lucek 14.04.2011 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 Umieść odp. na Forum, bo na pewno może być to ciekawe rozwiązanie. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myometis 14.04.2011 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 Hejka, wklejam odpowiedź:" Uważam, że należałoby zwiększyć również otwór w stropie na klatkę schodową poszerzając go z 108cm na 134 czyli o 26cm, powoduje to nieznaczne zmniejszenie łazienki na piętrze. W tej chwili po dodaniu jednego stopnia zrobiła się zbyt mała odległość od 4 i 5 stopnia do spodu stropu, wysokie osoby mogą się uderzyć w głowę" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucek 14.04.2011 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 Dzięki, i co Myometis - robisz tą zmianę- czy sobie odpuszczasz......??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myometis 14.04.2011 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 (edytowane) tak, wchodzimy w to, lepiej dla mnie lekko zmniejszyć szafę wnękową w łazience i poszerzyć klatkę i mieć garaż na jednym poziomie. Uniknę utrudnień typu: wchodzę z garażu z zakupami i macam klamkę wyżej niż optymalnie i uważam żeby się nie potknąć co planujecie zamiast luksferów? Edytowane 16 Kwietnia 2011 przez Myometis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roberta1 17.04.2011 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2011 Witam wszystkich budujących! Mam pytanie do tych wszystkich którzy wznieśli mury M-131 - dotyczy łazienki na parterze: proszę o info jaka docelowo wyszła wysokość pod spocznikiem; niestety w projekcie nie ma rysunku konstrukcyjnego schodów żelbetowych (trzeba to zlecić) gdyż Pan K. Matuszewski założył schody drewniane - a te zaprojektuje stolarz; do tego czasu wysokość łazienki pozostaje niewiadomą (( zgodnie z przepisami powinna mieć min. 2,2m w świetle. z góry dziękuję za odpowiedź Roberta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myometis 19.04.2011 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 Troszkę poczekasz na odpowiedź bo wszyscy jesteśmy jeszcze "w ziemi" ja planuję schody wylewane, nie lubię jak mi coś skrzypi, mam nadzieję że moi spece sobie z tym poradzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CODI 19.04.2011 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 (edytowane) Witam.Jak juz ktoś wyjdzie do poziomu stropu proszę o informacje o łazience na parterze. To największy minus tego domu w mojej opini:- mała,- niska (pod schodami), ile realnie będzie miał wysokości sufit nad prysznicem ?- brak wentylacji - na żadnym rysunku nie widziałem wentylacji w łazience na parterze, macie dokładniejsze plany, jak została ona roziwązana? PozdrawiamCODI Edytowane 19 Kwietnia 2011 przez CODI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepe159 19.04.2011 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 (edytowane) trzeba troche sie zastanowic:) ja wpadlem na pomysł, ze wentylacje w lazience na dole zrobie sobie w ten sposob, ze przebije dziure do garazu i dam wyciag elektryczny w ten sposob pozbede sie nadmiaru wilgoci i zapachow:) natomiast zastanawialem sie czy nie zrobic paska z luxferow miedzy garazem a lazienka, to by dawalo troche swiatla, jesli luxfery bylyby na wprost okna w garazu:)co do wysokosci lazienki na dole to w najwyzszym punkcie bedzie miala 219cm a w najnizszym 154cm i szeroka bedzie na 168cm tak wynika z mojego projektu:) Edytowane 19 Kwietnia 2011 przez pepe159 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucek 20.04.2011 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 To w takim razie ta łazienka na dole- nie jest taka mała !!!!! wystarczająca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepe159 20.04.2011 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 teoretycznie tak;) jak bede tak daleko to zaprosze na budowe;) jak narazie koncowka papierologii:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rkowal79 22.04.2011 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2011 Witam po przerwie. Budujemy systemem gospodarczym. Wykopy zrobiliśmy od wtorku 12.04 do piątku 15.04 (musieliśmy zamówić większą koparkę z uwagi na stare fundamenty które były w miejscu naszego domu). Od piątku 15.04 do wtorku 19.o4 rana