gosja 31.08.2010 15:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 dramat...my będziemy sporo kombinować, żeby budowa wyszła jak najtaniej....trochę pracy własnej, znajomych, rodziny....może się uda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dżigit1719507576 31.08.2010 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 gosja po kilkunastu latach napewno się nazbiera kupa gratów. Moja firma ma inne określenie stanu developerskiego, ściany są białe, nie ma kotła co, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 31.08.2010 15:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 Dżigit, na pewno, na pewno, ale staram się leczyć z tzw chomikowania Napisz, co Ci ekipa w stanie developerskim zaoferowała? Ja też spotkałam się z kilkoma określeniami tego stanu- dlatego ciekawa jestem jak to wygląda u Twojej ekipy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dżigit1719507576 31.08.2010 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 Według kosztorysu punkt 1,2,3, bez pieca i okładzin na ścianach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 31.08.2010 18:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 a gdzie budujesz Dżigit? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dżigit1719507576 01.09.2010 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 Ja buduję w województwie podlaskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 02.09.2010 07:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 zapowiada się rozproszona po kraju grupa miłośników M-131 mam pytanie do rozpoczynających budowę- ile czekaliście na pozwolenie na budowę? ogólnie ile u Was trwała cała papierologia? pytam, ponieważ bardzo chciałabym, o ile się uda, jeszcze w tym roku zrobić choć fundamenty...ale czy to realne?...inaczej cała zima na załatwianie pozwoleń... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuba2929 02.09.2010 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 Witam.Ja z papierologią walczę od marca. Jak wszystko dobrze pójdzie, to we wrześniu złożę do Starostwa wniosek o pozwolenie na budowę.Pozostanie wtedy czas oczekiwania na decyzję Starostwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 02.09.2010 07:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 urzędy nie są przyjazne prywatnym inwestorom...sprzedający mi działkę, by ją papierowo i realnie wydzielić ze swojej dużej, czekał ponad rok!!! i to wszystko zgodnie z terminami i prawem....człowiek albo wymięka albo uczy się cierpliwości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Babette1719507502 02.09.2010 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 Witam !Moim sąsiadom zebranie całej dokumentacji, mapek, pozwoleń itd. trwało 6 miesięcy, ja jestem na etapie mapek u geodety ok 3 tygodnie czekania, warunki techniczne podłączenia do sieci wodociągowej 2 tygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 02.09.2010 11:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 facet, od którego kupiłam działkę, załatwił już warunki zabudowy, zgodę na przyłącza energii, wody i kanalizacji..muszę to wszystko przepisać na siebie (jakieś koszty?...), czekam na papiery z sądu w sprawie wpisania działki do ksiąg wieczystych już na nasze nazwisko.. cieszę się, że uzbrojenie jest przy działce ( w drodze przy ogrodzeniu) mniej zachodu będzie z faktycznym podłączeniem tego wszystkiego do budowy i domu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aczap 02.09.2010 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 A my byliśmy dzisiaj u projektanta w sprawie adaptacji projektu i załatwienia wszystkich papierków pod pozwolenie na budowę.Daliśmu mu : mapki do celów projektowych, wypis i wyrys z MPZP, warunki przyłacza wodociągowego, projekt przydomowej oczyszczalni.Resztę załatwia on.Czyli warunki prądu, wyłączenie z produkcji rolnej, projekt przyłacza wodociągowego, projekt zagospodarowania działki, adaptacja projektu i złożenie wniosku o pozwolenie. Krzyknął nam tak:Prąd-180 złWoda 300 zł( projekt przyłacza)Wyłączenie z produkcji-120 złAdaptacja projektu- 800złZagospodarowanie-400 złCo myślicie o tych kosztach? Chcemy poszerzyć garaż o 50-60 cm i zlikwidować wykusz.Pan Konrad za te zmiany chce 2 razy po 200 zł.Projektant adaptujący podpowiedział,że poszerzenie garażu może wziąć na siebie kierownik budowy. Ale chyba wolimy zapłacić - co sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 02.09.2010 14:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 o podobnych kosztach rozmawiałam z kolegą, który niedawno załatwiał projektanta do swojego domu...wtedy architekt podał kwotę 1600 zł łącznie za te same punkty co u Ciebie. nie wiem co sądzić o dodatkowej płatności za te zmiany o których piszesz..... ile płaciłaś za mapki, wypisy i wyrysy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aczap 02.09.2010 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 za mapki dla 4 działek (swoją i 3 sąsiadów) razem 16 szt - 800 zł, za wypis 120 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 02.09.2010 16:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 działki sąsiadów???w jakim celu? czyżbym o czymś nie wiedziała?... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aczap 02.09.2010 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 To w ramach pomocy sąsiedzkiej.Hurtem taniej, a sąsiedzi potrzebowali do przyłączy mediów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 02.09.2010 19:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 aaaha na szczęście moi sąsiedzi w pełni uzbrojeni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomczaas 03.09.2010 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 Napisał:Dżigit Ja buduję w województwie podlaskim. WitamWłaśnie zaczynam budowę domu zaprojektowanego na podstawie m-131 , jeżeli to nie problem to możesz podać lokalizację swojej budowy bo mieszkam w podlaskiem.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 03.09.2010 12:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 Napisał: Dżigit Ja buduję w województwie podlaskim. Witam Właśnie zaczynam budowę domu zaprojektowanego na podstawie m-131 , jeżeli to nie problem to możesz podać lokalizację swojej budowy bo mieszkam w podlaskiem. Pozdrawiam cześć tomczaas czy budujesz dom wg indywidualnego projektu, w oparciu o M131, czy M131 po liftingu? Pozdrowienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dżigit1719507576 03.09.2010 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 tomczaas cześć Ja w okolicach Hajnówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts