Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

kolejna rada i mój błąd: kibel mam za nisko! od kilku dni go przeklinam bo boli mnie kolano. Dopasowujcie wszystko pod siebie, nieważne standarty trele morele, wyżej mam blat, wyżej umywalki, tylko ten kibel taki niewypał. Mam też za krótką wylewkę do umywalki, wiadomo, ciśnienie wody rozwiązuje sprawę, ale wtedy nie jest oszczędnie. No i doradzam brak pośpiechu w decyzjach... u mnie niestety wciąż ta zasada jest łamana. Za to zadowolona jestem z płytek na całym dole, ci którzy się krzywili na samą myśl, wychodzą z mojego domu zmieniwszy zdanie. Gres świetnie imituje panele w sypialni, a w salonie sprzątanie to buła z masłem i nie marwię się psimi łapami i buciorami. Aha, pamiętajcie o piorunochronie :)

gratulacje, teraz już tylko do przodu ;)

hej grupa! wszyscy na wakacjach? (prócz Gohy bo ta Turków podrywa teraz zdaje się ;) )

Ja właśnie z żoną i wujem maluję i lakieruję nadbitkę na szczyty domu. Jutro u nas zawiśnie wiecha i impreza sie szykuje. Relacja z pochlejparty za kilka dni :) Żona aż soię pali do zrobienia wieńca. Od wczoraj każe mi stalaż robic z drutu :)

Witajcie. Mam pytanie odnośnie posadzek w pomieszczeniach nad garażem. Ile daliście tam styropianu ? U mnie żeby gotowa posadzka z płytką lub panelem była równa z ze spocznikiem schodów gotowych obłożonych drewnem zmieści się 7 cm styropianu. Jak dam więcej to będę miał tam próg. Nie wiem czy 7 cm to nie będzie za mało, tym bardziej że w garażu już nie wejdzie mi styropian na posadzkę bo przy wylewaniu chudziaka "majster" nie przewidział styropianu i wylał go za wysoko bo "......, tak było w projekcie...".

my jesteśmy właśnie po wylewkach, u nas w pokoju nad garażem jest 10 cm styropianu i wylewka wyszła idealnie równo ze spocznikiem

na spoczniku będziemy kłaść deskę bambusową o grubości 15mm a w pokoju panel z podkładem. Całość powinna się zgrać co do mm, bo pod panelem można ten podkład dopasować grubością.

Dżigit, Krzyś- bardzo dziękuję za info.

u nas będzie system dociepleń z Termo Organiki- styropian gr 15 cm silver do tego tynk silikonowo- silikatowy baranek

cena ok 75 zł m2. za całość z tym że w tym roku zaciągnięmy klejem i zagruntujemy a wiosną tynk z kolorkiem. :)

cena nie uwzględnia cokołów z płytek klinkierowych- to zrobimy we własnym zakresie