Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

TELEWIZOR, TV - modele, opinie, rodzaje

marc27

Recommended Posts

A ja mam pytanie, stoję przed wyborem telewizora i oczywiście zadaję sobie odwieczne pytanie, plazma, LCD czy LED? W Internecie jest dużo artykułów zarówno za, jak i przeciw, dodatkowo LEDy ostatnio tak jakby staniały, ale z tego, co udało mi się wyczytać, to jeśli chodzi o te telewizory cena nie zawsze idzie w parze z jakością obrazu. Plus to podświetlenie, które jest politycznie poprawne, wciąż jest dosyć kosztowne.

• Odpowiedzi 463
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dzień dobry,

nazywam się dr Katashi Funayama, ja przyjechać z Japonia, żeby badać telewizory w Polska czy są proste i wygodne w użytku. Ja stwierdzać, że Polacy często martwić się o sprawność swoich telewizorów, dlatego polecam markę FUNAI, która gwarantuje 5 lat niezawodnego działania telewizora oraz ochronę „Zero martwych pikseli”. Z najnowsza technologia procesora Clear Pix x2, duża kąta widzenia, ECOlogicznymi funkcjami oraz eleganckim wykończeniem - produkt FUNAI zaspokoi wymagania szeroka rzesza użytkowników!

• 4 weeks później...
Ja kupowałem niedawno telewizor marki SHARP, modelu nie pamietam dokładnie. W razie czego mogę poszukać. W sklepie wszystko wyglądało super, a w domu jak go podłączyłem to myślałem że zwariuje. Obraz beznadziejny, ledwno rozpoznaje kształty na ekranie. Facet w sklepie powiedział, że to efekt tego ze moja kablówka nie oferuje standardu cyfrowego. Ktoś wie czy mozna tem jakoś zaradzić bez konieczności zakupu nowego pakietu w kablówce?

• 4 months później...
  • 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 3 weeks później...
  • 3 months później...

Ja telewizora szukałem miesiąc.

Zawsze byłem zwolennikiem LED ale kupiłem plazmę, i nie żałuję.

Co ciekawe kupiłem model bardzo mało popularny w Polsce a mający duży zbyt w USA, a produkowany jest w.....Polsce.

Miałem do wyboru Philipsa LED 42" lub LG plazma 50". I poszedłem na całość czyli 50" ogladane tak z 2,6m (wzorowo wg porducentów).

Mój model to LG50 PM4700 3D. Cena około 2500pln.

Polecam idealny stosunek jakości do ceny, twierdze nawet że jest toche za tani.