marc27 20.10.2005 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 Proszę doradzcie jaki telewizor LCD polecacie, byłem w mediamarktcie jest tego trochę ale nie wiem na jakie parametry zwracać uwagę. Widziałem LG rz 37Lz31 za 7799. Obraz był oki ale troche drogo. Czy ktoś z was może mi poradzić jaki i gdzie najlepiej kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marc27 20.10.2005 09:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 prosim o podpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marc27 25.10.2005 06:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2005 ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał ... 25.10.2005 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2005 zmień forum, np: http://www.audiostereo.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek Arafat 14.09.2006 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 Witam. Zastanawiam się nad kupnem telewizora LCD. Chce wybrać coś w granicach do 12tys. Myślę, że telewizor powinien miec mniej więcej 42''. Jaki telewizor proponujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrul 14.09.2006 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 Skup się raczej na tym jaki ma kontrast i rozdzielczość i dopiero pod to dobieraj konkretny telewizor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 2mm 14.09.2006 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 Skup się raczej na tym jaki ma kontrast i rozdzielczość i dopiero pod to dobieraj konkretny telewizor. Sony Bravia albo coś z LG. Zadnego chłamu typu np. Philips Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hollly 14.09.2006 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 kopalnia wiedzy, tu szukaj http://www.hdtv.com.pl/forum/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 14.09.2006 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 Obecnie na rynku nie telewizora, który by jakościa obrazu dorównywał typowemu kineskopowi. Kupno plazmy lub LCD należy więc traktować w kategorii tendy. Bez urazy ale taka jest prawda, jeżeli możesz poczekaj ze dwa lata, może będzie lepiej, przynajmniej z nadawaniem sygnału.Większośc salonów prezentuje możliwości tych TV podając tam sygnał z płyty DVD. Wtedy można uzyskać zadawalającą jakość. Przed zakupem poproś o demonstrację na sygnale TV z anteny.Zapomniałem że czasem kupuje się TV jako końcówkę DVD a nie aby oglądać wiadomości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hollly 14.09.2006 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 to prawda, nic nie dorówna telewizowi rct. Moje rajdy po sklepach, forach internetowych trwały 3 miesiące, ceny spadały z tygodnia na tydzień, ja jednak zrezygnowałem z lcd i plazmy. Kupiłem na przeczekanie (3-5 lat) telewizor tylko projekcyjny Samsung 43QHL. Zapłaciłem 2900 w normalnym sklepie. Na necie ceny podobne. Po prawie 3 miesiacach uzytkowania nie żałuję zakupu a nawet jestem bardzo zadowolony. 2900 za 43 calowy tv to dobra cena. Jakość na polsacie cyfrowym bardzo dobra. Dodatkowo to jeden z tv o najmocniejszym dźwięku- coś około 30.Za 5 lat sytuacja się unormuje, tv obecnie kosztujące 12 tys spadną do 2.000. Nie wiadomo czy technologia HD się utrzyma bo mówi się już o czymś całkiem innym.Ale jeśli jednak chciałbyś tv na dłużej to polecam Sony KDF, tez projekcyjne ale działające na zasadzie 3lcd. Ceny około 4800 za 43 cale a jakość powala z nóg. Normalne LCD to tragedia na normalnym sygnale, oglądająć tv mam wrażenie, że to idzie przez kompa. A mogę coś o tym powiedzieć bo mamy w sypialni 17' lcd też samsunga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 14.09.2006 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 to prawda, nic nie dorówna telewizowi rct. Moje rajdy po sklepach, forach internetowych trwały 3 miesiące, ceny spadały z tygodnia na tydzień, ja jednak zrezygnowałem z lcd i plazmy. Kupiłem na przeczekanie (3-5 lat) telewizor tylko projekcyjny Samsung 43QHL. Zapłaciłem 2900 w normalnym sklepie. Na necie ceny podobne. Po prawie 3 miesiacach uzytkowania nie żałuję zakupu a nawet jestem bardzo zadowolony. 2900 za 43 calowy tv to dobra cena. Jakość na polsacie cyfrowym bardzo dobra. Dodatkowo to jeden z tv o najmocniejszym dźwięku- coś około 30. Za 5 lat sytuacja się unormuje, tv obecnie kosztujące 12 tys spadną do 2.000. Nie wiadomo czy technologia HD się utrzyma bo mówi się już o czymś całkiem innym. Ale jeśli jednak chciałbyś tv na dłużej to polecam Sony KDF, tez projekcyjne ale działające na zasadzie 3lcd. Ceny około 4800 za 43 cale a jakość powala z nóg. Normalne LCD to tragedia na normalnym sygnale, oglądająć tv mam wrażenie, że to idzie przez kompa. A mogę coś o tym powiedzieć bo mamy w sypialni 17' lcd też samsunga. A jaka jest żywotność takiego TV? