę dolną łazienkę, zlikwiduję spiżarkę, a za to zwiększę garderobę przy wejściu.. reszta to kosmetyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sigur 19.10.2010 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2010 ta dam, no to zamówiliśmy projekt M-131 bo mnie w rodzinie przegłosowali , właśnie dostaliśmy projekty zmian - mamy powiększony wykusz a nad nim balkon i poszerzony garaż, podzielony strych a reszta bez zmian (choć pomysłów było wiele). Poza tym w ten weekend byłam w Wielkopolsce w podobnym domu (nie pamiętam nazwy projektu) i utwierdziłam się w przekonaniu że wykusz bardzo rozjaśnia salon i nadaje klimat i tak to ja - zagorzały przeciwnik, nagle go polubiłam GRATULUJĘ!!! Jak będziesz mogła to wrzuć na maila rysunki zmian jakich dokonaliście. [email protected] Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sigur 19.10.2010 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2010 sie dzieje na forum, a ja nadal w kartonach i workach na śmieci ale myślę, że w okolicy weekendu już spokojnie dołączę do Was Cieszę się Myometis, że już masz projekt, fajnie, że dołączyła do nas dagmarka, kolejna fanka M131 Sigur, nie kombinuj z innymi projektami, szkoda czasu, i tak wrócisz do M131 a właśnie- może by nadać dla M131 jakąś ksywkę, która by do niego pasowała.. czekam na propozycje Witaj. Nie kombinuję, po prostu jeszcze mam trochę czasu i szukam. W końcu dom się buduje na lata i człek chciałby się w nim czuć komfortowo. Co do ksywki to może po prostu "chatka". Dom jest niewielki i nastrojowy. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rybkaB 19.10.2010 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2010 ta dam, no to zamówiliśmy projekt M-131 bo mnie w rodzinie przegłosowali , właśnie dostaliśmy projekty zmian - mamy powiększony wykusz a nad nim balkon i poszerzony garaż, podzielony strych a reszta bez zmian (choć pomysłów było wiele). Poza tym w ten weekend byłam w Wielkopolsce w podobnym domu (nie pamiętam nazwy projektu) i utwierdziłam się w przekonaniu że wykusz bardzo rozjaśnia salon i nadaje klimat i tak to ja - zagorzały przeciwnik, nagle go polubiłam Witam ponownie,czy długość wykusza zostawiliście bez zmian czy tylko go pogłębiliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek.nowy 21.10.2010 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2010 Witam, po kilku miesiącach poszukiwań wróciłem do projektu M-131. Nie znalazłem żadnego lepszego. Własnie jestem na etapie załatwiania papierów. Jeśli mógłbym prosić o przesłanie proponowanych zmian na mojego e-maila ([email protected]). Planuje rozpocząć budowę na wiosnę (jak urzędnicy pozwolą). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts