Dżigit1719507576 02.06.2011 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 (edytowane) Tak Edytowane 2 Czerwca 2011 przez Dżigit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzys2507 02.06.2011 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 sorry, za pytanie laika, a co to daje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek.nowy 02.06.2011 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 No humus zebrany, ławice postawione. Jutro tyczenie osi i do roboty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dżigit1719507576 04.06.2011 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2011 krzys2507 daje się po to , aby ściany się nie zawaliły lub popękały przez opadnięcie gruntu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myometis 04.06.2011 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2011 gdyby była taka potrzeba to pewnie byłoby zawarte w projekcie, rajt? dla mnie strata kasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enterman 04.06.2011 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2011 W jaki sposób planujecie ocieplić / ocieplaliście fundament. Naczytałem się już tego tyle, że mnie głowa boli.Generalnie ilu fachowców, tyle opinii. Część twierdzi, że wystarczy cokół, część że od zewnątrz.Spotkałem się również z opiniami że wnętrze ścian fundamentowych również się ociepla plus pod podłogą. Chyba mi bliżej do tego ostatniego, bo przecież brak ocieplenia od środka to niezły mostek termiczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dżigit1719507576 04.06.2011 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2011 Ociepliłem od zewnątrz styropianem 10cm + folia kubełkowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek.nowy 04.06.2011 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2011 Ja daję 8 cm na zewnątrz + folia kubełkowa. Oczywiście pod styropianem dysperbit.Pod podłogą 20 cm styropianu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myometis 09.06.2011 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 halo, koledzy z murami/dachami, jak tam postępy? są jakieś nowe zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamichu 11.06.2011 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2011 Czy ktoś z szanownych forumowiczów posiada kosztorys na potrzeby banku - bardzo proszę o przesłanie na [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aczap 11.06.2011 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2011 Nowe fotki:http://pokazywarka.pl/ubbbef/Do adamichu:przesłałam kosztorys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucek 13.06.2011 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 Mam pytanie, ile schodków będziecie robili - przy wejściu do domu- bo wysokość jest chyba 32 cm.- to wychodzi dwa schodki...........?? - oraz powiedzcie o ile cm. niżej jest wejście do garażu........??- bo nie widzę tego w projekcie...... dzięki za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myometis 14.06.2011 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 to zależy, u nas np między domem a garażem chudziak jest na tym samym poziomie, zmieniliśmy to sobie. A te schodki do domu... to zależy jakie wysokie masz fundamenty i jak wysoko podsypiesz, chyba każdy ma inaczej nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek.nowy 14.06.2011 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 Dokładnie, jest to uzależnione od tego ile ponad grunt wymurujesz fundament. Ja na przykład będę miał najprawdopodobniej 3 schodki, bo dom mam lekko w dole i nie chciałbym mieć wody w środku jak będzie mocniej padać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szkrabeusz 14.06.2011 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 to zależy, u nas np między domem a garażem chudziak jest na tym samym poziomie, zmieniliśmy to sobie. Myometis, jak się robi taką zmianę (wyrównanie poziomów między garażem i resztą domów) od strony formalnej - wpisuje się w dziennik budowy, musi zrobić architekt adaptujący? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myometis 14.06.2011 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 Skrabeusz, robi się to jednym telefonem "paaaani, a ja bym tu wylał na równo" a na poważnie, nic nie adaptowaliśmy, nie wiem czy kierbud to wpisał, będę mieć dziennik w ręce to zaglądnę, zmiana moim zdaniem na tyle nieistotna że nie trzeba nic przerysowywać, strop zostaje ten sam (u nas) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forumka 15.06.2011 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 Kochani. Z nagłych przyczyn, o których nie chcę i na razie nie potrafię mówić, jestem zmuszona zrezygnować z budowy wymarzonego M131. No, posypało się wszystko,po prostu. Zamiast wydawać pieniadze na kolejne formalnosci, wycofujemy zainwestowane fundusze skąd tylko się da. Potrzebujemy ich ... no po prostu, bardzo potrzebujemy.Nie wiem, czy uda mi sie zwrócić projekt do pracowni K. Matuszewskiego, zwłaszcza, ze mineło juz ponad 2 miesiace od zakupu. A moze ktos chciałby zakupić ten projekt w korzystnej cenie? Projekt jest z wprowadzonymi zmianami: poszerzenie garazu o 60 cm-powiększenie dolnej lazienki kosztem części halu-powiekszenie górnej łazienki o pralnię-zagospodarownie strychu na 2 pomieszczenia: garderobą i pralnio-suszarnięProjekt jest bez śladów uzytkowania, w 4 egzemplarzach, taki jak otrzymalam go od projektanta.Za projekt ze zmianami zaplaciłam 2400 zł, sprzedam go nawet za 1800. Jeśli będzie ktoś zainteresowany, proszę pisać na priv.Pozdrawiam wszystkich forumowiczów i życzę wszystkiego najlepszego, szczególnie ZDROWIA , które( jak się okazuje,kiedy się je traci) jest najważniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forumka 15.06.2011 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 Tutaj rzuty projektu: rzut poddasza http://www.bankfotek.pl/view/1007680rzut parteru: http://www.bankfotek.pl/view/1007683 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucek 15.06.2011 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 Forumka- a co się stało, macie jakąś inną inwestycję, czy po prostu życie zmusiło do rezygnacjii......?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forumka 15.06.2011 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 Jak to ładnie ująłeś, życie nas zmusilo do rezygnacji. Na tą chwilę ,nie mamy widoków na ŻADNĄ inwestycję w najbliższych latach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts