Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ja dzisiaj miałam spotkanie z moim wykonawcą, ustalaliśmy sprawy budowlano- finansowe, wstępnie jestem zadowolona, szczegółową wycenę z etapami budowy dostanę mailem to wstawię ją tutaj dla porównania z Waszymi. Jutro czeka mnie spotkanie z panią architekt, żeby dograć sprawy projektu domu i przyłączy..Nie chcę zapeszać, ale chyba uda mi się dużą część papierologii załatwić dużo szybciej i sprawniej niż w standardzie...ale nic więcej w temacie, żeby nie zapeszyć ;-)

a projekt chyba kupię w przyszłym tygodniu z jedną zasadniczą zmianą- wykusz out ;-)

ja od jutra również rozpoczynam batalię urzędniczą, mam całą zimę na bieganie z papiórami, myślę że wystarczy.

o rany mam ciary, im bardziej zaawansowane czynię kroki tym bardziej się boję :)

Witaj.

Spójrz na to z tej strony - strach motywuje i daje niezły zastrzyk adrenaliny. :) Wykorzystaj ten "napęd".

Pozdrawiam serdecznie i powodzenia.:)

Właśnie wróciłam od pani architekt. Przeglądnęła projekt z naszymi Warunkami Zabudowy i....wszystko pasuje- mogę zamawiać projekt u Pana Matuszewskiego.

Zdecydowaliśmy się na wersję bez wykusza i zastanawiamy się nad tą opcją poszerzonego garażu o 60cm...

Geodeta polecony przez panią architekt zabiera się za robienie mapki do celów projektowych (ok 850 zł hmmm nie za tanio...)

Powiedział, że max w 1,5 miesiąca ją zrobi, ale powinien szybciej ( pewnie z racji znajomości z panią architekt)

Sigur, piszesz o motywującym strachu....hmm u mnie strach działa, ale na żołądek- boli niesamowicie!

Kochani, piszcie o etapach w papierologii, będzie nam łatwiej trafiać we właściwe miejsca i drzwi a przy okazji porównamy ceny usług w naszych regionach.

Witam

U mnie prace budowlane zaczęły sie na początku września, więc cała papierologia już jakiś czas za mną. Jedyna niedograna sprawa to zakład energetyczny, umowa była podpisana pod koniec marca a na działce jeszcze nie ma prądu. Więc, co mogę doradzić to częste ponaglanie i trzymanie ręki na pulsie. Reszta papierologi w moim przypadku poszła w miarę gładko, pomimo strachu po lekturze forum ;))

Witam

U mnie prace budowlane zaczęły sie na początku września, więc cała papierologia już jakiś czas za mną. Jedyna niedograna sprawa to zakład energetyczny, umowa była podpisana pod koniec marca a na działce jeszcze nie ma prądu. Więc, co mogę doradzić to częste ponaglanie i trzymanie ręki na pulsie. Reszta papierologi w moim przypadku poszła w miarę gładko, pomimo strachu po lekturze forum ;))

O super! Udało Ci się zacząć budowę w tym roku! Napisz z czego budujesz i jak możesz podaj kwotę za którą ekipa Ci buduje.

Czy ktoś z Was podnosić będzie ściankę kolankową na poddaszu? Na jaką wysokość jest w wersji oryginalnej w projekcie? Czy Waszym zdaniem jest na tyle odpowiednia, że pokoje na górze nie będą za niskie?

Witaj.

Na rysunkach poglądowych podana jest wysokość 100 cm. To sporo jak patrzę po innych projektach. Powinno być ok.:). Gdyby coś to z reguły w projekcie jest zgoda na podniesienie ścianki kolankowej o x-y pustaków, cegieł (z reguły o 1-2). Można to zrobić na placu budowy.

Pozdrawiam serdecznie.:)