Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

TELEWIZOR, TV - modele, opinie, rodzaje

marc27

Recommended Posts

• Odpowiedzi 463
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Do salonu Led 46 cali spokojnie wystarczy. W salonie ogląda siętelewizję również w dzień kiedy świeci słońce ledowi to nie przeszkadza dobrze widać obraz. Plazma jest super ale do zaciemnionych pomieszczeń w słoneczny dzień nie poogladasz chyba że zaciemnisz salon. Tak,że led do salonu , plazma do oglądania filmów wieczorkiem w sypialni.

cóż wy tu tak z tymi wspaniałymi LED-ami:sick:

nie jest to żaden rodzaj ekranu, tylko rodzaj podświetlenia ekranu LCD

który bywa podświetlony świetlówkami/ledami/czasem bywa niepodświetlony np w kalkulatorze :rolleyes: i też trochę widać.....

jeszcze raz, powoli:

najtańsza plazma za 1399 zł /pewnej koreańskiej firmy/

ma obraz taki /tyle że się błyszczy/ jak LCD - rodzaj ekranu IPS czy PVA za 4000 zł

LCD za 1399 /rodzaj ekranu TN/ - to - dno :mad:

Oglądałem obok siebie najnowszą plazmę 50cali Panasonica i LED Sharpa chyba 51cali. Być może specjalnie ustawiono ciemniejszy obraz w Panasonicu bo Sharp był lepszy w odbiorze. Niestety oba w okolicach 6 tysięcy, więc.... Sam celuję w plazmę na P, ale duże okna na wprost ściany z TV trochę mnie niepokoją. Pobór prądu również, a z doświadzcenia wiem, że TV potrafi u nas grać 14/24h.

Ale plazma odbija światło jak cholera i tego nie da się raczej zmienić. Ma natomiast mnóstwo innych zalet. LED-y znowu nie są mi za bardzo znane, a mają pewnie trochę zalet i wad. A salon połączony z kuchnią i dużym holem to centrum naszego domu i miejsce gdzie toczy się życie. Toczy się też w sypialni, ale to nie ten dział.... ; )