gosja 19.08.2010 20:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 My na pewno wybierzemy wersję standardową, czyli z garażem na jeden samochód. Ale pomysł Agi z zagospodarowaniem strychu jest świetny i sprawdzić się może też w wersji z garażem jednostanowiskowym. Miejsca na poddaszu jest sporo a strych po przeróbkach da ciekawą powierzchnię do wykorzystania.Macie jeszcze jakieś pomysły na zmiany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 20.08.2010 17:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2010 aha i zapomniałam dodać, że dodatkowa garderoba w pokoju to super pomysł!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 23.08.2010 07:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2010 delikatnie podnoszę nasz wątek i przy okazji zapytam jak tam sprawy budowlane M-131..?...ja dzisiaj jadę do notariusza na wstępne sprawdzanie dokumentów działki, którą w końcu mam zamiar kupić....trzymajcie kciuki, żeby żadnej miny nie było..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Babette1719507502 23.08.2010 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2010 To gosju życzę powodzenia, ja jestem na etapie mapek u geodety, a co do projektu to mam dylemat czy wersja murowana czy szkieletowa, mam namiary na kilka firm z okolicy do wersji szkieletowej i zastanawiam się czy te materiały dostępne na stronie architekta wystarczą do wyceny??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 23.08.2010 17:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2010 hmmm notariuszka powiedziała, że dokumenty są ok, żadnej miny. Właściwą umowę podpisujemy w piątek i ....dopiero wtedy zacznie się młyn ja kiedyś też myślałam o domu szkieletowym, ale jakoś skierowaliśmy się w ostateczności do tradycyjnej murowanej wersji.. mam nadzieję, że papierologia w miarę sprawnie pójdzie i choć cokolwiek w tym roku zaczniemy robić na działce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 26.08.2010 07:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 ucichła coś nasza dyskusja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aczap 26.08.2010 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 To ja na rozruszanie wątku powiem,że pan Konrad za wersję z powiększoną dolną łazienką i przerobioną górą ( wg projektu, który Wam rozsyłałam) krzyknął + 300 zł. Jak myślicie warto płacić, czy kupić standardowy projekt i dokonać zmian w trakcie adaptacji projektu. A może te zmiany nie wymagają naniesienia gdziekolwiek i po prostu podczas budowy postawię sobie ścianki działowe ze zmianami.Jak myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 26.08.2010 14:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 Sama nie wiem, może spytaj architekta od adaptacji, ile by ta zmiana u niego kosztowała...Aga, wyślij mi proszę tą wersję projektu z powiększoną dolną łazienką, koniecznie trzeba ją powiększyć, tym bardziej, że narazie planujemy w 100% zrobić tylko dół, a na trzy osoby ta dolna łazienka to trochę przymaława jest..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markijar 27.08.2010 03:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 Witam serdecznie.Wg mnie (przeróbka poddasza) można byłoby kombinować samemu, nie są to ściany nośne!!! (nad garażem jesteście sami w stanie przedzielić pomieszczenie na pół, garderoba przesuniecie ściany też niewielka kosmetyka kosztem pralni). Ta garderoba to świetny pomysł, brawo!!!. Natomiast, nie wiem co Tobie zaproponował Pan Konrad odnośnie powiększenia łazienki, muszę zobaczyć projekt (podeślij). Odezwę się w przyszłym tygodniu, odnośnie powiększonej łazienki.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 27.08.2010 10:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 ja też czekam na plik poproszę Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 27.08.2010 18:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 niniejszym, chciałabym ogłosić, że oficjalnie i papierowo w dniu dzisiejszym stałam się właścicielką 6 arowej działki budowlanej a teraz to się dopiero zacznie....trzymajcie kciuki za stalowe nerwy i za mocny zapał! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dżigit1719507576 28.08.2010 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2010 Tak jak wszyscy z tego tematu jestem zainteresowany budową domu m-131.W tym roku raczej nikt nie zdąży wybudować domu w całości ale pewnie fundamenty uda sie postawić . Ja w swoim projekcie mam zamiar powiększyć łazienke na dole, budowany byłby w odbiciu lustrzanym , zamontuje kolektory słoneczne i będzie przydomowa oczyszczalnia ścieków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 29.08.2010 13:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2010 Witamy Cię serdecznie wśród sympatyków i budowniczych M-131 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dżigit1719507576 29.08.2010 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2010 (edytowane) Dziękuje za przyjęcie . Jakiego koloru planujecie elewacje i kolor dachu? Edytowane 29 Sierpnia 2010 przez Dżigit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aczap 30.08.2010 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 Nie mam projektu powiększonej dolnej łazienki, ( rozmawiałam tylko o tym z Matuszewskim). Chociaż mam gdzieś rzut delikatnie powiększonej - takiej z 2,2 na 2,4. Prześlę z domu zainteresowanym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dżigit1719507576 30.08.2010 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 Ja w moim projekcie łazienke będe miał powiększoną do 4m,czyli do końca ściany od pokoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuba2929 30.08.2010 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 mi Pani architekt wyperswadowała powiększenie łazienki na dole, argumentując, że zrobi się ciasny korytarz. Mam ochotę zrobić łazienkę na połowie strychu - nad garażem dwustanowiskowym to będzie ok. 20m, ale na razie żona nie chce sie zgodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 30.08.2010 13:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 Dziękuje za przyjęcie . Jakiego koloru planujecie elewacje i kolor dachu? ooo, to daleka droga, mi się marzy jakiś jasny odcień z drewnem na lukarnach i do tego grafitowa blachodachówka... ale to nic pewnego i jeszcze daleko do fazy decyzji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 30.08.2010 13:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 Ja w moim projekcie łazienke będe miał powiększoną do 4m,czyli do końca ściany od pokoju. sprawdziłeś, że to wychodzą 4 metry kw.? Jeśli tak, to już nie jest to taka mała klitka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 30.08.2010 13:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 mam jeszcze pytanie do posiadaczy projektu, choć do tych planujących również przy zamówieniu projektu, na stronie biura p. Matuszewskiego jest rubryka, w której prosi się o zgodę na zmiany w projekcie. wypełnialiście już tą rubrykę? i co tam wpisywaliście? wpisuje się wszystkie pomysły zmian czy tylko te istotne? dla przykładu- istotną zmianą jest rezygnacja np z wykuszu, albo zastąpienie dachówki- blachodachówką, ale czy należy prosić o zgodę w przypadku przesunięcia ścianek gipsowych- no choćby to wydłużenie dolnej łazienki, albo przesunięcie ścianek na strychu...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts