Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Papiery były składane w starostwie 21.09.2010 o godz 15.03 odbiór 26.10.2010 o 15.58 :).Budujemy w okolicach Płońska.Jutro zdejmujemy humus,geodeta wytycza budynek i cała naprzód. Czyli zaczynamy jeszcze w pażdzierniku.Myślałam,że trzeba czekać dwa tygodnie na uprawomocnienie decyzji, ale okazało się,że nie.Wiem, że listopad jest ryzykowny, ze względu na temperaturę, ale fachowcy mówią, że lepsza późna jesień niż wczesna wiosna.Do Myometis-wstaw proszę rzut parteru, bo zostało wstawione 2 razy poddasze.

to ja odpowiem-

- wypis i wyrys z MPZP-120 zł - 3 dni

- zmiany - p. Matuszewski-100 albo 200 ( nie pamietam)

- warunki przyłącza:woda-12 zł, energia darmo - po około dwa tygodnie

- geodeta- 800 dla 4 działek- 2 tygodnie

-adaptacja,projekt zagospodarowania, i załatwienie projektów mediów i wszystkiego do pozwolenia- 1800 zł-1 tydzien

- przyłącze energii- 2680 zł- czekam na podłączenie

- przyłacze wody - jeszcze nie wiem

- kanaliza - brak - przydomowa oczyszczalnia ścieków dotowana przez gminę i Unię - 2000 zł

- pozwolenie na budowe- 1 miesiąc i 5 dni

- wytyczenie 250 zł

o rety ale się dzieje na forum!!! a ja już po ostatecznej przeprowadzce, właśnie inauguruję pierwszą noc na nowym mieszkaniu i od wtorku ruszam z papierami w sprawie działki i budowy. oj, muszę nadrobić zaległości na forum i włączyć się w dyskusję :-) dajcie mi chwilkę, bym odpoczęła nieco...ps. net już działa :-)