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hollly 14.09.2006 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 tv jest praktycznie na wieki co 5 lat należy wymienić lampę projekcyjną (która daje coraz mniej światła czyli obraz ciemnieje, której koszt w tej chwili waha się w okolicach 500 pln (przy średnim czasie oglądania tv 3 godz/dzien). Po takiej wymianie tv jest jak nowy tzn parametry obrazu są takie jak przy nowym tv. Ja to uważam za plus ponieważ wymieniasz i masz jak nowe. Natomiast lcd i plazmy borykają się z problemi takimi jak wypalanie pixeli i inne. Niestety w takich przypadkach tv można wyrzucić na śmietnik. Moje podejście jest takie: teraz TV za 2800 na 5 lat po 5 latach nowa lampa i projektor wędruje np do sypialni a na jego miejsce już coś nowego, może lcd albo plazma ale nie na takim poziome jak jest teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kiwal 16.09.2006 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2006 tv jest praktycznie na wieki co 5 lat należy wymienić lampę projekcyjną (która daje coraz mniej światła czyli obraz ciemnieje, której koszt w tej chwili waha się w okolicach 500 pln (przy średnim czasie oglądania tv 3 godz/dzien). Po takiej wymianie tv jest jak nowy tzn parametry obrazu są takie jak przy nowym tv. Ja to uważam za plus ponieważ wymieniasz i masz jak nowe. Natomiast lcd i plazmy borykają się z problemi takimi jak wypalanie pixeli i inne. Niestety w takich przypadkach tv można wyrzucić na śmietnik. Moje podejście jest takie: teraz TV za 2800 na 5 lat po 5 latach nowa lampa i projektor wędruje np do sypialni a na jego miejsce już coś nowego, może lcd albo plazma ale nie na takim poziome jak jest teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekm22 17.09.2006 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2006 Witam. Zastanawiam się nad kupnem telewizora LCD. Chce wybrać coś w granicach do 12tys. Myślę, że telewizor powinien miec mniej więcej 42''. Jaki telewizor proponujecie? Jesli chcesz juz kupic to jednym z lepszych i niestety najdrozszych modeli jest KLD 46 V2000 Sony , jesli ci sie specjalnie nie spieszy poczekaj na spadek cen LCD Full HD w przyszlym roku , bo na razie ceny sa bardzo wysokie . W pazdzierniku i grudniu ukaza sie pierwsze europejskie odtwarzacze HD DVD Toshiby po w miare przystepnych cenach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lataren 28.06.2007 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Witam, zamierzam kupić telewizor prawdopodobnie LCD ew Plasme i teraz jaki polecacie i najważniejsze o jakich parametrach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guciooo 28.06.2007 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Kup LCD najlepiej Samsunga. Produkują dobre telewizory z błyszczącą obudową, ładnie się prezentują na ścianie Nie musi być fullhd bo to drogie i podobno nikt narazie nie nadaje w takiej rozdzielczości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 04.07.2007 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 sony bravia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Rz 05.07.2007 05:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 sony bravia Witam Oj ,, Sony to niestety w ostatnich latach tandeta najwyższej klasy . I nie pytajcie dlaczego .Wiem co mówię . Generalnie nalezy kupować sprzęt ze sredniej półki -ten który sie podoba . I tak pierwsze poważne usterki zaczną sie po 4-5 latach niezależnie od marki ( oczywiście te najtańsze hipermarketowe pomijam bo - prezentują najniższą jakosć ). Taką mamy niestety tendencje w dzisiejszych czasach przy całkowicie nasyconym rynku - jedyna metoda na "zmuszenie" klientow do zakupow sprzętu co 4-6 lat to zmniejszenie trwałosci przy jednoczesnym zwiększeniu atrakcyjności obsługi i wyglądu ...............niestety . I niech nie łudzi sie ten co kupił najdrozszy że kupił jakość . pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heath 05.07.2007 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 Dla mnie najważniejsze żeby nie smużyło. Szlag by mnie trafił gdyby np. na meczu za piłką ciągnął się "smark". Trzeba przyjrzeć się w sklepie - i nie tylko na obrazie z DVD ale i z anteny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 05.07.2007 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 Oj to przy standartowym obecnie czasie 8ms nie byłbyś zadowolony z żadnego TV.od tym względem żadne LCD nie dorówna zwykłemu kineskopowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts