Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Cześć Gosiu.

Działka jest w Dorotowie koło Olsztyna (a twoja lokalizacja?)

Jak byśmy się zdecydowali na M-131 to zapewne wersja murowana.

Co do wyceny będziemy szerzej wiedzieli na przełomie listopad/ grudzień (znajomy zajmie się wyceną), poinformujemy.

Jak już pokazaliśmy projekt, przerabiane będą napewna lukarny (zobaczymy zapewne wyjdą jeszcze inne sprawy).

Pozdrawiam

my w bardzo bliskiej okolicy Rzeszowa

i również będzie to wersja domu murowana

a co planujecie zrobić z lukarnami?

my na pewno zrezygnujemy z wykusza i nieco powiększymy łazienkę na dole (jeszcze nie wiem jak :-) ), ponieważ na czas wykończenia góry będziemy mieli do dyspozycji jedynie dolną łazienkę.

Dostałam właśnie od Pana Konrada rzut poddasza z przeróbką piętra. Strych został podzielony na pół. Pralnio -suszarnia jest od strony pokoju,wejście od strony schodów, druga połowa stychu pozostała strychem.-wejście równiez od schodów.Zmienila się w związku z tym łazienka i została wygospodarowana garderoba w drugim pokoju( ma 2.6 m). Wrzuciłabym Wam to na forum, ale nie wiem jak.Mam to w pdf.

Cześć aczap, gosja

Super wiadomość.

Jestem bardzo zainteresowany rzutem poddasza z podzieleniem strychu. Z żoną taką koncepcję rozważamy i zapewne wdrożymy.

Dodanie załącznika, nowa wiadomość, kliknij zarządzaj załącznikami i powinno być widoczne na forum jak nie pojdzie pozostanie wysyłanie na priv.

Gdzie zamierzasz budować?

Z lukarnami, poproszę żonę, aby w sobotę coś opisała (ona rozmawiał z fachowcem, szerzej opisze).

Pozdrawiam

Dostałam właśnie od Pana Konrada rzut poddasza z przeróbką piętra. Strych został podzielony na pół. Pralnio -suszarnia jest od strony pokoju,wejście od strony schodów, druga połowa stychu pozostała strychem.-wejście równiez od schodów.Zmienila się w związku z tym łazienka i została wygospodarowana garderoba w drugim pokoju( ma 2.6 m). Wrzuciłabym Wam to na forum, ale nie wiem jak.Mam to w pdf.

ooo!! super! gdyby Ci się nie udało wstawić pliku na forum, poproszę o maila z plikiem- też myślałam o tej przeróbce strychu

Cześć aczap, gosja

Super wiadomość.

Jestem bardzo zainteresowany rzutem poddasza z podzieleniem strychu. Z żoną taką koncepcję rozważamy i zapewne wdrożymy.

Dodanie załącznika, nowa wiadomość, kliknij zarządzaj załącznikami i powinno być widoczne na forum jak nie pojdzie pozostanie wysyłanie na priv.

Gdzie zamierzasz budować?

Z lukarnami, poproszę żonę, aby w sobotę coś opisała (ona rozmawiał z fachowcem, szerzej opisze).

Pozdrawiam

czekam na opis kombinacji z lukarnami :-)

Pozdrowienia!

Może ja przedstawię koncepcje, do którego oboje z żoną będziemy dążyć:

- poddasze musi mieć bezwzględnie dojście do światła naturalnego (obecnie projekt przedstawiony nie posiada, ciemno…).

- możemy to uzyskać poprzez przeróbkę strychu (podobnie jak Agnieszka, podesłany rzut) tj. podział na suszarnie od strony pokoju (tam jest komin) oraz garderoby od strony łazienki.

- okno będzie wyłącznie jedne duże na środku ściany szczytowej, (które da dostęp światła do pozostałych pomieszczeń na strychu),

- pomieszczenia suszarnia/pralnia będą zdecydowanie mniejsze (niż zaprezentowane przez Agnieszkę), bo pomieszczenia będą oddzielone korytarzem, z racji okna;

- suszarnia, garderoba światło dostęp przez chachowe velusy:

Takie rozwiązanie widzieliśmy na innych grupach, naprawdę super rozwiązanie.

Tak to by wyglądało u Nas.

Pozdrawiam

Witam

Jestem również zainteresowany tym projektem-jeszcze raz Gosiu dziękuje-

Mam nadzieje ,że w najbliższej przyszłości uda nam się wybudować-okolice Krakowa

Natrafiłem ostatnio na podobny dom tj.-dom w galicyniach 2-z ARCHON-u jednak M-131 napewno będzie tańszy w budowie-

Chciałbym i ja poprosić o rzut poddasza z przeró[email protected] góry dziękuje

Pozdrawiam

Może ja przedstawię koncepcje, do którego oboje z żoną będziemy dążyć:

- poddasze musi mieć bezwzględnie dojście do światła naturalnego (obecnie projekt przedstawiony nie posiada, ciemno…).

- możemy to uzyskać poprzez przeróbkę strychu (podobnie jak Agnieszka, podesłany rzut) tj. podział na suszarnie od strony pokoju (tam jest komin) oraz garderoby od strony łazienki.

- okno będzie wyłącznie jedne duże na środku ściany szczytowej, (które da dostęp światła do pozostałych pomieszczeń na strychu),

- pomieszczenia suszarnia/pralnia będą zdecydowanie mniejsze (niż zaprezentowane przez Agnieszkę), bo pomieszczenia będą oddzielone korytarzem, z racji okna;

- suszarnia, garderoba światło dostęp przez chachowe velusy:

Takie rozwiązanie widzieliśmy na innych grupach, naprawdę super rozwiązanie.

Tak to by wyglądało u Nas.

Pozdrawiam

podoba mi się zarówno Twoja wersja jak i Agi....muszę pomyśleć o tym i przedyskutować to z mężem...

:-)

Ja również poproszę o przerobiony projekt rzutu M-131

[email protected]

Nam (mi mojej żonie) bardzo spodobał się ten projekt i chcielibyśmy przerobić jedną rzecz:

Większy ten wypust w salonie a na nim ładny balkonik o którym żona marzy.

Pozdrawiam forumowiczów