gosja 02.09.2011 06:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 u nas w końcu też dużo się dzieje, brak czasu by uzupełnić dziennik i zrobić fotorelację, ale na weekendzie postaram się nadrobić zaległości i co nieco pokazać z mojej budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 04.09.2011 14:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2011 zapraszam do dzienniczka budowy- parę zdjątek wkleiłam nawet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucek 04.09.2011 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2011 znalazłem fajny artykuł: "Budowa domu tańsza, niż zakup mieszkania, ale tylko, gdy mamy działkę" http://www.pb.pl/a/2011/09/04/Budowa_domu_tansza_niz_zakup_mieszkania_ale_tylko_gd co o tym sądzicie, jak kształtują się ceny........?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek.nowy 05.09.2011 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 Dla dużych miast to na pewno jest prawda. We Wrocławiu cena działki (8 arów) jest porównywalna z kosztem wybudowania M-131 wraz z wykończeniem (bez szaleństw). Ale podsumowując to i tak w takiej cenie (działka+koszt budowy) nie kupimy we wrocku mieszkania o porównywalnej powierzchni - nie mówiąc już o jakości wybudowanych mieszkań, bo już wiele moje oczy we Wrocławiu widziały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myometis 05.09.2011 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 o Maciek, a co u Ciebie tak cicho? fotki jakieś? ewentualnie zdradź mi gdzie mogę budowę na żywca obaczyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek.nowy 05.09.2011 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 Hej, cicho bo praca zawodowa mnie pochłonęła. Jestem daleko, daleko za tobą. Przygotowuje się do wylania stropu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamichu 06.09.2011 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 A u mnie już ścianki kolankowe rosną - w przyszłym tygodniu być może wieniec będzie Obiecuję fotki i obiecuję ale jakoś nie mogę się zebrać i wrzucić - może dziś po południu uda mi się... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamichu 07.09.2011 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 Witam, Poniżej obiecane fotki - pierwszy raz wrzycam wiec prosze o wyrozumialosc: Front: Tył: Wykusz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 08.09.2011 07:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 Witam, Poniżej obiecane fotki - pierwszy raz wrzycam wiec prosze o wyrozumialosc: Front: [ATTACH=CONFIG]73717[/ATTACH] Tył: [ATTACH=CONFIG]73718[/ATTACH] Wykusz: [ATTACH=CONFIG]73719[/ATTACH] fajnie to wygląda! czy dobrze widzę- z małego pokoju na parterze zrobiłeś wyjście na taras? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucek 08.09.2011 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 adammichu, powiedz ten wykusz jest jak w projekcie, czy poszerzaliście go........??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamichu 08.09.2011 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 fajnie to wygląda! czy dobrze widzę- z małego pokoju na parterze zrobiłeś wyjście na taras? Tak - zrobilem wyjscie na taras - przez to taras bedzie troche szerszy - okno w lukarnie od strony ogrodu będzie typu porte fentre (do podłogi - z balustradą) . Do lucka: Wykusz jest szerszy o 0,5m - okna w wykuszu również są większe niż w projekcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rkowal79 09.09.2011 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 A u mnie już ścianki kolankowe rosną - w przyszłym tygodniu być może wieniec będzie Obiecuję fotki i obiecuję ale jakoś nie mogę się zebrać i wrzucić - może dziś po południu uda mi się... Hello, gdzie się budujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucek 09.09.2011 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 Tak - zrobilem wyjscie na taras - przez to taras bedzie troche szerszy - okno w lukarnie od strony ogrodu będzie typu porte fentre (do podłogi - z balustradą) . Do lucka: Wykusz jest szerszy o 0,5m - okna w wykuszu również są większe niż w projekcie. To pamiętaj wyślij nam zdjęcia tego okna porte fentre (do podłogi - z balustradą) . kilka ujęć od zewnątrz , jak również wewnątrz, bo ta zmiana może okazać się strzałem w 10 !!! :): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamichu 12.09.2011 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 Hello, gdzie się budujecie? Witam - budujemy się pod Kórnikiem Lucek - nie ma problemu - wyślę foty jak już będzie gotowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ryba 13.09.2011 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 @adamichu A na jakim dokladnie jestes etapie? bo ja tez sie buduje pod Poznaniem ale z innej strony, w Dopiewie. Obecnie mam zrobione sciany partertu jakbys chcial cos podpatrzec to zapraszam. Ktoś się kiedyś pytał o powiekszenie dolnej lazienki. U siebie zrobilem tak ze pomniejszylem pokoj na dole poprzez przesuniecie o 40 cm scianki oddzielajacej lazienka na dole z pokojem na dole. A wyglada to mniej wiecej tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamichu 13.09.2011 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 @adamichu A na jakim dokladnie jestes etapie? bo ja tez sie buduje pod Poznaniem ale z innej strony, w Dopiewie. Obecnie mam zrobione sciany partertu jakbys chcial cos podpatrzec to zapraszam. Ktoś się kiedyś pytał o powiekszenie dolnej lazienki. U siebie zrobilem tak ze pomniejszylem pokoj na dole poprzez przesuniecie o 40 cm scianki oddzielajacej lazienka na dole z pokojem na dole. A wyglada to mniej wiecej tak: [ATTACH=CONFIG]74486[/ATTACH] Hej - u mnie właśnie kończą ściany zewnętrzne na piętrze więc niewiele Ciebie wyprzedzam - ja również będę powiększał łazienkę na dole ale bez przesunięcia scianki w pokoju. Zapraszam jeśli jesteś ciekawy jak to wygląda - ja również chętnie wymienię się poglądami - w razie czego dogadamy się na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek.nowy 15.09.2011 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 Szybkie pytanie do kończących budowę M-131. W projekcie więźby dachy nad garażem są wstawione belki stalowe. Czy je wstawialiście? A może zastąpiliście odpowiednio grubszymi belkami drewnianymi? Na jakiej podstawie zrobiliście ta zmianę (decyzja kier. budowy, czy zmiana w projekcie przez p. Matuszewskiego?)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myometis 18.09.2011 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2011 heeeej, co u Państwa? wątek przysypia czy jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 19.09.2011 08:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 heeeej, co u Państwa? wątek przysypia czy jak? przysypia, przysypia u nas bardzo pracowicie, ale w porównaniu z bardziej zaawansowanymi, to i tak pikuś jadą pustaczki, ekipa czeka w gotowości, ma się dziać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myometis 19.09.2011 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 uwaga dla tych, co zamawiają bloczki, w projekcie prawdopodobnie są błędy w przeliczniku, u mnie miało być potrzebne ok 2700 szt bloczków 25 cm, wzięliśmy 2500 szt, zrobiliśmy dodatkowo na górze ściankę działową z 25, zamiast 12 cm, żeby dodatkowo symetrycznie podeprzeć więźbę, a mimo to mamy do zwrotu 300 szt bloczków. No przecież się nie rozmnożyły.... ekipa też chyba nie dorzuciła. Musi być błąd w projekcie, a lepiej zawsze domawiać niż zwracać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts