Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Poszukiwana ekipa z doświadczeniem - dom ze styropianu

Recommended Posts

Poszukuję ekipy budowlanej, która ma doświadczenie w budowie domu z kształtek styropianowych ( thermomur lub inne). Plac budowy - okolice Poznania.
Mistrzu bez urazy to nie jest materiał do budowy jestem wykonawcą buduję w różnych technologiach taki dom widziałem raz i odniosłem bardzo negatywne wrażenie Pozdrawiam

A czy mogę prosić o jakieś szczegóły? Może być na priv. Nasz dom ma być w standardzie domu pasywnego, jaka technologia byłaby wg pana najodpowiedniejsza?

Pozdrawiam

Rozpatrzyć ewentualność budowy z Ytonga bardzo wdzięczny materiał ciepły wymiar 36 nie wymaga docieplenia wycisza zresztą dane na stronach Ytonga Pozdrawiam

Zastanawiam się, czy niechęć wobec tej technologii spowodowany jest brakiem jakiegokolwiek doświadczenia i "przerobienia" tematu, tradycyjnym podejściem Polaków do kwestii budowania domu czy rzeczywiście jest to kiepski pomysł....

Poddam tylko jedną myśl a jak rozwiążesz zawieszenie obrazka lub co gorsza szafek kuchennych na wewnętrznej stronie ściany przezbrojonej styropianem

No właśnie po to rzuciłam ten temat, żeby znaleźć ludzi, którzy mają wiedzę na temat tej technologii, ale praktyczną. Wiem, że tacy są, tylko niestety jakoś na nich nie trafiam :( . Sceptycyzm bez podstaw, nawet żartobliwy niestety nic nie wnosi nowego do sprawy. Niebawem obejrzymy kilka takich domów (JUŻ ZAMIESZKANYCH) w Niemczech no może wtedy w łepetynach rozjaśni.

No właśnie po to rzuciłam ten temat, żeby znaleźć ludzi, którzy mają wiedzę na temat tej technologii, ale praktyczną. Wiem, że tacy są, tylko niestety jakoś na nich nie trafiam :( . Sceptycyzm bez podstaw, nawet żartobliwy niestety nic nie wnosi nowego do sprawy. Niebawem obejrzymy kilka takich domów (JUŻ ZAMIESZKANYCH) w Niemczech no może wtedy w łepetynach rozjaśni.
Hej

W kilku odcinkach "Wielkich Projektów" na discovery widziałem budowę w tej technologii na wyspach. Więc może szukać też informacji z tamtego źródła.