Morlena 06.03.2010 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2010 Poszukuję ekipy budowlanej, która ma doświadczenie w budowie domu z kształtek styropianowych ( thermomur lub inne). Plac budowy - okolice Poznania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Morlena 08.03.2010 08:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 Podbijam, może jednak ktoś wie coś.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogdanski64 08.03.2010 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 Poszukuję ekipy budowlanej, która ma doświadczenie w budowie domu z kształtek styropianowych ( thermomur lub inne). Plac budowy - okolice Poznania.Mistrzu bez urazy to nie jest materiał do budowy jestem wykonawcą buduję w różnych technologiach taki dom widziałem raz i odniosłem bardzo negatywne wrażenie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Morlena 08.03.2010 09:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 A czy mogę prosić o jakieś szczegóły? Może być na priv. Nasz dom ma być w standardzie domu pasywnego, jaka technologia byłaby wg pana najodpowiedniejsza?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogdanski64 08.03.2010 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 A czy mogę prosić o jakieś szczegóły? Może być na priv. Nasz dom ma być w standardzie domu pasywnego, jaka technologia byłaby wg pana najodpowiedniejsza? Pozdrawiam Rozpatrzyć ewentualność budowy z Ytonga bardzo wdzięczny materiał ciepły wymiar 36 nie wymaga docieplenia wycisza zresztą dane na stronach Ytonga Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Morlena 09.03.2010 22:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 Zastanawiam się, czy niechęć wobec tej technologii spowodowany jest brakiem jakiegokolwiek doświadczenia i "przerobienia" tematu, tradycyjnym podejściem Polaków do kwestii budowania domu czy rzeczywiście jest to kiepski pomysł.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariobros35 09.03.2010 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 Zastanawiam się, czy niechęć wobec tej technologii spowodowany jest brakiem jakiegokolwiek doświadczenia i "przerobienia" tematu, tradycyjnym podejściem Polaków do kwestii budowania domu czy rzeczywiście jest to kiepski pomysł.... Poddam tylko jedną myśl a jak rozwiążesz zawieszenie obrazka lub co gorsza szafek kuchennych na wewnętrznej stronie ściany przezbrojonej styropianem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Morlena 10.03.2010 08:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 Być może wystarczą dłuższe kołki rozporowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 11.03.2010 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 Być może wystarczą dłuższe kołki rozporowe?A obrazek zawsze można przykleić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Morlena 11.03.2010 09:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 No właśnie po to rzuciłam ten temat, żeby znaleźć ludzi, którzy mają wiedzę na temat tej technologii, ale praktyczną. Wiem, że tacy są, tylko niestety jakoś na nich nie trafiam . Sceptycyzm bez podstaw, nawet żartobliwy niestety nic nie wnosi nowego do sprawy. Niebawem obejrzymy kilka takich domów (JUŻ ZAMIESZKANYCH) w Niemczech no może wtedy w łepetynach rozjaśni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ARTCON 11.03.2010 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 Dom ze styropianu?...hm....to cos jakby mieszkac w termosie a w razie czego to bedzie sie tez bardzo dobrze palil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 11.03.2010 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 Dom ze styropianu?...hm....to cos jakby mieszkac w termosie a w razie czego to bedzie sie tez bardzo dobrze palil Kolejny dużo wnoszący do tematu post. To samo przecież mówią o stosowaniu folii paroizolacyjnej na poddaszu i oklejaniu domu styropianem. Więc może bez takich... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 11.03.2010 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 No właśnie po to rzuciłam ten temat, żeby znaleźć ludzi, którzy mają wiedzę na temat tej technologii, ale praktyczną. Wiem, że tacy są, tylko niestety jakoś na nich nie trafiam . Sceptycyzm bez podstaw, nawet żartobliwy niestety nic nie wnosi nowego do sprawy. Niebawem obejrzymy kilka takich domów (JUŻ ZAMIESZKANYCH) w Niemczech no może wtedy w łepetynach rozjaśni.Hej W kilku odcinkach "Wielkich Projektów" na discovery widziałem budowę w tej technologii na wyspach. Więc może szukać też informacji z tamtego źródła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stankas 11.03.2010 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 dla wszystkich malkontentów garść informacji w temacie dom ze styropianu : http://www.domzestyropianu.pl/index.php?page=154 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts