kasikon 26.05.2014 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2014 Dziękuję za wsparcie i rady. Faktycznie forum jest skarbnicą wiedzy i bardzp często je przeglądam, aby nie przegapić czegoś ważnego. Jesteśmy w tej chwili na etapie fundamentów, ławy wylane, porządnie polane nie tylko przez nas, ale i przez deszcz. Pogoda pewnie próbowała nam pomóc. Jutro mają stawiać ściany fundamentowe. I teraz pytanie o ocieplenie fundamentów. Budowlańcy mówili,że nie koniecznie trzeba kłaść folię izolacyjną na ławy, ale jak chcemy, to mogą położyć. Bardzo mi zależy na dobrym dociepleniu budynku, jestem nagorliwa z tą folią, czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek.nowy 27.05.2014 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2014 Nie jesteś - budowlańcy zawsze mówią, że nie jest to konieczne bo najzwyczajniej w świecie nie chce im się tego robić. Im zależy tylko na tym, żeby jak najszybciej skończyć i przenieść się na następna budowę. Ty za to wszystko płacisz, to jest twoja inwestycja, więc jeśli uważasz że coś ma być zrobione to niech oni to robią. No chyba, że kierownik budowy zadecyduje inaczej (pod warunkiem, że nie jest on "człowiekiem" budowlańców). A jeśli chodzi o izolację pozioma na ławach to jest wg mnie ona niezbędna, Ja izolowałem ławy papą na lepiku. i dodatkowo dawałem jeszcze jedna warstwę izolacji (też papa) na przedostatniej warstwie bloczków ścian fundamentowych (już nad gruntem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ALBERTYN 05.12.2014 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2014 Osoby które już zamieszkują w swoim M 131 jaki piec co (chodzi mi o piec na węgiel) zamontowaliście? Jakiej firmy i o jakiej mocy. Czy jesteście z niego zadowoleni? Czy poszerzaliście swoje M 131? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dżigit1719507576 02.01.2015 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2015 Ja mam piec CO 18kw typ Hajnówka firmy NESKOP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ALBERTYN 10.01.2015 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2015 Zadałem pytanie dotyczące pieca co bo jestem na etapie wyposażenia kotłowni a nie zdawałem sobie sprawy że temat doboru pieca co jest taki ciężki (chodzi o moc pieca). W sklepach hydraulicznych proponuje mi się absurdalne moce w przedziale od 18 do 25 kw (25 kw to absurd),patrząc raczej na przeliczniki ogrzewanej powierzchni według producenta a nie na zapotrzebowanie mojego domu na ciepło. Przy powierzchni m 131 nawet wtedy gdy poszerzyłem go o 0,5 m wystarczy podobno moc 16-19 kw. Znajomy ma mi obliczyć zapotrzebowanie domu na ciepło aby według tego dobrać moc pieca; żeby nie był za słaby ani za mocny.Dżigit dzięki za informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dżigit1719507576 10.01.2015 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2015 U mnie przy poszerzeniu domu o kilka centymetrów piec o mocy 18kw jest w sam raz (palę drewnem),w garażu i tak grzejniki prawie są zakręcone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasikon 26.01.2015 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2015 (edytowane) Witam, w końcu przybrałam się, żeby pochwalić się naszym domem. Ostatnie pół roku było tak zakręcone, że na nic nie było czasu. W naszym M-131 poszerzyliśmy garaż o 0,5 m oraz podzieliliśmy pomieszczenie nad garażem na dwa pomieszczenia: pralnię i gabinet. Więcej istotnych zmian nie wprowadzaliśmy. Jesteśmy teraz na etapie wyboru okien, drzwi zewnętrznych i oczywiście planujemy wnętrza. Trochę zdjęć Edytowane 26 Stycznia 2015 przez kasikon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasikon 26.01.2015 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2015 Wydawało mi się, że mogę zamieścić więcej a tu guzik, nie mogę.Następne jutro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzys2507 19.02.2015 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2015 (edytowane) Ja mam piec 14kW ( MetalFach Sokółka) na ekogroszek. Przy obecnych temperaturach dużo za duży . Piec ustawiony na minimum - temperatura podłogi 30 st, kaloryferów do 35 st a w domu 23-24 st. Przy większych mrozach spokojnie też wyrabiał. Na ścianach 15cm styropianu, na podłodze też 15, między garażem a domem 5cm (na ścianie i na suficie), na poddaszu 25-30 cm wełny, okna trzyszybowe. Jeszcze dopiszę że garaż nie jest poszerzony ( a jedynie wyciągnięty do przodu, dzięki czemu mam bardzo dużą kotłownię) i jest zdecydowanie za wąski. To chyba największy problem tego projektu - wjeżdżanie do garażu lusterkami na styk i ciągłe uważanie żeby drzwi nie obić . Edytowane 19 Lutego 2015 przez krzys2507 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaiDominik 27.12.2015 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2015 Witamy! Mamy pytanie czy wybudowali Państwo ten domek? Jeśli tak to czy są Państwo zadowolenie z tego projektu. My też chcemy budować ten dom w okolicach Rzeszowa. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 27.12.2015 18:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2015 mieszkamy od prawie trzech lat pod Rzeszowem wszystko na temat projektu zawarte jest na forum i w moim dzienniku zapraszam do lektury z projektu jestem bardzo zadowolona, prócz rezygnacji z wykuszu, nie robiłam żadnych dużych zmian, kosmetyczne jedynie. pozdrowienia gosja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaiDominik 28.12.2015 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2015 Witam! Dzienniczek przeczytany Mamy pytanie czy jest możliwość oglądnięcia Państwa domku w realu Pozdrawiamy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 28.12.2015 18:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2015 Witam! Dzienniczek przeczytany Mamy pytanie czy jest możliwość oglądnięcia Państwa domku w realu Pozdrawiamy! jasne, nie ma sprawy zapraszam w styczniu, po Nowym Roku skontaktujemy się na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaiDominik 29.12.2015 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2015 Bardzo się cieszymy i już nie możemy się doczekać aby zobaczyć Państwa domek Już teraz życzymy wszystkiego najlepszego w Nowym Roku!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasikon 10.07.2016 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2016 Witam.My już też mieszkamy w swoim domku i jestesmy w pelni zadowoleni z projektu. Poszerzyliśmy garaż o 50 cm, powierzchnię nad garażem podzieliliśmy na dwa pomieszczenia: garderobopralnię i suszarnię. Z pewnością można polecić ten projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bombaq 20.04.2017 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2017 Witam Czy ktoś budował/buduje ten dom w woj. Wielkopolskim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dżasta92 27.07.2018 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2018 Witam Czy ktoś budował/buduje ten dom w woj. Wielkopolskim? Witam i budowali Państwo ten domek w Wlkp ? Ja zerkam na forum itd , ale mega dużo info tutaj i na raz nie ogarniam My planujemy rozpocząć budowę za rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaszia 03.03.2019 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2019 Witam i budowali Państwo ten domek w Wlkp ? Ja zerkam na forum itd , ale mega dużo info tutaj i na raz nie ogarniam My planujemy rozpocząć budowę za rok Hej, my zaczynamy koło Poznania na czasie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dżasta92 13.06.2019 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2019 Hej, my zaczynamy koło Poznania na czasie:) Jesteście może na grupie na fb ? Budowa domu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SandraM131 22.07.2019 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2019 (edytowane) Witam Chciałbym się pochwalić że i ja buduje swój wymarzony domek ptego projektu. Podczutuje was już trochę. Obecnie mam największy problem z dolna łazienka i tym korytarzem. Gdzie tam wstawić dzwi? Przed schodami czy za schodami? Czy robić ścianę betonowa w garderobie czy po prostu zostawić przestrzec i sobie później tam wstawić szafę do zabudowy. Jeśli chodzi o łazienkę to myślimy teraz o do budowaniu z 12cm schodów żeby ją trochę powiększyć? Czy wy macie powiększanie łazienki czy takie małe zostawiliscie? Będę wdzięczna za każdą odpowiedź. Edytowane 23 Lipca 2019 przez SandraM131 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts