Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Tynki Tarnowski Sosnowiec - poproszę o opinie

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
Witajcie.

Szukam opinii na temat firmy tynkarskiej :

Tynki Maszynowe - Tarnowski - tynki-maszynowe ze Sosnowca .

Miał ktos stycznosc mozecie cos doradzic - przestrzec - polecic?

nie znalazłem na szukajce jesli było poproszę o linka

Dziękuję i pozdrawiam.

Byłam z mężem na kilku ich budowach i oglądaliśmy tynki cementowe i gipsowe.Jedne i drugie wyglądały bardzo dobrze,ale ostatecznie zdecydowaliśmy się na gipsowe,bo można je od razu malować.Widzieliśmy je w trakcie pracy,a na innej budowie już po zakończeniu,jak były suche.No i już niedługo będziemy mieć piękne tynki w naszym domku!

Najlepiej właśnie tak robić,żeby sprawdzić kilka gotowych prac,i w trakcie pracy też,żeby zobaczyć pracowników,czy aby nie lubią "zaglądać do kieliszka"-wiadomo,jak to na budowach w Polsce bywa,i czy dbają o porządek,no i żeby się czasem nie natknąć na pseudo"fachowców".

A na stronie KNAUFA pokazują zdjęcia tej właśnie firmy-to chyba coś znaczy.

Pozdrawiam wszystkich budujących

Witajcie.

Szukam opinii na temat firmy tynkarskiej :

Tynki Maszynowe - Tarnowski - tynki-maszynowe ze Sosnowca .

Miał ktos stycznosc mozecie cos doradzic - przestrzec - polecic?

nie znalazłem na szukajce jesli było poproszę o linka

Dziękuję i pozdrawiam.

Byłam z mężem na kilku ich budowach i oglądaliśmy tynki cementowe i gipsowe.Jedne i drugie wyglądały bardzo dobrze,ale ostatecznie zdecydowaliśmy się na gipsowe,bo można je od razu malować.Widzieliśmy je w trakcie pracy,a na innej budowie już po zakończeniu,jak były suche.No i już niedługo będziemy mieć piękne tynki w naszym domku!

Najlepiej właśnie tak robić,żeby sprawdzić kilka gotowych prac,i w trakcie pracy też,żeby zobaczyć pracowników,czy aby nie lubią "zaglądać do kieliszka"-wiadomo,jak to na budowach w Polsce bywa,i czy dbają o porządek,no i żeby się czasem nie natknąć na pseudo"fachowców".

A na stronie KNAUFA pokazują zdjęcia tej właśnie firmy-to chyba coś znaczy.

Pozdrawiam wszystkich budujących

Tak..... pierwszy post i już ci wszyscy uwierzą :D jaki to Pan Tarnowski dobry fachowiec jest. Już kiedys bylo na forum o umiejętnościach tej super firmy. Też niestety nie najlepiej to wypadło :cry:

• 2 weeks później...

witajcie

w moim domu prace tej firmy zostały zakończone tydzień temu i jestem bardzo zadowolony.

Ekipa konkretna i rzetelna, widac że szanuje swojego szefa.

Z kolei co do jakości tynków to nie mam zastrzeżeń. Robota uczciwa i szybko wykonana.

U mnie 650 m2 gipsowych i cementowych zajęło im 6 dni roboczych.

Panowie godni podziwu i polecenia o czym świadczy to że od po robocie u mnie dostali cztery zamówienia z okolicy :)

pozdrawiam

A ja nie jestem zadowolony z tej ekipy Żeby to jakoś wyglądało musiałem na to położyć gładzie gipsowe.Gdy to wyschło to była porażka , dziury,ciapy itp.Może jest ktoś kto by to od razu malował ale wtedy lepiej nie załączać światła w mieszkaniu.

Dwa miechy zapieprzanie na budowie i poprawianie ekipy która za to wzięła kilkanaście tysięcy Ten Pan ma kilka ekip ,moja była beznadziejna

• 3 weeks później...
  • 1 month później...
Ja chcialam sie ustosunkowac do profesjonalizmu i szacunku do klienta, ktore prezentuje Pan Tarnowski. Zima 2009 umowilismy sie na rozmowe w celu ustalenia kosztow oraz terminu rozpoczecia prac na naszej budowie, ktory mial przypasc na "po" Świetach Wielkanocnych 2010. W zwiazku z kiepska pogoda, termin zostal przesuniety i tak przez dlugi okres czasu Pan Tarnowski odwlekal przyjazd. Ekipa miala pojawic sie 17 maja, znow pojawily sie problemy , zostalismy jednak zapewnieni, ze 26 maja na 100 % sie pojawia. Rano potwierdzili to telefonem, o godz 15.30 ekipa miala sie stawic na placu budowy, o godz.15 maz odebral telefon od Pana Trnowskiego, ze jednak sie nie pojawi, gdyz pracownicy zazadali doplaty, a dokladajac im poprostu mu sie to nie oplaci. Tym sposobem z dnia na dzien zostalismy na lodzie. Bledem z naszej strony byl brak umowy z Panem Tarnowskim, jednak nic nie w skazywalo na to, ze bedzie jakikolwiek problem, dodam iz wspolnik Pana Tarnowskiego byl u nas wykonwaca wylewek.

• 2 weeks później...

Malarz który miał malować ściany u mnie powiedział że te ściany to kompletna porażka i niestety miał rację bo po rzuceniu na nią światła halogenowego to był dramat

Trzeba było położyć gładż gipsową a to niestety zabolało po kieszeni

• 1 year później...
stary ten temat ale pro forma napisze w sprawie profezjonalizmu i jakosci prac nic nie uległo zmianie - nadal tragedia, w tej chwili mam do naprawy peknięcia na ścianach wykonanych przez tą "firmę" tynki mają całe 3 miesiące a już wychodzą takie kwiatki strach się bać co bedzie dalej