bartucha87 15.03.2010 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 wlasciwie to mialabyc tam tylko sciana dzialowa 12 i ale jest 24 na fundamencie... i co zero propozycji co do rozwiazania stropu??grubosc rozstaw zbrojenia czy cos?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wick 15.03.2010 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 a od kiedy to ściana nośna jest zbędna a po co ta ściana? dla "nadściany" naprzykład Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wick 15.03.2010 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 wlasciwie to mialabyc tam tylko sciana dzialowa 12 i ale jest 24 na fundamencie... i co zero propozycji co do rozwiazania stropu??grubosc rozstaw zbrojenia czy cos?? zrób "normalny" rysunek to może i będzie propozycja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 15.03.2010 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 a od kiedy to ściana nośna jest zbędna a po co ta ściana? dla "nadściany" naprzykład a "nadściana"? Kolego bartucha87 podam Ci konto, gdzie masz wpłacić kapuchę i dostaniesz to co chcesz, a i zwierzątka się ucieszą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartucha87 15.03.2010 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 nad nia pojdzie nastepna sciana na niej strop i nad nia znowu sciana i znowu strop ( skosy lane oparte znowu na tej scianie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartucha87 15.03.2010 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 normalny no a czego tam nie widac chyba wszystkie potrzebne wymiary zamiescilem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wick 15.03.2010 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 Kolego bartucha87 podam Ci konto, gdzie masz wpłacić kapuchę i dostaniesz to co chcesz, a i zwierzątka się ucieszą a co z gwarancją? nie odpowiadaj,pytanie retoryczne gwarancji nie było i nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartucha87 15.03.2010 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 nie rozumiem z tymi zwierzatkami?? kapuche na konto a co dostane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartucha87 15.03.2010 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 wymiana doswiadczen- wiec myslalem ze ktos podsunie jakies wskazowki a tu tylko kapucha.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wick 15.03.2010 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 normalny no a czego tam nie widac chyba wszystkie potrzebne wymiary zamiescilem.. jak tak dalej pójdzie to juz niedługo na rynku pojawią się projekty kreskowe z opisem po chińsku te wymiary to co osie,krawędzie czy w świetle te ściany to mają jakieś otwory(może jednak bunkier) itd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartucha87 15.03.2010 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 spokojnie juz wszystko wyjasniam ( tak na szybko w paincie narysowalem)zaraz sie lepiej pzryloze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 15.03.2010 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 Kolego bartucha87 podam Ci konto, gdzie masz wpłacić kapuchę i dostaniesz to co chcesz, a i zwierzątka się ucieszą a co z gwarancją? nie odpowiadaj,pytanie retoryczne gwarancji nie było i nie będzie gwarancją, że zwierzątka będą zadowolone? nie odpowiadaj,pytanie retoryczne moim zdaniem zawsze są... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartucha87 15.03.2010 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 http://img37.imageshack.us/i/stro.png/ wymiary sa podane w swietle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 15.03.2010 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 nad nia pojdzie nastepna sciana na niej strop i nad nia znowu sciana i znowu strop ( skosy lane oparte znowu na tej scianie) ciekawią mnie te skosy, jak będzie to wyglądało oparte na tej wewn ścianie... wymiana doswiadczen-wiec myslalem ze ktos podsunie jakies wskazowki a tu tylko kapucha.. czy wymiana doświadczeń jest tożsama z zaprojektowaniem komuś stropu online? kapucha nie dla mnie, a dla biednych zwierzątek wick tak z ciekawości, czy są istotne różnice, czy to w świetle, osiowe czy zewnętrzne wymiary, no i te otwory, też takie istotne? jeżeli tak, to może zacznijmy od zebrania obciążeń, to chyba ułatwi pracę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartucha87 15.03.2010 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 ja tylko czekam na wasze propozycje.np jak gruby powinien byc taki strop. skosy jak beda oparte no normalnie na scianie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wick 15.03.2010 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 czy wymiana doświadczeń jest tożsama z zaprojektowaniem komuś stropu online? kapucha nie dla mnie, a dla biednych zwierzątek wick tak z ciekawości, czy są istotne różnice, czy to w świetle, osiowe czy zewnętrzne wymiary, no i te otwory, też takie istotne? jeżeli tak, to może zacznijmy od zebrania obciążeń, to chyba ułatwi pracę a widzisz tu gdzieś projektanta/konstruktora online(mam wrażenie że bartucha 87 chce się poprostu pobawić w projektowanie) kapucha to kapucha(szczytny cel;wzruszyłem się) co do światła w świetle dla przykładu płyta 506/806 wymiar 506 w świetle =506 w świetle wymiar 506 w krawedziach(506-38-24) =444 w świetle spora róznica! co do otworów gdyby naprzykład w ścianie 506 był jakiś wielki otwór(np.brama garażowa) to lepszym rozwiązaniem mogłoby byc zbrojenie jednokierunkowe skoro zaproponowałeś zebranie obciążeń to może zacznij Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartucha87 16.03.2010 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 no własnie konstruktora on-line tu chyba nie ma - z tamtymi mniejszymi plytami to sobie jakos poradze ciekawi mnie rozwiazanie tej duzej płyty jakny to zrobic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 16.03.2010 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 czy rozpiętość 5 m dla monolitu Cię przeraża?jakie widzisz tam problemy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 16.03.2010 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 no wiec tak grubosc strpou to mi tu wychodzi z 13 14cm... no własnie konstruktora on-line tu chyba nie ma - z tamtymi mniejszymi plytami to sobie jakos poradze ciekawi mnie rozwiazanie tej duzej płyty jakny to zrobic? a mnie ciekawi jak to możliwe że na 1 stronie wątku kolega doradza w sprawie stropu podając grubości potem rozstawy nawet odgięcia pretów a na drugiej stronie sam szuka pomocy również przy stropie. O co w tym chodzi? Uczyli do 5 metrów projektowac czy jak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartucha87 16.03.2010 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 troche wiem na ten temat nikt mnie nie uczył jestem samoukiem tylko mam watpliwosci czy na tej duzej płycie nalezloby wrzucic jakis podciag czy wystarczyloby na przyklad krzyzowe zbrojenie fi 12 kratka 15 na 15? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts