tusiu86 10.12.2010 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 To masz bardzo fajne rozmieszczenie domu na działce. Nie mogę się jednak doczekać żeby zobaczyć jak to zrobiłeś że wjazd na działkę od południa a wejście do północy. Być może że ja mógłbym to podobnie rozplanować. Ja mam wejście od północy. Garaż od wschodu. Taras wychodzi więc na południową stronę. Tak mi się to układa na mojej działce, chociaż wjazd na działkę mam od południowej strony... Za dużo by tłumaczyć. Jak będę miał plany adaptacji to wrzucę skany. Wydaje mi się, że w tym projekcie wejście powinno być od północy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
viaferrata 12.12.2010 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2010 (edytowane) Witajcie. Mam pytanie do Szanownych Posiadaczy Projektu:D. Czy analizując projekt szczegółowy natknęliście się na jakieś "niespodzianki"? Czy projekt jest przygotowany rzetelnie, czy zawiera wszystkie niezbędne detale itp? Pozdrawiam serdecznie. Przeglądałem projekt ze znajomymi projektantami instalacji wod-kan i nie mieli uwag. Co do elektryki to jak pisałem - preferuję uziom fundamentowy zamiast proponowanych "szpilek". Budowlanki i więźby jeszcze nie konsultowałem - czekam na to co wyprodukuje architekt dokonujący zmian, bo ma podciąg w stropie chyba zmienić. Nie bardzo rozumiem kawałek działowej ścianki w lukarnie pokoju na poddaszu - ktoś gdzieś chciał z niej rezygnować ale moja wyobraźnia nie potrafi wyobrazić sobie konsekwencji. Na moje oko - projekt jest rzetelny i zawiera branżówki. Co do pomysłów z elektryki - to uwagami podzielę się jak projekty do mnie wrócą, bo tu choć coś niecoś kumam. Pytanie tylko co robicie z "przeszkleniem" przy drzwiach między hallem a wiatrołapem? Luksfery? Szerokie doświetle drzwi z boku? Edytowane 12 Grudnia 2010 przez viaferrata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
viaferrata 12.12.2010 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2010 Słuchajcie, Jak macie umieszczony domek względem stron świata? Naczytaliśmy się teraz tego wszystkiego i ciężko jest osądzić a tym bardziej obrócić budynek, my mamy wejście od południowej a garaż od wschodniej. Podobno to nie jest zbyt fortunne bo wtedy salon jest od północy. Podzielcie się proszę swoimi myślami. My wybraliśmy wersję lustrzaną: wejście od wschodu, garaż od północy, taras na zachodzie, wykusz w salonie na południe. Przy wejściu od południa - chyba bym jednak rozważał inne projekty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek.nowy 19.12.2010 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2010 W poniższym linku jest plik PDF z wykazem materiałów potrzebnych do budowy (może się komuś przyda):http://www.loco.wroc.pl/Wykaz_mat-M131.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 19.12.2010 18:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2010 W poniższym linku jest plik PDF z wykazem materiałów potrzebnych do budowy (może się komuś przyda): http://www.loco.wroc.pl/Wykaz_mat-M131.pdf Dzięki Maćku za wstawienie tego zestawienia..Przyznam, obiecałam, że to zrobię dla pozostałych, ale ostatnie wypadki trochę mnie odsunęły od forum- nowa praca, szkolenia... Mam nadzieję, że wybaczycie A u mnie- prócz wypadków jak wyżej- mamy już mapki do celów projektowych (850 zł) Jutro pędzę do pani architekt, by naniosła dom na mapki i zrobiła projekty przyłączy W tym tygodniu czeka mnie jeszcze załatwianie najważniejszej papierowej sprawy, mam nadzieję, że wszystko pójdzie dobrze...wg prawnika będzie ok ale wstrzymam się z emocjami, do momentu załatwienia tematu Pozdrawiam wszystkich cieplutko w ten bardzo mroźny wieczór! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szkrabeusz 20.12.2010 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2010 Maćku wielkie dzięki! Gosja, ja tam pamiętliwa nie jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek.nowy 20.12.2010 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2010 A dla mnie architekt już rysuje dom na mapkach. Obiecała, że się do świąt wyrobi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 21.12.2010 13:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2010 A dla mnie architekt już rysuje dom na mapkach. Obiecała, że się do świąt wyrobi... a ja dzisiaj jadę do architekta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek.nowy 23.12.2010 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2010 Wszystkim życzę Wesołych i Spokojnych Świąt Bożego Narodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 23.12.2010 12:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2010 i ja dołączę do życzeń Spokojnych, Radosnych i Zdrowych Świąt, a przede wszystkim dużo Sił na wielką wiosenną budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dżigit1719507576 23.12.2010 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2010 Życze wszystkim wesołych świąt i dostania pod choinke od mikołaja informacji o bezproblemowej budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiu76 24.12.2010 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2010 W poniższym linku jest plik PDF z wykazem materiałów potrzebnych do budowy (może się komuś przyda): http://www.loco.wroc.pl/Wykaz_mat-M131.pdf Super wstawka, bardzo dziękuję. Wesołych i Pogodnych Świąt oraz Szczęśliwego Nowego Roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sigur 30.12.2010 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2010 Witajcie! SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU. SPEŁNIENIA BUDOWLANYCH MARZEŃ I JAK NAJMNIEJ NA BUDOWIE PRZYKRYCH ZDARZEŃ. :wave::wave: Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 30.12.2010 13:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2010 A ja dzisiaj załatwiłam tą problematyczną sprawę, która spędzała nam sen z powiek Teraz już z papierami wszystko idzie dobrze, pani architekt robi projekty przyłączy i wpisuje dom w mapkę, mam nadzieję, że teraz już będzie spokojniej, przynajmniej w kwestii dokumentacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek.nowy 30.12.2010 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2010 Dołączam się do życzeń noworocznych, aby teraz już było z górki na wszystkich naszych budowach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dżigit1719507576 31.12.2010 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2010 Życzę szampańskiej zabawy i szczęśliwego nowego roku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 05.01.2011 13:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 Coś ucichło nasze forum, mam nadzieję, że ostro działacie z papierologią byśmy wszyscy ruszyli na wiosnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek.nowy 05.01.2011 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 Ja nie ruszę, budowlańcy mają termin dopiero w czerwcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 05.01.2011 19:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 Ja nie ruszę, budowlańcy mają termin dopiero w czerwcu nasi sugerują, że najlepszy czas na rozpoczęcie to kwiecień, wcześniej ryzyko, że błoto, mróz..a ja mam nadzieję, że do tego czasu będziemy mieć papierologię za sobą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nuvo 07.01.2011 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 Witam wszystkich! Mam na imię Bartek.Wspólnie z żoną również zdecydowaliśmy się na ten projekt. Jest dla nas idealny, oczywiście po niewielkich modyfikacjach (usunięty wykusz oraz poszerzony garaż) .Zaczynamy zabawę z papierami. Niestety musimy odnowić granice działki bo słupki graniczne wbite 15 lat temu zostaly wyorane i dostały nóg... Usłyszałem termin od 3 do 5 miesięcy... Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts