Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

My na pewno wybierzemy wersję standardową, czyli z garażem na jeden samochód. Ale pomysł Agi z zagospodarowaniem strychu jest świetny i sprawdzić się może też w wersji z garażem jednostanowiskowym. Miejsca na poddaszu jest sporo a strych po przeróbkach da ciekawą powierzchnię do wykorzystania.

Macie jeszcze jakieś pomysły na zmiany?

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

To gosju życzę powodzenia, ja jestem na etapie mapek u geodety, a co do projektu to mam dylemat czy wersja murowana czy szkieletowa, mam namiary na kilka firm z okolicy do wersji szkieletowej i zastanawiam się czy te materiały dostępne na stronie architekta wystarczą do wyceny???

hmmm notariuszka powiedziała, że dokumenty są ok, żadnej miny. Właściwą umowę podpisujemy w piątek i ....dopiero wtedy zacznie się młyn :-)

ja kiedyś też myślałam o domu szkieletowym, ale jakoś skierowaliśmy się w ostateczności do tradycyjnej murowanej wersji..

mam nadzieję, że papierologia w miarę sprawnie pójdzie i choć cokolwiek w tym roku zaczniemy robić na działce.

To ja na rozruszanie wątku powiem,że pan Konrad za wersję z powiększoną dolną łazienką i przerobioną górą ( wg projektu, który Wam rozsyłałam) krzyknął + 300 zł. Jak myślicie warto płacić, czy kupić standardowy projekt i dokonać zmian w trakcie adaptacji projektu. A może te zmiany nie wymagają naniesienia gdziekolwiek i po prostu podczas budowy postawię sobie ścianki działowe ze zmianami.Jak myślicie?

Sama nie wiem, może spytaj architekta od adaptacji, ile by ta zmiana u niego kosztowała...

Aga, wyślij mi proszę tą wersję projektu z powiększoną dolną łazienką, koniecznie trzeba ją powiększyć, tym bardziej, że narazie planujemy w 100% zrobić tylko dół, a na trzy osoby ta dolna łazienka to trochę przymaława jest.....

Witam serdecznie.

Wg mnie (przeróbka poddasza) można byłoby kombinować samemu, nie są to ściany nośne!!! (nad garażem jesteście sami w stanie przedzielić pomieszczenie na pół, garderoba przesuniecie ściany też niewielka kosmetyka kosztem pralni). Ta garderoba to świetny pomysł, brawo!!!.

Natomiast, nie wiem co Tobie zaproponował Pan Konrad odnośnie powiększenia łazienki, muszę zobaczyć projekt (podeślij).

Odezwę się w przyszłym tygodniu, odnośnie powiększonej łazienki.

Pozdrawiam

Tak jak wszyscy z tego tematu jestem zainteresowany budową domu m-131.W tym roku raczej nikt nie zdąży wybudować domu w całości ale pewnie fundamenty uda sie postawić :). Ja w swoim projekcie mam zamiar powiększyć łazienke na dole, budowany byłby w odbiciu lustrzanym , zamontuje kolektory słoneczne i będzie przydomowa oczyszczalnia ścieków. :cool:

mam jeszcze pytanie do posiadaczy projektu, choć do tych planujących również :-)

przy zamówieniu projektu, na stronie biura p. Matuszewskiego jest rubryka, w której prosi się o zgodę na zmiany w projekcie.

wypełnialiście już tą rubrykę? i co tam wpisywaliście?

wpisuje się wszystkie pomysły zmian czy tylko te istotne? dla przykładu- istotną zmianą jest rezygnacja np z wykuszu, albo zastąpienie dachówki- blachodachówką, ale czy należy prosić o zgodę w przypadku przesunięcia ścianek gipsowych- no choćby to wydłużenie dolnej łazienki, albo przesunięcie ścianek na strychu...?