korygowaliśmy wykopy, tyczyliśmy i szalowaliśmy ławy a we wtorek 19.04 wylaliśmy je ( 23m3 betonu b-20 po 246zł brutto za m3). Ławy zrobiliśmy szersze niż w projekcie na dłuższych ścianach odpowiednio zamiast 40cz 50cm a zamiast 50cm pod przeciwległą ścianą 60cm - ta od tarasu) Z uwagi na to że nie było chudziaka bo był zbyteczny, daliśmy wyższą ławę -zamiast 30cm daliśmy 45cm (na 3 deski 14,5cm) i położyliśmy zbrojenie na wysokości 7-10cm od spodu ławy. Ławy wyglądają pokaźnie a stopy komina zazbroiliśmy dodatkowo tzw kratą z prętów fi 12mm o oczkach 15cm w dolnym położeniu zbrojenia. Z uwagi że jest u mnie częściowe podpiwniczenie to ławy główne są połączone na wysokości komina w salonie ławą poprzeczną przeznaczoną pod ścianę piwnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dżigit1719507576 23.04.2011 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2011 Życzę Wam Wesołych Świąt Wielkanocnych i mokrego dyngusa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucek 23.04.2011 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2011 rkowal79 - powiedz pod jakimi pomieszczeniami na dole, masz piwnicę, i gdzie masz schody........?? w jakiej części Polski budujesz. dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek.nowy 24.04.2011 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2011 Wesołych i spokojnych świąt wielkanocnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 24.04.2011 15:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2011 Wesołego alleluja!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rkowal79 24.04.2011 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2011 (edytowane) rkowal79 - powiedz pod jakimi pomieszczeniami na dole, masz piwnicę, i gdzie masz schody........?? w jakiej części Polski budujesz. dzięki Wszystkiego najlepszego z okazji Świąt Wielkanocnych, smacznej kiełbachy, zająca z jajcami, mokrego dyngusa życzy Radek z rodziną. Budujemy się pod Tucholą, a piwnicę będę miał pod salonem od strony tarasu do wysokości komina w salonie oraz pod całym pokojem na parterze. Ostatecznie wyrównujemy poziom garażu do poziomu podłogi na parterze oraz obniżamy kotłownię do poziomu -0,7 a nawet 0,9m poniżej poziomu podłogi (będzie 5 stopni z garażu do kotłowni). Jeśli będzie wena twórcza to z kotłowni zrobię schody do piwnicy umieszczając je między kominem a ścianą zewnętrzną od strony tarasu (na pewno przygotuję lane i zbrojone nadproże pod otwór drzwiowy w tym miejscu). Wejście do piwnicy mam pod tarasem który będzie na słupach żelbetowych pod dłuższą krawędzią oraz na ścianach z bloczków w krótszych krawędziach. Z tarasu (forma dużego balkonu) będę miał widok na całą działkę już obsadzoną drzewami owocowymi (tej wiosny) i krzewami oraz miniwinnicą - 120 krzewów winorośli deserowej i przerobowej w kilkudzesięciu odmianach. Schody zewnętrzne z tarasu będą w stronę kotłowni (4-5 stopni) bo tam jest naturalne podwyższenie terenu. Edytowane 24 Kwietnia 2011 przez rkowal79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucek 24.04.2011 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2011 Super, że robisz piwnicę częściową, ja też o tym myślę, bo mamy pochyłą działkę. Daj mi jakies namiary na Was na PRIVA- , jak już postawicie domek, w stanie surowym- chętnie podjadę, i zobaczę, bo często jeżdze do Grudziądza. Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepe159 27.04.2011 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 dostalem ostateczną wycene robót na budowę stanu surowego otwartego z dachem i izolacja fundamentów, wylaniem schodów w środku u na zewnątrz oraz wykonanie podziemnej instalacji wod-kan i prądu, robota + wszystkie materiały (porotherm ściany, dachówka roben ceramiczna) 118.000 brutto. a jak wam wychodzą wyceny? jak dobrze pójdzie startujemy z początkiem czerwca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek.nowy 27.04.2011 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 Mi wycena wyszła podobnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dżigit1719507576 27.04.2011 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 Oto fotki z placu budowy:http://www.bankfotek.pl/view/952694http://www.bankfotek.pl/view/952695 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts